Само в Struma.com! Разследване на дръзкия обир в Митница Благоевград! Крадците очаквали милиони и ценности, но взели ментета и "стари пари "

19 януари 2020 10:42   8 коментара   14193 прочита


Подробности около обира, охранителите и служителите..

Две найлонови чанти с накити, евро, долари, много германски марки и гръцки драхми задигнали крадците, щурмували в събота през нощта митница Благоевград. Обирджиите, разполагащи по всяка вероятност с информация от бивш или настоящ митничар очаквали, че в касата ще намерят милиони, събирани от административни митнически акции, май ще се окажат силно разочаровани,в намеренията си да станат милионери за една нощ . Двете чанти с накити, не са само сребро, а голяма част от тях са ментета, задържани при внос от Македония преди над 10 години, когато вървеше афера с накити- менте.

Част от парите в касата са събирани от края на 90-те години и вече са извън употреба. Според първоначалната информация парите, които могат да служат на крадците, са няколко десетки хиляди левове,, в долари и евро, останалите са излезлите от употреба марки и драхми, научи Struma. com. Точната сума ще стане ясна след няколко дни, когато се направи ревизия на старите актове. В никой случай не става въпрос за милиони или половин милион, разкриха запознати.

Станаха ясни и още подробности. Според наши източници, няколко пъти СОТ-а на експолицейския шеф Христо Величков е подавал сигнал към живите охранители от "Скорпио", че сотът  се е задействал и нещо става. Охраната обаче не е реагирала. Интересно е ,че накитите и парите са били в каса, която е рязана с ъглошлайф ,който създава страшен шум. Как не са чули охранителите, това е въпросът. Крадците явно са тръгнали да ограбят касата, тъй като са минали през оръжейницата на митницата, но не са пипнали оръжията.

Взели са торбите с накитите, от тежестта найлоновите торби се скъсали ,което обяснява и разпилените по двора бижута. Находката на крадците са веществени доказателства по административни митнически актове от края на 90-те години, разбра Struma. com. Факт е, че крадците са разполагали с информация от вътре, затова всички служители, които са имали достъп до помещението и информация за местонахождението на касата, ще бъдат призовани за разпит. Очаквайте още подробности в Struma.com

П. Костадинова


Още за: обир   митница   Благоевград   Още от: Крими

Принтирай статия
8 коментара
19 Януари 2020 11:14 | сакчов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

нищо общо с реалната цел на мероприятието!!!


19 Януари 2020 11:19 | сачков
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДА


19 Януари 2020 12:00 | Митничар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Каквото изпадне се разпределя между колегите още на същия ден, в склада се прибира само ненужното. Едва ли са имали вътрешен човек инак шяха да знаят, че е празен и само за пред хората.


19 Януари 2020 15:38 | Игроорец
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И призна ли си някой


19 Януари 2020 17:59 | Бай хуй
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

По молба на началник митници към уличните апаши срещу скромна сума заличиха огромна далавера и откраднати пари много преди това.


19 Януари 2020 18:02 | Бай хуй
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

По молба на началник митници към уличните апаши срещу скромна сума заличиха огромна далавера и откраднати пари много преди това.


19 Януари 2020 20:11 | Митко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ченгетата ще работят сега поне по 20 версии на престъплението, доста е заплетен случая, много много неизвестни ще има !!


19 Януари 2020 22:01 | Балък
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тези бандити не ги ли е срам да малтретират дечицата ами чак са ги наводнили... Явно знаят, че митничар човек не може да плува, защото с краденото в джоба потъва.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар