Само в Struma.com! Неочаквана развръзка в разследването на тежък случай! Краварят от кресненското с. Влахи се е самоубил с незаконната ловна карабина на работодателя си! Къде откриха оръжието и кой го скри?!

27 май 2024 05:50   12 коментара   38602 прочита


Собственикът на животните разкри цялата истина пред столичните полицаи, след като детекторът на лъжата го разобличи, че нещо крие!

33- годишният Атанас, пастирят открит мъртъв, с размазана глава, в мазето на къща в кресненското село Влахи, се е самоубил с незаконната ловна карабина на работодателя си Стефан П. от Кресна. Това се оказа след дни разследване на случая, вдигнал на крак криминалисти от Благоевград, Сандански и София., научи Struma.com.

Дни наред полицаите се лутаха между няколко версии от убийство, през самоубийство, до нещастен инцидент. Основната версия, по която се работеше беше, че огромната рана на главата на Атанас е причинена от взривена голяма пиратка, но съдебният лекар Яни Златин отхвърли тази версия и даде нов тласък на разследването в друга посока.

Криминалистите от Дирекция НС "Полиция", които пристигнаха в помощ на местната полиция, поискаха спешно полиграфско изследване на собственика на животните, работодателя на Атанас, Стефан, познат в Кресна, с прякора Частнико. Детекторът на лъжата откри несъответствия в показанията му и след часове разпити, той разкрил истината. Заварил сутринта на 23 май работника си мъртъв, окървавен, и с огромна рана на главата му.

Ден преди това, Стефан е бил при животните във Влахи и се прибрал в Кресна в ранния следобед на 22 май. Вечерта направил опит по телефона да се свърже с краваря, но безуспешно, което го притеснило и  рано сутринта на 23 -ти се качил  отново в с. Влахи, за да провери, защо Атанас не му вдига телефона. Заварил го сред няколко празни бутилки от алкохол, мъртъв, в мазето.

Гледката го шокирала! До тялото на Атанас, Стефан видял ловната си карабина, която е незаконна. Подал незабавно сигнал в полицията. Докато полицаите пристигнат, уплашен, че ще го заподозрат в тежко престъпление, Стефан взел пушката си и я скрил в гората, в близост до къщата.

Дни наред не казвал какво е направил от страх, че ще влезе в затвора, без да е виновен. След резултатите от полиграфа обаче, разкрил цялата истина по случая . Срещу Стефан Частника е образувано досъдебно производство за притежаване на незаконно оръжие, а разследването приключи със заключение, че 33-годишният Атанас се е самоубил с ловното оръжие, за което свидетелстват всички събрани данни. 
Петя Колева 


Още от: Крими

Принтирай статия
12 коментара
27 Май 2024 07:19 | Пушко Куршумов
Оценка:
23
 (
27
 гласа)

Да бе, сам се гръмнал с чуждата незаконна пушка, а после собственикът я видял, уплашил се и я скрил!?! Има ли будали, които да вярват на такава история?


27 Май 2024 07:33 | Хорейшо
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Е па он си е за затворо!


27 Май 2024 07:44 | Чука
Оценка:
29
 (
29
 гласа)

Незабавно, следователят който е установил самоубийство с пиратка, да го назначат за новия овчар на стадото! Колко трябва да си тъп, за да не можеш да направиш разлика между дупка от куршум и разкъсана рана от пиратка!?


27 Май 2024 08:01 | Кирил
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Чорбаджията -Частнико е платил на човек, като му е взел живота! Явно не му се дават кинти..


27 Май 2024 08:08 | Хорейшо
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Самоубил се сам с ловна карабина в лявото слепоочие? Не, стига!!!


27 Май 2024 08:18 | гогоол
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Нещо гнило има в тази история, някои случаи не могат с години да се докажат тука за два дена решиха случката!
Странна работа, там по тоя район няма ли освен крави и някоя нивикча така от тия дето ги гледат от небето :)


27 Май 2024 08:23 | Чорбаджията
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Частнико дължеше много пари на Атанас от заплатите. Явно Атанас си ги е потърсил..


27 Май 2024 10:08 | Пафката
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Атанас откъде е взел карабината на ЧастникО ?
И защо газдата ще крие оръжието ?
После сигурно ще е скрил и Атанас някъде си !
Някъде се размиват уликите и фактите !


27 Май 2024 12:12 | xaxa
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

ТОй след като се е самооубил е отишъл да си напазарува пиене и после е решил и да скрие оръжието за да не заподозрят шефа му хахаххахахха


27 Май 2024 12:12 | Крива ливада
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Кресна, Кресна да ви го *ресна, Мело, Гемето, Соли всички ви знам.
От доле и мачка не ти требва.
Кой луд ще се застреля и в кое мазе няма алкохол в България.
Скарали сте се нещо, ама криеш.
Криви глави сте още от едно време.
Драганчев, Вальо дървари... нема нема некой да не знам, Стоичков, Круме, айде да не се споменавам всичките.
Умната и бъдете живи и здрави, а на лъжата краката са къси. Ехо Ботьо Ботев и генерал Василев ако бяха всички ще си кажете.


27 Май 2024 15:39 | сиктир
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

От създателите на "било го страх от тъмното, затова се скрил в шахтата"....


27 Май 2024 17:13 | Чобанин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

ЧастникО е подъл злодей ! Нещо не казва, може би крие. Как в чуждо мазе, ще влезе гост, та той го е привикал.!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар