Родители пратиха от София в провинцията при баба 19-г. й внук за по-спокойно, пребиха го на площада

30 август 2011 00:20   42 коментара   23587 прочита
Бабата на бития Марио Валентинов - Маргарита Кардачка
Бабата на бития Марио Валентинов - Маргарита Кардачка


Бабата на бития Марио Валентинов - Маргарита Кардачка

Момче и мъж бяха бити в един ден на две различни места в Дупница от роми. Пострадалите са настанени в хирургичното отделение на общинската болница в града. Дванадесетокласникът от столично училище Марио Валентинов, който бил на гости при баба си, известната дупнишка учителка по български език Маргарита Кардачка, излязъл на разходка с момиче и седнали на пейка в градската градина в центъра.

Докато двамата младежи разговаряли, към тях се насочили ромите Райчо и Христо и започнали да удрят 19-годишния Марио, който се свлякъл на земята. Момичето с него успяло да избяга. За късмет минала патрулка с 3-ма полицаи, но докато ченгетата се усетят, двамата биячи избягали. Полицаите закарали Марио в Спешен център, където е прегледан и настанен в хирургичното отделение с комоцио и рани по тялото и синини по очите.

Бабата Маргарита Кардачка разказа: Не че ми е внук, но Марио е кротко момче, живее в София с майка си и баща си. Опазихме го в София да не се случи инцидент с него, дойде при мен на гости, уж за по-спокойно, а го пребиха, без да има защо. Докога ще има побоища, престрелки и убийства в държавата, в частност и в Дупница? Какво става с града? Разбрах, че двамата нападатели са задържани и ще предявим иск към тях за морални и физически щети. Синът ми е бодигард в София, има законно притежаван пистолет, не искам да му казвам, иначе ще дойде и ще направи беля в кв. “Таушаница”, където живеят двамата, нападнали внука ми.

Лекарите съобщиха, че няма опасност за живота на момчето, до няколко дни ще се възстанови.

Двамата, които набили Марио, били мъртвопияни. Те тръгнали пеша за дома им в кв. “Таушаница” и по пътя срещнали криминалнопроявения Любомир Иванов, известен с прякора Пипоньо. Набили и него и продължили по пътя си. Пипоньо се обадил на Спешен център, че е бит и не се чувства добре. Екипът на Спешен център пристигнал за минути и установили, че и той е с комоцио. Настанили и него в хирургичното отделение, но вчера сутринта Л. Иванов напусна болницата и си отиде вкъщи.

След подадения сигнал за двете нападения 4 патрулки пресрещнали при училище “Христаки Павлович” 2-мата побойници и ги задържали за 24 часа. Те са криминалнопроявени, извършват кражби и побоища. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда и за хулигански прояви.


Още за: М. Валентинов   побой   инцидент   Още от: Крими

Принтирай статия
42 коментара
30 Август 2011 05:32 | дупничанин
Оценка:
29
 (
31
 гласа)

Тоталната циганизация на Дупница взема поредните си жертви. След апогея на Кацовите рекетьари, започват гастролите и на уличните ромчета. Гримирайте се в предпазно мургано-черно, братя дупничани.


30 Август 2011 05:41 | Тодоров
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Ненаказването на установените престъпления води до вълна от нови подвизи на престъпния свят.
Жалко е, че в Дупница рекета, побоищата и насилието не се приемат като престъпления, а като бизнес-изяви на местния елит. Царете на дупнишкия криминален контингент, братя Галеви, наказвани ли са някога? Техните приднорни слуги Кацовите, наказвани ли са някога?


30 Август 2011 06:06 | Соня
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Никой не наказва силните, та дори и когато са безумни.


30 Август 2011 06:14 | браво
Оценка:
27
 (
27
 гласа)

задържали са ги и сега като ги осъдят на предупреждение те много ще се респектират и повече никога ама никога няма да бият непознати българчета


30 Август 2011 06:15 | Маке
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Та Дупница винаги си е била инкубатор за престъпници! Тъкмо укротят едни, подготвяики ги за затвора и се пръхнат други. Дошло е времето циганският клан на Кацовите да поеме юздите на "честното бизнесментство".


30 Август 2011 06:23 | Наско
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

дупничанин написа: Гримирайте се в предпазно мургано-черно, братя дупничани.
Какво стана с нашия прекрасен град? Всички ли ще трябва да се правим на простаци-мутри или да се маскираве като цигани, за да оцелеем?
Аз не искам да приличам на Галевче, нито пък на Кацовче! Аз не искам да бъда тъп и мургав!


30 Август 2011 07:00 | sos
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Непобедимата дупнишка престъпност е рожба на продажните полицаи и прокурори, които не жалят сили и похвати в отглеждането на мутри и бандитчета. Резултатът е виден - тотално мафиотизиране и циганизиране на града от шепа паразити, чиито имена са станали нарицателни. Галевизация и Кацовизация на Дупница и региона! Безброй съсипани съдби и семейства!


30 Август 2011 07:10 | ббб
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Сега е момента да се покаже dum spiro и да Ви обясни на всички, че по времето на галевите не е имало НИКАКВИ побоища и никой, никога не е бил бит!!!


30 Август 2011 07:18 | Чочо
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Ето, че Дупнишката цигания напусна рамките на местния Парламент и нестандартните "бизнес среди" и се разхожда по градските улици, волна и свободна, европейски субсидирана и институционално обгрижвана.
Най-смехотворното в тази история е, че тези типове са не само дупничани, но и европейци. Добро утро, Дупница!
Добро утро, Европа! Та това е един Рай за забавляващи се паразити.....


30 Август 2011 07:47 | дупничанин
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

Че е имало бити от Галевите е верно но никога без причина като това момче. Скоро циганите ще ви влезат по дворовете и там ще ви бият и на некои пак ще са им виновни Галевите. В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ЗДРАВА ЕДНОЛИЧНА ВЛАСТ намаляване на партиите


30 Август 2011 14:20 | 55
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Връх на идиотията е, че дупнишките мутри се самооценяват като герои, а не като престъпници. Прз последните няколко години те се реализираха и като консултанти, в резултат на което от един цял град оцеля само един парк.


30 Август 2011 14:21 | Боко
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Дупничанин, Защо смяташ че ромите са били без причина-Било им е криво, Нямали са пари, Искали са да набият някой. Същите причини като на твойте приятели когато бият.


30 Август 2011 14:34 | Асан
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Кацовите требе да прогонят сите бугари от Дупница и тогава цела Дупница ще бъде на евросупсидии. Това е голема благинка да знаете. Колкото повече краднеш, толкова по-циганин си, сиреч еврором.


30 Август 2011 14:43 | родител
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Не ги хулете много Кацовите, защото децата ви в училища и градини ядат само от техния хляб с благословията на цар Галев.


30 Август 2011 14:45 | dum spiro
Оценка:
-6
 (
22
 гласа)

Свиквайте, свиквайте, без нас има много да ви бият! Имате си полиция, съд, да ви пазят бе! Как може на хората примерно в Овча Купел да им крадат имуществото, да ги бият и дори жените и щерките да им изнасилват, а в дупница да се разкарват полуголи тинейджърки по сред нощ безопасно? Искахте справедливост - ето ви я, и вие като тези около факултета или Перник ще търпите и ще се оплаквате безполезно.... нали вашата полиция ви пази?
Казано е, ела зло, че без теб по-зло


30 Август 2011 14:47 | ДУПНИЧАНИН1990
Оценка:
-7
 (
21
 гласа)

Ако някои злобни хора не бяха създали проблемите на Галев единствените цигани, които ще виждате из града, щяха да са метачките от временната заетост. Давате ли си сметка, ако Галев го няма, за какво ще става на въпрос???? Знаете ли, че тогава Дупница ще заприлича на Самоков и Ихтиман взети заедно?! Знаете ли, че тогава всеки Божи ден ще има пребити, ограбени и изнасилени от цигани?! Знаете ли, че ще ви е страх, да отидете в прака и в градската градина, където сега ходите редовно, но плюете упорито?! Кой мислите, че ще ви пази тогава? Полицията ли? Тази помия, която изсипвате върху него, не е защото сте много загрижени за града, а просто защото голяма част от вас са със синдромите на злобата, омразата, предателството и страха, характерни за българина. И най-големият противник на този общински съвет, ако дойде на власт, вие и него ще плюете!


30 Август 2011 14:49 | яхинец
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Вярно е. Хлябът от Яхиново и Пиперево е циганско-мафиотски. Никак не е чудно тогава, защо младите в Дупница са така пристрастени към дрогата, ама кой да ги контролира Кацовите, щом като те са царете. Започват ги в училище и ги довършват в кафето на парка. На това му се вика "затворен цикъл".


30 Август 2011 14:59 | Никола
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Миличкият Спиро отново е тук и отново е подмокрен. Много грубо подхождаш Спиридоне към Галевото полицейско дупнишко управление и към Галевите приоритетни цигани от Кацовия яхиновски клан. Все ми се струва, че скоро ще ти дърпат ушите в Ресилово, защото настъпваш великите велможи по мазола.


30 Август 2011 15:05 | Ева
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Видно е, че братята Галеви подобно на Жоре Котев от Дяково се оттеглят от публичната си подкрепа на циганския клан. Кацовите се оказаха много рисков контакт след разкриването на аферата им с рекетираното по цигански френско семейство от Сапарева баня. Какава ли гнусотия е това, след като и най-вмирисаните бягат?


30 Август 2011 15:24 | Коко
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А местната прокуратура и полиция дали ще последва примера на малкото Жоре и големите Мутри?


30 Август 2011 15:33 | Вики
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Много вярно ДУПНИЧАНИН"-ГРАД И ОТ ЧЕТИРИТЕ СТРАНИ ЦИГАНИ.... Трябва здрава ръка като Калашников, иначе циганите ще Ви яхат мили дупничани, а Вие ще играете ръченица, защото няма на кого да се оплачете. И когато четете нещо го възприемайте с мозъка си, а не с....., мислете, мислете, а не само хулете....


30 Август 2011 15:37 | вяра КЪМ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Тоя " дупничанин1990" да не е психически побъркан ???!!! Ма какви ги дрънкаш, бе, келеш!?
ВСИЧКИ ТАКИВА ТАРИКАТИ - С ЕДИН КАЛАШНИКОВ И .....МАСОВО ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА ТЕЗИ ЦИГАНЯ! ТОЧКА! ГАЛЕВИТЕ И ПОДОБНИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ-НА САПУН!


30 Август 2011 15:40 | Дум Спиро
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Е, така е, ако тези пияни мангали бяха срещнали Стъклето сега те да са в болница.....


30 Август 2011 15:42 | вяра КЪМ\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Тоя " дупничанин1990" да не е психически побъркан ???!!! Ма какви ги дрънкаш, бе, келеш!?
ВСИЧКИ ТАКИВА ТАРИКАТИ - С ЕДИН КАЛАШНИКОВ И .....МАСОВО ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА ТЕЗИ ЦИГАНЯ! ТОЧКА! ГАЛЕВИТЕ И ПОДОБНИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ-НА САПУН!


30 Август 2011 15:58 | баста мен
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Вемсто да ревете, вземете и си организирайте съвместни патрули с полицията - хем ще ги юркате да обикалят, хем взаимно ще си помагате !!! В цял свят го правят като има такива проблеми и камери да се слагат на възловите места!


30 Август 2011 16:00 | 1980
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

учих в прекрасния град Станке Димитров в началото на осемдесетте години. имаше няколко престъпника - гьонес, пахата, тони джандара, Пешо и останалите бистричани и други. бяха тотално пропаднали но не позволяваха мангал да се мерне в центъра, младежкия дом, парка, главна улица, ресторанти. сега сте от Дупница и сте мишки - непременно освободете града от циганската тирания каквото и да ви струва. срам за вас настоящи дупничани, дупничанки и вие малки дупета


30 Август 2011 16:38 | Петричанин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Да се прегласува и приеме"Закона за изтребление на разбойниците" от 1922 година. Това е оправията в РБ. Циганската наглост трябва да се спре, но като Ви чета коментарите, повечето от Вас, само плюете с/у Галеви. А Вие къде сте, да се опълчите на циганите, страхливи мишки сте. В Петрич няма случаи цигани да бият българи, но крадът по полето, шетат им града и оглеждат за кражби, чупиха паметници, правят своеволия. Не всички цигани са такива идиоти и изроди, но ние българите сме виновни, защото позволяваме цял живот да им се дават помощи, а са годни за работа, защото не сме задружни да ги натикаме в дупките им/тези които не спазват порядките и законите/. Навремето също не им давахме да се движат свободно в града, въпреки че беше Комунизъм, работеха и служеха в Строителни войски. Сега политиците са виновни за техните набези и престъпления, защото ги използват и са зависими. От нас зависи, циганите да пни уважават и не се закачат с българи.


30 Август 2011 17:18 | 1980
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

p/s
ИЗВИНЯВАМ СЕ, ПРОПУСНАХ " ДОКТОРА " и МЕЧО! НАВЯРНО ПОВЕЧЕТО НЕ СА СРЕД ЖИВИТЕ, ЛЕКА ИМ ПРЪСТ! ..... НО ИМАШЕ РЕД В ГРАДА! БЛАГОДАРЯ ИМ!


30 Август 2011 17:26 | доси
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

дум спиро не нужно да срещнат стъклето или някой друг усерко от галевите, а ако имаше полиция и прокуратура да си ена мястото това няма да се случи .Крайно време е от София да обърнат внимание на институцийте в Дупница, защото опочти всички трябва да излезнат в принудителна пенсия или в затвора


30 Август 2011 17:30 | до петричанин
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

точно галевци дадоха юзди на мангалите


30 Август 2011 17:44 | Л.М.
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Извинете, но цииганите гледат и се учат от българите. Ако не знаеш какво да правиш, гледай по умните, а по-умните кои са? Така, че май камшика трябва да тръгне от отгоре надолу.


30 Август 2011 18:02 | до Л.М.
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

защо не се учат да работят ида завършат некакво образование, а се учат само от пошлото. ВИЖДАЛ съм цигани на аерогарата в софия които никога няма да кажеш, че са цигани .какво ти говори това... значи в чужбина те могат да се освободят от циганските си предрасъдаци, а тук не..


30 Август 2011 18:42 | dum spiro
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

доси ти нещо маи не си в час!
В София проблема решен ли е, та и на Дупница да обръщат внимание? Намери на кой да се надяваш.... Е Цецо многодомеца да ти обясни, как неговaта полиция гo пази, и после спи спокойно.
Има и полиция, и прокуратура, ама те от патрулка и дела се не плашат, само на черния джип и на якият врат имат страх. Така е било, така е и така ще бъде.


30 Август 2011 19:07 | ДО ДУМ СПИРО
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

така ее било, така е и така ще бъде това може да каже само човек с ниски страсти, предател, нагаждач, и всички други компоненти присъщи на българи/комунисти/ без идеали, е да идеали за бандитизъм насилие, рекети, и всички други приоми за собственото си его с една дума КОМУНИСТ И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА, ТА ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ ЕНА ТОВА ДЕРЕДЖЕ, ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ ДУМ СПИРО, НО ВСИЧКО СИ ИМА НАЧАЛО И КРАЙ В ПРИРОДАТА НЕВЕДНЪЖ ГО Е ДОКАЗВАЛА...


30 Август 2011 19:42 | Марио
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Спиро е прав.... на такива никаква полиция! Бой до посиране!!! До преди 2 години циганите и трезви и пияни, не смееха да се мернат по града, а и разни други ербапчета,.... щото там имаше много "любов" за тях.. :) ПЛАМЕН СОКОЛОВ, ДЕТО СЕ ЦЕПЕШЕ С "НЕ НА СТРАХА".... ИЗБИРАМЕ ГО ЗА КМЕТ СЕГА НА ИЗБОРИТЕ И ДА НИ ПАЗИ ТОЙ ДЕЦАТА ОТ ПОБЕСНЕЛИ ПИЯНИ МАНГАЛИ!!!


30 Август 2011 20:07 | dum spiro
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Не обиждай българите, все пак ти си българин, аз съм евреин.
Не е моя вината че света е устроен така, и че никога няма да се промени, ако искаш отвори си очите и виж реалността, ако искаш си живей с мечти за светло бъдеще. Да се хванем ли на бас че тези ще ги пуснат след 72 часа? И че нямат никакво имущество съдия-изпълнителят да им вземе като ги осъдят?


30 Август 2011 20:24 | Емигрант
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Българските мангали са гробокопача на България. Тия крадливи, мързеливи и мръсни човешки създания, са бич за човечеството и природата разбира се. Тяхната мисъл е как да си напълнят миризливия търбух, разбира се с всякакви средства, но не с труд, а само с кражби, измами и всички др. методи нетипични за нормалния човек. Циганина в Бг е раковото заболяване на нацията, но не доброкачествено а злокачествено. Докога Българина ще работи, и ще издържа тази паплач? Хора спрете да плащате данъци на тази държава, която хрантути тези паразити. Вие ги издържате, а те за благодарност ви бият и изнасилват. Не може цял живот да получават помощи на гърба на изнемогващия българин. Баста циганска измет, баста. Не правете нормалните хора по глупави от вас, и само да ядете баница на нашия гръб., а се научете да работите и живеете по човешките норми, защото тоягата има два края.


30 Август 2011 20:33 | Петричанин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Идете и питайте гръцката полиция как хсе е справила с техните цигани, защото там са като мушици послушни. Там моите роднини не заключват колата си като отиват на пазар. И като им кажа, че видях цигани наоколо, да не откраднат касетофон и ли нещо друго, те ми се смеят и насила не ми дадоха да заключа колата си. Обидиха се. Имало много цивилни полицаи и гюфтите/така им викат на циганите/ никога не знаят от къде и как ще ги хванат. А и самите гърци не позволявали това да става. Преди няколко години е това-в северна Гърция/Серес, Солун/. Не знам как е сега с нашите цигани там, с албанците.... но имали мнвого страх от П олицията, това ми казаха.


31 Август 2011 00:24 | Чудно ми е...
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Абе този Спиро не стига, че винаги е тук, ами и не спира да изтъква, че е евреин. Само не мога да разбера какво точно иска да покаже с това!?!?! Живее в Дупница, България нали? Вие какво мислите драги съграждани? По-умен, по-далновиден, по-защитен.... не разбирам!?!?


31 Август 2011 01:49 | обзървър
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

На никoй човек да не се случи да пострада от такива неща!


31 Август 2011 16:40 | dum spiro
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Просташките обиди кам българите на могат да ме засегнат по никакъв начин, този, който ги пише се излага, нищо повече.


31 Август 2011 21:38 | До: dum spiro
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Защо, ти не си ли българин!?!?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар