Ревнивият убиец от петричкото с. Коларово Ив. Пановски капризничи в ареста

27 май 2011 00:08   3 коментара   24056 прочита


Настоя за друга адвокатка, да му обръща повече внимание

5-членен съдебен състав на Окръжен съд - Благоевград, председателстван от Красимир Аршинков, не даде ход на делото срещу петричкия убиец Иван Пановски, който преди година разби черепа с метална тръба на македонеца Томе Тонев заради ревност към съпругата си.

Делото, което се очакваше да приключи с присъда в рамките на едно заседание, тъй като е по съкратеното съдебно следствие, беше отложено заради капризите на Пановски. Той се жалва, че назначеният му служебен защитник - адвокат Калапсъзова, не му обръщала никакво внимание, по нейна вина нямал възможност да й разкаже версията си за фаталния бой и дори не му разяснила как точно ще бъде съден по съкратената съдебна процедура. Тя от своя страна отхвърли подобна версия, като заяви:

Винаги, когато Пановски ми се е обаждал от ареста, съм ходила да го навестявам - било за уточнения по обвинителния акт или за нещо, което просто е искал да сподели. В един момент той имаше здравословни проблеми, към които аз не бих могла да бъда съпричастна и вероятно под това разбира липса на внимание. По отношение на съкратената съдебна процедура му обясних за какво иде реч, но явно той не е разбрал. С Пановски имаме различни позиции по развитието на процеса. Той е изгубил доверие в мен и не виждам как може да продължим занапред, обясни адвокат Калапсъзова.

Делото ще продължи през юни, когато се очаква да финишира с присъда. Тогава ще бъдат разпитани близките на убития македонец Томе Тонев, които се очаква да предявят граждански искове срещу Пановски. На него ще му бъде назначен друг служебен защитник, тъй като освен капризите, той няма пари да си позволи собствен.

През май миналата година, изоставен от съпругата си Валентина, Иван Пановски от петричкото село Коларово нападна любовника й Тонев с метална тръба в местното заведение “Ичката”, където двамата работели. Жена му хукнала да бяга към близката бензиностанция за помощ, откъдето повикали полицаите. Валентина и Иван имали над 20-годишен брак, отгледали син и две дъщери.

Съгласно Наказателния кодекс Пановски е заплашен от минимум 15 години затвор.


Още за: Ив. Пановски   дело   ход   Още от: Крими

Принтирай статия
3 коментара
27 Май 2011 06:14 | абв
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

требвало е нея да утрепа, една кучка дигне ли опашката, кучета много!


27 Май 2011 10:26 | Буден
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Ей, много сте гадни. Това само мъж може да го напише с такива силни думи. Защо да не палуват хората бе, абв? Ревността е най-тъпото възможно усещане в живота -- причината хората да се превръщат в пълни луди от ревност е проста: слаб характер. Когато един мъж няма с какво да привлече достатъчно една жена така че тя да не се вълнува от други, той почва да я ревнува от другите мъже, към които тя показва интерес. Ама, вместо да се напъне като мъж и да покаже, че той е повече от тези другите, ревнивият мухльо почва да следи, да контролира, да мрънка и тн. Това е масово явление сред "мъжете" в БГ. Не е случайно това, че жените си намират любовници. Просто им омръзва от просташките истории на "мъжете".


27 Май 2011 14:52 | адвокат КОЛАКСЪЗОВА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Със съжаление трябва да отбележа, че уважаемият журналист ми е изписал грешно името-КОЛАКСЪЗОВА е правилното.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар