Рекетът от 2 000 000 лв. срещу Д. Владимиров от фамилия Кацови е фалшив

29 юли 2010 00:20   39 коментара   44321 прочита
Д. Владимиров
Д. Владимиров


Д. Владимиров

Окръжният прокурор К. Босачки реши

Изненадващо обвинителят от Окръжна прокуратура - Кюстендил Костадин Босачки, който отхвърли с две постановления решението на колегата си от Дупница Ивайло Василев по нашумелия случай за упражнен рекет над Димитър Владимиров за над 2 милиона лева, прекрати преписката с мотива, че липсват достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. Прокурорът твърди, че е извършил обстойна проверка и е установил, че Владимиров е вземал суми на заем от няколко лица с цел да демонстрира финансово благополучие, тъй като имал брак с френска гражданка с големи финансови възможности.

Двамата се установили да живеят в България и започнали строителство на къща в Сапарева баня и Владимиров теглил 72 000 лева заем за рефинансиране на ипотечен кредит от ЦКБ. Изплатил няколко вноски, но поради финансова невъзможност да го обслужи, продал къщата на осиновения от фамилия Кацови - Александър Атанасов Васев, за сумата от 30 567 лева с нотариален акт от 7.6.2006 година. Владимиров, пише прокурорът, е дарил с нотариално заверени договори на лицата Георги Котев, Александър Васев, Малинка Черешарова и дал заем на Георги Кацов. Относно сумите четиримата са разпитани. В обясненията си Котев и Черешарова твърдят, че договорите за дарение са сключени по настояване на Владимиров, тъй като щял да участва в общ бизнес с тях по реализиране на проекти по европрограми.

След като се реализират, той щял има дял в собствеността съобразно внесените суми. По обяснение на Васев с Владимиров е изготвен и договор за дарение, заверен при нотариус Луиза Стоева, но Васев категорично отрича да е получил сумата от 550 000 лева като дарение, пише прокурорът. В обясненията си пред полицията прокурорът твърди, че Владимиров не е дал пари като дарение нито на Васев, нито на Котев и Черешарова. От бащата на общинския съветник Вергил Кацов, който е и баща на сочения като “рекетьор” Васев, Георги Кацов, прокурорът също е снел обяснение. Георги Кацов твърди, че Владимиров е искал да участва съвместно с него в бизнеса и са направили договор за заем, без да му преведе пари, като обещал, че всеки момент ще пристигнат от Франция. Но нито са пристигнали, нито Кацов е получил пари. На въпроса към Владимиров защо е правил фиктивно дарение, той отговорил, че така му е било разпоредено от Васев и Котев.

В събраните материали по преписката е установено, че Димитър Владимиров и посочените от него лица Васев и Кацов са били в близки приятелски отношения, особено с Васев. Владимиров не отрича, че се обръщал към Васев със “сине”. От данни от ревизионен доклад, изготвен от НАП - Кюстендил е видно, че посочените от Димитър Владимиров суми в саморъчно направен от него анализ, като пари от кредити, банкови преводи, трудови доходи за периода 2003-2006 година не съществуват. Владимиров не посочва документи за произхода им. От ревизионния акт е видно, че сумите, за които твърди Владимиров, не са констатирани. Документите, свързани с фиктивно получените суми, не са използвани пред НАП за деклариране на доходи, защото не е било необходимо по закон през 2006 година и бизнес намеренията не са осъществени, са констатациите на прокурор Босачки.

Димитър Владимиров даде вчера пресконференция, на която обясни, че ще обжалва решението. Шокиран съм, каза той, никога не съм очаквал подобна развръзка. 550 000 лева дадох в торбичка на Сашо Иванов, след като подписахме договора за дарение при Луиза Стоева. Освен това той получи две статуетки от слонова кост, златна гривна от 150 грама, още една с пет камъка, часовник от платина с диаманти, три авторски картини. 400 000 лева декларирах при влизането в България.

Сумата беше документирана в митническа декларация. Аз не я пазя, поисках я от митницата, но ми отговориха, че компетентните органи трябва да я изискат, а не аз. Не съм имал никакви бизнес отношения, европроекти и наум не са ми идвали. Имам железен свидетел за упражнен рекет над мен, но той не беше извикан да свидетелства в прокуратурата. Затова ще обжалвам.

39 коментара
29 Юли 2010 06:27 | bg до този
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

бате, бегаи много бързо във франция, щото тука ти е спукана работата. като искаш справедливост, не си познал държавата, бъркаш, тук е джунгла, но ти също знаеш това,спасяваи се човек, докато не са ти запалили кандилото


29 Юли 2010 07:09 | вихър
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Браво на прокурора! Този психопат владимиров е за лудница!


29 Юли 2010 11:12 | дупница
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Владимиров продаде къщата фиктивно , на Кацов , за да се отърве от нагла любовница настанила се в тях - Виолета Гиздова. Който не я познава не знае за какъв изрод става дума, а Владимиров е един мухльо, който не можа да се справи с нея и затова Кацов го изигра.


29 Юли 2010 12:44 | Човек
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Трябва да Ги съди във Франция. Аман от селяни и негодници!
Какво стана с моя ГРАД? Селяните и милиционерите го превзеха!
Ресилово, Червен Брег, Яхинво??? Някога им требеха визи, за де се разхождат по площадо!
То и какво ли да очакваш, при положение че почти всички свестни, вече са зад граница и не правят сметка да се връщат.
Ако я нямаше тази огромна емиграция, едва ли селяните и милиционерите щяха да дерибействат на воля!
ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО!


29 Юли 2010 13:30 | Свидетел
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Видях как изкараха с камион и мебелите му от Дупница. Гадове! Какви доказателства иска този прокурор?


29 Юли 2010 13:41 | бай Кацо
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Айде глътна водичка и мите клошаро ака френскио-имал бил дал бил на баровец се правил
да омагииоьса дъртата френска чанта-ей са че мие чаши докато му гъбясат кунките


29 Юли 2010 13:46 | Темида
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Едва ли на света има друг глупак като Георги Кацив, който да документира вземането на заем от 200 000 лева без да е получил пари. Да ги разрлавя тези на баба ми и на прокура от Кюстендил.


29 Юли 2010 14:19 | Пенсионер
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Браво на Струма! Тя не спира смело да следи случая, който срина дупнишкия прокурор Василев, а сега и Босачки се е присламчил в класацията. Дали няма да се окаже, че фалшив е прокурорът,а не рекетът? Възмутително! Какво правят хората на Цветанов? Защо шефовете на Босачки му позволяват да прави прокурата за смях? Къде са наблюдаващите европейци?.... Тук явно става въпрос за много финикийски интереси. Взривената кола на господина се оказа самозапалила се, навярно и разбитото заведение се е саморазбирао. А ето ви сега и още куп смехории и то от устата на онзи прокурор, който се присмиваше над размислите на прокурор Василев.


29 Юли 2010 14:41 | Яхиновец
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

А,ето го обяснението за устремното забогатяване на Кацовите от Яхиново! Та той Вергилчо и диплома от Кембридж ще си купи бе,хора!


29 Юли 2010 14:52 | Попов
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Парите са дошли от французойката, отишли са в "Киана", магазините на дипломата Кацов, имотът от 600 000 на Паничище, няколкото къщички, малкото колици, а пък той, прокурорът Босачки, все още се пита дали ги е имало....... Имало ги е прокуроре, но са си сменили мястото.


29 Юли 2010 15:45 | Анегдот
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Прокурорът попитал Сашо.циганина: "А бе,Сашо,ти взе ли парите?..... "Не,господин прокурор. Аз бързах да взема документът,а парите забравих."....... "Как така бе,Сашо? Как забрави парите"..... "Не гасподин, прокурор,не ги забравих. Забравих само, че вече ги бях похарчил".


29 Юли 2010 15:54 | Tz Tz
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Господа прокурори, Ако решите да служите на друг,а не на Темида, то го правете така,че да не ставате герои от анегдоти. В цял град се разнася мълвата,че на 07.06.2006 година Владимиров е бил на операционната маса в Пирогов за операция след трета степен изгаряне, предизвикано от бомба, поставена именно в оная къща, а вие господин Босачки и предшевственика ви Василев много безотговорно и упорито твърдите,че в този ден той е бил при нотариус Стоева в Дупница,за да "продаде" къщата си на Сашо-циганина за 30567 лева,след като тя струва повече от 1 000 000 лева. Аз не ви вярвам,а вие вярвате ли си?Още по-малко вярвам на кланът Кацов/Котев.


29 Юли 2010 16:04 | До господин Босачки
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Господин Босачки, Откога в България жертвите трябва да събират доказателства за извършените срещу тях престъпления,а не държавната машина, наречена прокуратура? Защо ли ми се струва,че вие тичате към Ориента,а не към Европа? Владимиров е постъпил много смело,като е разкрил случая. От там нататък вие, заедно с неговата помощ, трябва да съберете нужните доказателства,нали? Вместо него, вие сте избрали за "сътрудници" хората от престъпния клан. Вие познавате ли Владимиров? Вие говорили ли сте с него? Отговорът ни е подсказан от "Струма" и той е "не",нали?...... И ако питате мене добре сте постъпили, избирайки си компанията на бандитите - те са забавни, разказват весели истории и омайват добре.


29 Юли 2010 16:12 | шоп
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

А бе,то нещата са от ясни по-ясни. Босачки е натупал Василев, отнел му е спонсорите и сега си осигурява спокойствие за консумация.


29 Юли 2010 19:00 | 6408
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Изводът от статията и форума, който може да се направи от всеки непрдубеден е, че прокуратурата не търси доказателства за извършеното тежко престъпление, а се рови за "мотиви" за отричането му с тенденция забравяне . В тази насока явно имат успехи, но както се подчертава във форума, те са от "анегдотен тип".


29 Юли 2010 19:43 | Перничанин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Абе тези дупнишки цигани са много "благородни" престъпници. Рекетират и издават факура. Ей,пичове кацови и котеви, вие ще влезете в много сериозен конфликт с конкуренциата,а. Какво ще стане ако всички бити и изнудвани започнат да си искат документ за това?


29 Юли 2010 20:05 | Чичо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ако на мене някой ми каже сине и не е баща ми, ще му строша главата, а па тоя мангал Санде се радвал и се гордеел даже пред приятели. Ти улав ле си бе, циганьор мръсен, та се гордееш с това че оня е спал с майка ти? Прокурорът навярно е от твоето тесто,че на това му вика доказателство, но баща ти оти не ти е строшил главицата досега, пък и братя имаш,та дипломат бил единия. Та дали и той не е син на тоя пич


29 Юли 2010 20:15 | Крумчо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Браво за коментара на Чичо и аферим на тоя пич дето си е сеел семето наляво и надясно - циганета, дипломатчета и какво ли още ще излезе. Еми сега ще дава щом са му деца


29 Юли 2010 20:20 | Анонимен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Щом като в далаверата има и играч нотариус, случаят ще бъде потулен и от полиция и от прокуратура,защото гарван гарвано око не вади.Не се очудвайте защо се отказва досъдебно производство. Моят съвет е Владимиров да алармира френското посолство и цялата тази мафиотска система ще бъде разбита много набързо.


29 Юли 2010 20:31 | ________
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Цяла Дупница знае,че Галевите не търпят чужди "бизнесмени". Та нали те разчистиха всички които печелеха на техен терен,което моментално означава,че този клан е галевски,а след като е галевски е "под закрила"


29 Юли 2010 21:53 | Емигрантка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Експертизата за взривената кола на Владимиров е от Ленчето Щрапулина от Яхиново, голяма гъстачка на Д.Кацова. Нататък всичко е ясно - още по-голями гъстачки са, а колата не е гръмната, а се е саозапалила, както си е била паркирана през нощта и забележете - от късо съединение в елекромотора на парното. Браво прокуроре! Кой ти купи дипломата?


29 Юли 2010 22:02 | Ал.Михайлова
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Горкият човечец! Предил е страдал и се е борил с бандити,а сега се бори и с бандити и с прокурори. Кога ли му е било по-трудно?


29 Юли 2010 22:08 | Алф
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

А нещо да кажете по факта ,че Мите не е имал пари в банка,а за изводите от НАП,а за собственоръчните изчисления,а за заемите от гологлавците? И като има свидетел що не му каже името? Не, не на нас,а на прокурорите? Къщата му до банята не струва повече от 100 000 лв, колкото му е заема, басейна му е пълна мизерия, не е от модерните... Аз съм бил там. А и парите , ако са му взели, те не са негови, а на дъртата и не са били толкова, преувеличил е, личи по надувката за 1 000 000 лв за къщата, ей, за един мильон галевите направиха чудеса, на Клеменца дворецо не е един милион... А,Чичото,дето ще троши главата, абе ти имаш ли глава?


29 Юли 2010 23:03 | Aneta
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Анякой да се е запитал Мите откъде е имал толкова пари?!!! Мръсните си сделки сам ще разкрие без да иска. За тези,които не знаят той има 3 брака - Първият със софиянка, от която има около 25-годишен син, втория с французойката и третия с ...Весела (набор на сина му), която уж беше сервитиорка в кафенето му, после стана управителка и накрая му влезна в кревата. А по достоверни данни нейните родители са теглили заем в помощ на Владимиров, който в началото на връзката им се представяше като ...богат дупнишки тарикат.... хаха, смях и 3/4 просто, няма такава издънка!


29 Юли 2010 23:26 | Господин Алф,
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Вие се озовахте в чужда планета.Не става ясно в качеството на какъв.Надявам се,че не сте прикритият съветник или консултант на прокуратурата.Как да им каже на прокурорите каквото и да е ,след като нито ги е виждал,нито пък чувал.Добър приятел съм на Владимиров и съм се къпал поне 20 пъти в този басеин.Определено е най-хубавият в околията,защото мога да го сравня с много други.Що се касае до цената на къщата,тя е над 1 000 000 по оценка на експерти.Но такава оценка би могла да се направи по всяко време и от експерти на прокуратурата,защото къщата,за разлика от парите не е "пренасочена".Аз съм женен и зная,че парите на жена ми са и мои,както и обратното, защото брачният ми договор е стандартен,както и този на Владимиров. Явно е,че бъркате с количеството на парите,но не става ясно кога правите грешката - когато сте смятали колко пари има,за да узаконите не само рекетираното,но и да изперете малко или когато нагласявате сметките като консултант на прокурора.


30 Юли 2010 01:07 | ________
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Пак сте изписали една камара глупости за статия пълна с измишльотини! Френскийо и другите понеже са много тарикати се надлъгваха , надлъгваха и накрая всички са "вътрешно" ! А сега като ги погнат от НАП да плащат данъци на пари които никога не са виждали ще има да вият задружно... какво са си мислили не знам, как може с такива тъпи номера да се занимават, та прехвърляния , та дарения... нагласили работата, разбрали се, подписали, па после се скарали при делбата на истинските пари и разходи и хванали да си прават постановки.... абе как може да сте толкова наивни, каде се е чуло и видяло някакво боксьорче да рекетира милионер???? С толкова пари може да се поръча осакатяване или убииства до девето коляно бре наивници. А Галев да месите в тези тъпотий е направо смешно.


30 Юли 2010 01:39 | Алф
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

А-ха-ха-ха! Да живее Праволинейния! Май си прав братко!


30 Юли 2010 12:30 | Н Т
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Това е краят на този прославил се с алчност и жестокост клан.На тези господа не им стана ясно,че следите на парите не се губят. Не им станаха ясни и още две неща,които няма да разкрия по съображения за сигурност на процедурата. Това,което е сигурно е,че те ще върнат всичко, тъпкано и то не само на Владимиров.


31 Юли 2010 17:37 | Мнение
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ако само това са мотивите,то е явен опитът да се прикрие престъпление. Възможно е задкулистно подготвяне на опит за споразумение.


04 Август 2010 01:45 | ХХХ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Дошъл е моментът да се изяви новодипломираното дипломатче, да покаже какво е научил в училище,ако изобщо е ходил.


04 Август 2010 16:41 | ________
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Този скандал е като надвиснала лавина, чието падане е неизбежно,а пътя и е очертан. Колко ли народ още ще се окаже замесен в тази ужасяваща история?.... За прокурорските служители беше ясно, но изненадващо е присъствието и на нотариус.


04 Август 2010 17:13 | Ааа
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Циганите имат особен статут в България,но тези мелези са с особено странно положение,защото те нито са цигани сред циганите, нито българи сред българите.Навярно оттам идва несигурността на прокуратурата при постановяване на обективност. Не чудете, господа защитници, проблемът с малцинствените белези в българските затвори е преодолян.


05 Август 2010 13:54 | Янек
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Хубава работа,ама циганска.


07 Август 2010 13:01 | Л.Иванов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Много се размириса на цигания този случай. Много народ е замесен,но най-страшен е съветникът Кацов. Ама че мафиотче с бала якичка! Този глупак навярно си мисли,че има финикийски имунитет,но тези времена минаха,а и в лоша територия е попаднал.


08 Август 2010 16:20 | Гелето
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А старият Кацов разбрахте ли какво е казал? Не бил вземал пари той, само се бил разписал, че зел сумичката от 200 000 левчета,ама парички не пипал. Та такъв идиот е срам за цялото село,а то е най големото в околията. Синчето му и то, ама айде,тоя е циганин пришълец,от него ще се отсрамим. А с какви парички направихте тези палати ? В сладкарския цех, дето го затворихте ли ги изровихте. Измамници и бандити. Посрамиха ни навсякъде. Бизнесмени били,ама наушким. Пък после се чудим,че и ток краднат. Та тия всичко краднат, като истински циганьори.


08 Август 2010 16:35 | Виденов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Въпросът е кой е циганина тук? Младият Кацов, старият или оня Котев Малинкин. Със сигурност не е Сащо-цигането.На тоя ако му дадеш солница, в носо си соли. Тоя такова чудо не може да сътвори, защото освен да бие, друго не може,а пък и не се опитва да прави, нищо че разправят, че бил в кръчмарския бизнес, което е вярно само за тези, които не го знаят. Бизнес проекти и бизнес програми. Тоя прокурор на кого ги разправя тези приказки. За таково чудо що документи трябат, що хартия се изписва,ама не от неграмотници. От тия всичките само Вергил може да пише, но със сигурност с много грешки - помня го от училище още.


08 Август 2010 21:18 | ДЕМ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Какъв "финикийски имунитет"? Кой прокурор ще приеме безумието да влиза в отношение с тези вмирисани "бизнесмеви", пропити от престъпни деяния. Кой в Дупница не ги познава и не знае същността на бизнеса им? Мисля, че тяхната свобода е само технологично- необходимото време.


24 Август 2010 13:19 | 55
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тази трагедия е на път да бъде превърната в авантюра, след "професионалната" намеса на тези "подведени" прокурори. Не бих се очудил на скорошен скандал, защото "замазването" е много явно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар