Разследват кюстендилец, оглеждал марихуана в гориста местност

05 юли 2020 13:48   3 коментара   4008 прочита


Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354в, ал.1 от НК и по чл. 234, ал. 4, вр. ал.1 от НК. На 04.07.2020 г., в ГПУ Гюешево при Регинална дирекция Гранична полиция гр. Кюстендил, е постъпила оперативна информация за отглеждане на растения от рода на конопа (марихуана) в имот в местността „Вуково“.

По случая е бил уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил. Незабавно са били извършени неотложни действия по разследване, при които са били иззети веществени доказателства. Имотът се намира в гориста местност и е трудно достъпен.

На около километър разстояние преди имота, на пътя е бил установен лек автомобил „Ланд Роувър“, ползван от четиредесет и девет годишния мъж от гр.Кюстендил – С.И. По информация на полицейските органи, имотът е собственост на същото лице.

В присъствието на майка му, в къщата е било извършено претърсване и изземване. Зад нея е бил открит изграден парник, в който са били намерени и иззети 170 растения коноп (марихуана) с различна височина. Освен това в него е имало изградена система за капково напояване на растенията, както и специални торове.

В близост до къщата е бил намерен и уред, представляващ казан за варене на спиртни напитки. В имота е била изградена система за видеонаблюдение. В същия имот са били установени обработени три ниви със засети и отглеждани общо 92 растения коноп (марихуана), както и 5 кофички с разсад от същото растение. За всичките ниви е имало изградена система за капково напояване.

В хода на разследването са били взети представителни проби от растенията – общо 2.955 килограма. Останалото количество коноп с тегло около 60 килограма, е било изкоренено и унищожено, чрез изгаряне от комисия, назначена със заповед на директора на ОДМВР гр. Кюстендил.

Извършен е бил полеви наркотест, при който пробите от растенията са реагирали на високорисково наркотично вещество коноп (марихуана). Извършени са били претърсвания в жилище и в магазин в гр. Кюстендил, обитавани и стопанисвани от С.И. Към настоящия момент за срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани три лица.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искания за определяне на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама от тях. Очакват се разпити на свидетели, назначаване на експертизи и други действия по разследването. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Кюстендил.


Още от: Крими

Принтирай статия
3 коментара
05 Юли 2020 19:33 | Делян
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Щом за оглед на марихуана се арестува по българските закони трябва да се арестуват всички полицаи и следователи! Те постоянно ходят на огледи на плантации от марихуана! РИСТЕНО СКОЧУБРО НЕГРАМОТНА!


05 Юли 2020 20:06 | Паола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе хора, Хиха не знае на мажо и номеро на гащите, искате да знае разликата между оглежда и отглежда! Улава, дива и щастлива!


06 Юли 2020 09:57 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Измами, кражби и грабежи са оферта сега ... той убийство да беше извършил ще се размине по-леко!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар