Разследване на Struma.com! Крупна афера, градът "ври"! 40-годишна от гоцеделчевското село Господинци "запали" Петрич! Местни паралии ужилени с десетки хиляди левове ... ето какво се случва

20 октомври 2019 18:11   1 коментар   56539 прочита


Страшна афера в Петрич! Градът ври и кипи, а над 8 петрички паралии ронят горчиви сълзи, въвлечени в схема, в която изгорели с десетки хиляди левове ,научи Struma.com. Един от ужилените е олекнал с 90 000 лева, местна бизнесдама с почти 30 хиляди, собственик на цех в село Кърналово с около 50 000 лева., още неколцина с над 20 000 лева. Автор на цялата схема е  40- годишна жена от гоцеделчевското село Господинци, която чрез  злоупотреба  с имена  на големци в държавата, шефове на НАП,прокурори и магистрати щави безмилостно наивници,повярвали в добрите и намерения.

С обещания да оправя задължения в НАП ,чрез познанства по високите етажи на агенцията ,да тегли кредити срещу 2 % лихва,да продава задлъжнели фирми ,да прехвърля персонал от фирмите, в дружество ,което може да плаща по-малко осигуровки , Д. Ч от Господинци въвлякла в мрежата си известни петричани ,спестяваме името и до утре, когато очакваме в полицията да постъпи официална жалба срещу нея. 

Днес един от ужилените разказа потресаващи неща за 40 годишната, която като изпечен мошеник, първо влизала в ролята на онеправдана и страдаща жена, която обаче има много връзки по институциите и можела да му изтегли кредит срещу 2,8 % лихва, но в замяна, той е трябвало да преведе по сметката и две големи вноски. 
Бизнесдама била подмамена по същата схема, даваш парите за първите две вноски и получаваш нисколихвен кредит 200 000 лева, при условия, които устройват и най-големия песимист. 

Освен това  измамницата имала уменията и възможностите да чисти фирмите от задълженията им, продавала, прехвърляла  работници, така, че бизнесмените да плащат наполовина от задължителните осигуровки ,дори поела ангажимент, чрез връзките си с прокурор от високите етажи да измъкне осъден затворник от излежаване на присъда ..

По случая вече има депозирана жалба в СДВР,а в полицията в Петрич пък има постъпила контражалба от Д. Ч ,че бизнесменът от петричкото село Коларово я заплашва жестоко и тя се страхува за живота си.
Петричани ,попаднали в схемата ,скоито репортер на Struma.com, разговаря днес, споделиха, че тя  успява в града, тъй като се е "пришила " към известна петричанка, кандидат за общински съветник в момента. Под сурдинка

Петрич говори, схемата е мистериозна ,всички са чули за нея ,но не знаят как стоят нещата точно.Твърдят ,че сред измамените има и криминалнопроявени.  
Нашата проверка установи ,че въпросната кандидат - съветничка ,вероятно също е жертва в схемата    и е била употребена  от Д. Ч като проводник при запознанствата с ужилените  . Репортерско проучване откри смущаващи факти около  жена от село Господинци ,вършела големи измами на територията на Търново.

Дали това е същата ,която "работи " в Петрич?! 

Според ужилени, става въпрос за същата жена.  Преди време  полицията във Велико Търново съобщи официално ,че 39 годишна жена от гоцеделчевското село Господинци е успяла да измами управител на търговско дружество. 

 В хода на разследването, проведено от икономически полицаи, е доказано, че преди месеци жената, заблудила предприемача, че фирмата му ще стане подизпълнител на търговско дружество. Тя обяснила, че има договор с държавна агенция за покупка на 27 употребявани автомобила., схемата е разкрита  през май тази година. 

За участието на фирмата в обществената поръчка, измамницата поискала сумата от 4200 лева. Спрямо обвиняемата е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Наложена й е мярка за неотклонение „подписка“., казаха тогава от МВР Търново, за което писаха и местни медии.  

След като попаднали в мрежата и петричани  я притискали защо не се чистят задълженията ,защо не върши работата, за която  е взела десетки хиляди левове, измамницата   започвала да реве и да се тръшка, че има болно дете, че съпругът и тежко болен и се намира в Израел с него и куп сърцераздирателни истории.

 Междувременно научили, че съпругът и е син на известен полицаи в Петрич ,полицейски началник от миналото и след като се свързали с него се оказало, че човекът или не знае с какво се занимава жената, от която има едно дете, или също е част от схемата и се прави на "луд".

Според нашите източници, утре една от ужилените, известна в града бизнесдама ще депозира официална жалба в полицията и ще разкаже как функционира схемата. От петричката полиция са категорични, че до момента жалба от ужилен няма, само жалба от Д. Ч за заплахи,отправяни срещу нея. Все още не е започнала работата по жалбата ,по която ще бъде призован и бизнесменът от село Коларово ,автор на заплахите и една от жертвите на измамата. Пак от полицията твърдят, че пред тях жалбоподателката се представила от София ,поне такъв бил адресът и. Ужилените пък казват,че тя се представяла с две фамилии. 

Неофициално и полицейските служби са чули за случващото се,но нямат повод официално да започнат работа. Очакваме още от ужилените от жената от Господинци да се свържат с нас и утре да започнат да подават жалби в местното полицейско управление.  Очаквайте сензационни подробности по аферата, записи, снимки, част от разговорите  на схемаджийката с жертвите и. Факти, които пазим в редакцията на Struma.com. 

П. Костов  


Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
20 Октомври 2019 20:24 | Митко Узунов
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Аз не разбирам, не трябва ли най-хубаво напред да си подадеш жалба, па после да казваш кой към е бе ? Или дай уруш по вестника. А на тиа като им е чиста работата за кво са давали пари ? Нещо не ми се връзва работата им
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар