Пуснаха на свобода сина на дупничанина В. Капланов-Каплата, обвинен в увреждане на колата на мистериозно изчезналия Янек

13 ноември 2020 14:35   3 коментара   6048 прочита


Мярка за неотклонение „Подписка” определи РС – Дупница за Никола Капланов, обвиняем за умишлено повреждане на лек автомобил, собственост на Янек Миланов Мярка за неотклонение „Подписка”, по отношение на 20- годишния Н. Капланов, определи РС – Дупница.

Синът на бившия гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата, Никола е привлечен от прокуратурата, като обвиняем за умишлено повреждане на чужда движима вещ- лек автомобил „Пежо 208”, собственост на мистериозно изчезналия на 31 юли тази година Янек Миланов, чрез надраскване с остър предмет на калниците, вратите, брони, предния капак и багажника, и срязана задна дясна гума – престъпление по чл. 216, ал.1 от НК. Прокуратурата посочва, че деянието е извършено на 07.05.2020 г. Общият размер на щетата е 1 150 лв.

Представителят на държавното обвинение поиска най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, а адвокатът на обвиняемия пледира да не бъде налагана никаква мярка за неотклонение. Не са налице предпоставките на чл. 63, ал.1 от НПК за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

По отношение на обоснованото предположение, че Н. Капланов е извършител на посоченото деяние, има само индиция за това. Обвиняемият е неосъждан, студент е и работи. Няма данни за реална опасност той да се укрие или извърши престъпление, се казва в мотивите на съдия Ели Скоклева.

Още повече, че става дума за престъпление, извършено през месец май, като разследването по него е било спирано и в последствие отново възобновено. По смисъла на Наказателния кодекс, това престъпление не е тежко.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Н. Капланов е взета мярка за неотклонение „Подписка”, подлежи на обжалване и/ или протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 3- дневен срок.


Още за: арест   каплата   син   Още от: Крими

Принтирай статия
3 коментара
13 Ноември 2020 15:48 | Doro
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Така трябва Успех


14 Ноември 2020 21:32 | �������АИГЪРА.
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

СЪДЪ ГО Е ПУСНАЛ НО ДАНО БРАТЪТ НА ЯНЕК ГО ОСЪДИ С КУРШУМ В ГЛАВАТА. ЗА НАДЗИДАНИЕ НА СЪДЪ .НА ТАКИВА МЯСТОТО ИМ Е В ЗАТВОРА. ПРИ БАТКОВЦИТЕ.


15 Ноември 2020 01:05 | Doro
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До АИГАРА. КУРШУМА ЩЕТИГО ЗАВРА В ЗАДНИКА
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар