Психолог: Три са мотивите, провокирали Кристина да убие двете си деца в Сандански

29 ноември 2020 12:42   7 коментара   16447 прочита


“Важно е да разберем какви лекарства е пила през последните три месеца и за какво са изписани те”, казва Диана Гинова

"Винаги има нещо, което отключва тези емоции. В случая с Кристина съм абсолютно сигурна, че тя е имала нужда от помощ година преди тази трагедия да се случи. При нея не можем да говорим за вродена аномалия, а по-скоро за страдание, което е продължило прекалено дълго, за да ескалира до извършването на тези престъпления."

Това обяснява психологът Диана Гинова. Самата тя казва, че е работила с жена, която е била с шизофрения. При нея се отключило от катастрофа. Преди случилото се пациентката била гениален музикант и социална личност с много приятели, съобщи 168 часа. Според специалистката има три варианта за това, което може да е провокирало майката от Сандански да посегне на двете си деца.

"Първият е тя да е отключила някакъв психотичен симптом и да е чувала гласове, които са й казвали, че трябва да го направи - казва Гинова. - Вторият е да е вярвала, че по този начин ги спасява от зло, от нещо лошо. Може би е виждала бащата като олицетворение на това. Третият, като се има предвид какви са били думите, когато са влезли полицаите и мъжът й в стаята, а именно: "Нека ми ги вземат сега", е, че всичко е направено от страх някой да не й ги отнеме завинаги."

Най-малко вероятно според нея било извършеното да е за наказание на таткото.

Психологът обяснява още, че е важно да се изясни и какви лекарства е пила Кристина през последните месеци.

"Стана ясно, че такива са й били изписани от специалист - припомня Гинова. - Нека разберем дали те са й помагали и дали ги е пила редовно."

Като престъпление, извършено в момент на силна емоционална или физическа болка, описва случилото се психологът Иво Ташев.

"Имало е някакъв вид тормоз - казва той. - Най-вероятно е бил системен и е ескалирал, когато са й съобщили, че ще й вземат децата. Направила го е в момент на афект и умопомрачение. Точило се е с месеци, може дори да са били и години."

Специалистът казва, че ако един човек е изтезаван прекалено дълго време, в един момент той е готов да направи чудовищни неща, за да се спаси от това.

Ташев допълва, че обикновено има няколко души, които знаят за този процес и са били наясно какво се е случвало със самата нея, но са неглижирали ситуацията.

Психологът отговаря и на въпроса защо майката се е връщала при бащата, ако той наистина е упражнявал тормоз върху нея.

"Майчиното чувство я е държало към децата - обяснява той. - Когато мъжът е вземал малките, тя не е искала да се отделя от тях. Сега много биха се запитали къде е било това майчинско чувство, когато им е посегнала. Повтарям, че убийствата са извършени в афектно състояние. Чист несъзнателен процес."

Специалисти са сигурни, че ако в едно семейство се стигне два пъти до насилие, независимо дали от страна на мъжа, или на жената, това е категорична индикация, че може да има голяма трагедия.


Още за: Сандански   майка   деца   Още от: Крими

Принтирай статия
7 коментара
29 Ноември 2020 14:31 | PsycH
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

"... Направила го е в момент на афект и умопомрачение---" - ГЕНИАЛНО!!! Дали Този "психолог" наречен Иво Ташев може да даде психологическо определение за тези състояния без да "разтяга локуми" и да се излага... ама пусти напън да се изкажем където сме и където НЕ СМЕ компетентни.


29 Ноември 2020 16:24 | Местен
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

единственият виновник е гошо наглия. побъркано копеле до мозъка на костите


29 Ноември 2020 16:59 | Кога
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Не само този психолог а още няколко други са потвърдили заключението на Диана Гинова, въпроса е защо държавата още спи и бащата не заключен и да се разбере неговите психични отклонения са от наркотиците които е взимал всекидневно или е наследствено. Другото което е важно защото пистолета му още не е отнет, и как горските служители взимат разрешително безразборно, кой го е назначил на държавна хранилка като се е знаело че е психично нестабилен, защо не му е правен тест за наркотици, лошото е че заради такива психопати ще принудят България да приеме Истанбулската конвенция.


29 Ноември 2020 20:06 | Финикс
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Гошо, бащата" пияница наркоман сол таш, к на полицията доносник на бопажията весо гласъ който пази бурката да продава кока


29 Ноември 2020 20:52 | До полицая трайков
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ти си срам за полицай пълна шушумига си мързеланко некъдърен обикаляш за аванти ще те снимаме да те покажем как работиш


30 Ноември 2020 11:41 | до До полицая трайков
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Снимайте го и ще видите какви "пикантерии" ще излязат, срещи, любовни похождения, забежки. И любовните гнезденца и почерпките - пак на аванта.


30 Ноември 2020 12:38 | Психолог
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тук вероятната диагноза на майката е ПСИХОПАТИЯ не се чувства виновна и няма и да се почувства .....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар