Прокуратурата даде на съд сваления К. Катин с 4 тежки обвинения

18 юли 2011 00:20   21 коментара   19124 прочита
К. Катин
К. Катин


К. Катин

Кюстендилска окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу отстранения от длъжност кмет на община Кочериново Костадин Катин. Той ще отговаря пред съда по четири обвинения - по чл. 283 "а" от НК за това, че в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - кмет на община Кочериново, в условията на продължавано престъпление за периода 2003-2004 г. е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения, свързани с продажбата на общинска собственост - двуетажна сграда, частна общинска собственост, и недвижим имот - земеделска земя, с цел да набави за други лица облага и от това са настъпили немаловажни вредни последици.

Както и че издал заповеди, с които разрешил отрязването и извозването на тополи от едноличен търговец от имот, представляващ гора, общинска собственост, с цел да набави за другиго облага и от това са настъпили вредни последици.

Катин е обвинен и че по време на досъдебното производство се опитал с помощта на служители на общината и негови подчинени да фалшифицира официални документи и в качеството му на длъжностно лице склонявал и карал да лъжесвидетелстват някои от общинските чиновници. Доказателства за последните две обвинения се потвърждават и от записи на телефонни разговори, водени между Катин и негови приближени, съобщиха от Окръжна прокуратура - Кюстендил.

В кориците по разследването са приложени и манипулирани документите по сделката с тополите, предоставени на бившето ченге от Рила и настоящ ресторантьор Георги Поповски, който бил убеден от Катин да направи нови такива, в които били вмъкнати "специфични изрази" и нови дати.

Както “Струма” писа, на 25 януари Окръжна прокуратура - Кюстендил образува досъдебно производство срещу Костадин Катин, след като антимафиоти и криминалисти влязоха в община Кочериново и иззеха тонове документи, част от които бяха оставени "на отговорно пазене" в администрацията на кметството. Докато били там, Катин се опитал да подправи част от документите.

Срещу Катин има и досъдебно производство за незаконно притежание на голямо количество патрони, без да има разрешително за това, припомниха от полицията в областния център.

Най-вероятно Костадин Катин ще застане на подсъдимата скамейка в началото на септември, когато официално свършва съдебната ваканция. Преди това обаче ще бъде насрочена дата за делото на кочериновския градоначалник, казаха още от КОС.

Както "Струма" писа, К. Катин се опита миналата седмица да се върне в кметския кабинет, но Административен съд - Кюстендил отряза мераците му.


Още за: К. Катин   обвинение   документи   Още от: Крими

Принтирай статия
21 коментара
18 Юли 2011 07:32 | пиринеца
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

така действат герб газат те без да подбират средства


18 Юли 2011 08:40 | Кольо
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Започва да се разпада сдружението на Дупнишките мафиотчета. Първи паднаха батчетата Галеви, следва свитата им.


18 Юли 2011 08:47 | Кочеринка
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Обществото не понася измамници, насилници и узурпатори. Решетки за всички рожби на Галевото малоумие.


18 Юли 2011 10:49 | 55
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

ДОЛНА ТВАР


18 Юли 2011 12:24 | Слава
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Срамно е представители на това село, с много честни и трудолюбиви граждани, да попадат в затвора. Но посттоталитарната суматоха създаде и в Кочеринова измамници като Катин, Кординката и шепата твари, подобни на тях. Справедливо и строго наказание за самозабравилите се престъпници.


18 Юли 2011 12:42 | Ева
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Господин Катин се провали. Провалиха се и неговите ментори, "братчетата" Галеви. Господин екс-кмета се опита да пренесе и адаптира на кочеринска територия експерименталния "Дупнишки модел", сътворен от парамъжете Галеви.
Човечеството е доказало, че мафиоти не могат да управляват обществото. На местна почва те не могат да управляват дори самите себе си и лъкатушейки, попадат в задънена улица, където ги чака клетка. Лошо, но справедливо. Клетката е най-сигурното място за зверовете.


18 Юли 2011 13:51 | ДМА
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Този селски тарикат, тази долна галева отрепка, започва да търси вина за омърсената си съвест и в партия ГЕРБ. До вчера му бяха виновни журналистите, днес пък са виновни политиците.
Хайде господин екс-кмете се хвани за ръчичка с дупнишките паразитчета и вкупом се настанета в килийките.


18 Юли 2011 14:07 | ДМА
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Ех Катин, Катин! През цялото време си бил само един "бушон". Всички бушони рано или късно изгарят. Във веригата на братя Галеви има много бушончета. Бушоните Тоци, Стъклето, Градевски, Блатски гръмнаха. Гръмна и ти, глупако. Да му мислят следващите предпазители като господин Янев, господин Тодоров, господин Кацов. Те са с по-голям ампераж, но са си бушони.


18 Юли 2011 14:14 | дора
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Не е честно да пишете с моя ник.


18 Юли 2011 15:10 | крупник
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

аиде на поли е ред. какво го бавите това крадливо копеле. открадна община симитли и още краде. ама маййййй си плаща на герб


18 Юли 2011 15:11 | от герб
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

не плаща на нас, на хаджигаев плаща само.


18 Юли 2011 15:14 | СИМИТЛИ
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

ПОЛИ Е ВЕЛИК. НИКОГА НЕМА ДА ГО ПРЕЦАКАТЕ КОКО И ДА ИСКАТЕ. ОН Е НАЙ ГОЛЕМИО ТАРИКАТ .ДА ВИ Е ЯСНО НА СИТЕ ДЕКА СТЕ КРЕНАЛИ ДА ПЛЮЕТЕ ПО ЧОВЕКО


18 Юли 2011 17:16 | Евгени
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Голям наглец е този Катин. Срам няма този вагабонтин. Целият се е вмирисал, вони и продължава да плюе безразборно и неизбирателно. В такива случаи мъжете навеждат глава и приемат по мъжки наказанието. Но какво да го правиш този серсемин, като той е просто галевист, а не мъж. Той живее като тях, по собствени правила, но се опитва да ги прилага в нашия свят, а в него няма място за мафиотски норми. Явно е, че господин екс-кмета се нуждае от бобовдолско училище. Там ще разбере поне какво не бива да прави, защото е твърде късно да го учат на това, което би могъл да прави в европейска България.
Успех, гражданино Катин!


18 Юли 2011 18:00 | Марина
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Мухльо! Краде цял галевски мандат /равен на три кметски мандата/, а хленчи заради малък престой в затвора. То на някои им се удава, но този не знае, че е от друга порода, мутренска. Не може да крадеш всичко, дето може да се краде и да не попаднеш зад решетките.


18 Юли 2011 19:21 | Милушев
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Мутренският примитивизъм и вроденото им умопомрачение им даваха самочувствието на недосегаеми богове, стоящи над закони и общества. Кочериновският "Бог на тополите" се оказа толкова смъртен, колкото и "Дупнишките богове на прашеца". Е, божествени създания, време е да опознаете и Земния свят.


18 Юли 2011 21:23 | ....
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Прекалено много се изписа за този боклук и господарите му. Забравете го и продължете напред.


19 Юли 2011 00:24 | бай Митьо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Смело Катиин! Ще те последват и другите "бушончета".


20 Юли 2011 22:12 | KIRO
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

вътре си коцка `минков сти носи боя эа коса даси по хубав там вътре


21 Юли 2011 21:25 | KIRO
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

и днес пак си эа бобов дол коцка но повлечи и другите с теб те са добри мишоци эаслужават


25 Юли 2011 21:10 | бараковец
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

коцка да не мислиш че ти се е раэминало нееее сега си по вътре но нема сташно не се бои само отэат сте те боли


01 Август 2011 22:31 | пандизчия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Най-после и нещо девствено и добре обгрижвано.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар