Преди минути РС-Разлог реши: 5 000 лева гаранция за свободата на автобоса от Банско В. Мавриков

10 януари 2016 23:18   4 коментара   17857 прочита


В съдебна зала стана ясно, че приятелят на Мавриков, А. Гарванов е оказал съпротива и е избягал по време на ареста. Задържаният твърди: Не знаех, че колите са крадени, по време на делото ще обясня откъде са

Районният съд в Разлог определели 5000 лева гаранция за бизнесмена от Банско В. Мавриков, в чиято къща бе открито автодепо за крадени автомобили. Той бе арестуван при мащабна нощна акция на полицията завчера, тъй като в гараж на къщата му за гости "Маврикова къща" бяха намерени 6 крадени луксозни автомобила, както и части за автомобили и уреди за разфасоването им.

 

Задържаният тази вечер бе вкаран в съда в Разлог, където се разгледа искането за мярка за неотклонение "задържане под стража". Делото започна към 21.30 часа, тъй като прокурорската мярка изчита по това време. С конвой бизнесменът бе доведен в съдебна зала, а пред съда го очакваха близките му, които разговаряха с адвоката му.

В съдебна зала арестуваният Мавриков заяви, че не е знаел, че колите в гаража му са крадени, ще обясни как са попаднали у него в хода на делото. Автомобилите се оказаха крадени от Велинград, София и Провадия. Мавриков, заедно с приятеля си А. Гарванов били в София по време на обиска в "Мавриковата къща". Междувременно стана ясно, че Гарванов е избягал от полицията и се издирва.

При обиска в гаража на задържания е намерен китайски софтуер за отключване на автомобили, наличието на който Мавриков обясни така: Преди време исках да отворя автосервиз и си купих софтуера, после намерението ми се провали и така и остана при мен този софтуер. Адвокатът му поиска от съда мярката да бъде променена в домашен арест, но съдът определи парична гаранция. Прокуратурата поиска задържане, но явно не успя да убеди съда, че арестуваният трябва да остане зад решетките.

Адвокатът му заяви, че бизнесменът трябва да излезе от ареста, тъй като имал шивашки цех в Сандански и трябвало да продължи да го ръководи и полага грижи за работещите в него. Всичко това натежа и съдията по делото постанови решението си за парична гаранция в малко след 23 часа. Въпросът е дали прокуратурата ще протестира съдебното решение, ако това се случи ще има ново заседание.

За събиране на доказателства около участието на Мавриков в канал за крадени автомобили на територията на страната полицията работи 3 дни. Интересно е, какво обяснение ще даде Мавриков за това, че 6 лъскави возила се оказаха в гаража му без той да знае, че са крадени. Продължаваме да следим хода на случая.

П. Петрова


Още за: В. Мацурев   арест   акция   Още от: Крими

Принтирай статия
4 коментара
10 Януари 2016 23:53 | Maketo
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Така е!
В гаража 500 000, в съда - 5000. Дано са му честитили при решението.


11 Януари 2016 05:26 | ВСС
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Справетливо решение на един безпристрастен съдия. За който се знае че е един активен участник в Разложката съдебна мафия, да му е честито на Мавриков това му е за втори път а шесте коли не знаел че ги е откраднал, взел ги да се повози малко. Има друг съдник и той е по справедлив от ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ В Разложкият съд.


11 Януари 2016 09:19 | гражданн
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

#КОЙ господа мафиоти от районен съд Разлог ви нареди да пуснете престъпника срещу 5000 сребърника. Това съдиита са най алчните хора в България #КОЙ ВИ НАРЕДИ ДА ОПРАСКАТИ И ТОВА ДЕЛО И ЗА КОЛКО СРЕБАРНИКА СЕ ПРОДАДОХТЕ.


12 Януари 2016 13:16 | ВСС
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ТЕ СЪДИИТЕ намазват добре от такива разбойници. Те са техната хранилка, а не обикновените кокошкари.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар