Предават на италианските власти задържания в операция "Шок" 39-г. арменец А. Арутюнов

19 юли 2011 00:10   10 коментара   30265 прочита


Адвокатът на чужденеца Илко Стоянов: Предал се е сам в полицейската дирекция, иска по-бързо да се реши проблемът с издадената спрямо него европейска заповед за арест

39-годишният арменец Армен Арутюнов, заловен в рамките на международна полицейска операция "Шок", да бъде предаден на властите в Италия, реши 3-членен съдебен състав на Благоевградския окръжен съд, председателстван от Петър Пандев. В съдебната зала вчера мъжът, който живее повече от 18 години в Благоевград и има четири деца от двата си брака, сам изяви желание да бъде предаден на италианските правораздавателни власти чрез защитника си - адвокат Илко Стоянов.

Спрямо Арутюнов има издадена европейска заповед за арест от съда в италианския град Трани, където е разследван за участие в организирана престъпна група, източвала кредитни карти. В тридневен срок Арутюнов има възможността да размисли и да оттегли съгласието си да бъде предаден на италианските власти, в противен случай заповедта за арест ще бъде уважена от благоевградските магистрати.

Любопитното е, че арменецът сам се е предал в полицейската дирекция в ОД на МВР - Благоевград, след като вътрешният министър Цветан Цветанов обявил провеждането на акция "Шок". С получена призовка той отишъл и се оставил в ръцете на полицаите. Не е предприел никакви действия да се укрие, точно обратното, заяви адвокатът му Илко Стоянов.

Пред съда вчера прокурор Елка Атанасова представи гаранциите от италианските власти, в които обещават, че след постановяването на присъда Арутюнов ще бъде върнат отново на българска земя, за да изтърпи наказанието си. Това ще се случи в рамките на 6 месеца.

В Районен съд - Левски срещу 39-годишния арменец има образувано досъдебно производство за пътно-транспортно произшествие, което обаче е прекратено. Арутюнов работи като шофьор и последно е пътувал до Италия преди две години. Там той е осъждан на 1 година и 7 месеца затвор условно.

В рамките на шумно рекламираната от вътрешния министър Цветан Цветанов полицейска операция "Шок" бяха арестувани близо 40 души в цялата страна. Организирана група разивала престъпната си дейност от 2008 г., като основно се занимавала с клониране и източване на банкови карти в Италия.


Още за: А. Арутюнов   арест   съд   Още от: Крими

Принтирай статия
10 коментара
19 Юли 2011 10:34 | Flint
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Постъпка на честен човек. Гордея се с него.


19 Юли 2011 10:35 | Flint
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Направо да го пуснат.


19 Юли 2011 16:34 | хирурга
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

аз също познавам тоя измекяр. много нагало и долно копеле. доста бедни хорица е измамил, дано си понесе заслуженото. също много майки и млади момичета плачат от него. в българия си плаща и се измъкваше от кражби, измами на бедни хора, изнасилвания, пиян много пъти си кара колата, даже и катастрофи е правил пиян и колко ли още други измами е правил..... дано си получи заслуженото вече


19 Юли 2011 19:31 | кирето
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Цветан Божилов е наи-големия крадец от тия мафиоти. Дано изгният в пандиза, крадци гадни . В кафезааааа, михихихихихи!!!!!


19 Юли 2011 20:24 | за дани
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

добрите хора не мамят, не изнасилват момичета, не крадат. да не забравяме, че многократно е задържан от полицията съден и осъждан. това е един селски тарикат, на които мястото му е в затвора за дълго. това трябва за Армен-ИЗМАМНИКА и ИЗНАСИЛВАЧА


20 Юли 2011 02:07 | браво
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

най-после си намери майстора :)) очите постоянно му шареха, и само гледаше да подхлъзне някои. айде стига ти измами, в затвора трябва и да поработиш. стига с арменските номерца. тъкмо и ученичките ще си отдъхнат от теб. като знам колко момичета си дърпал, нещаснико плати си за всичко сега. господ гледа


20 Юли 2011 22:01 | ПАЦИЕНТ66
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ВЪТРЕЕЕЕЕ


31 Юли 2011 23:22 | Иван
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ама 4е глупости и злоба! Смешни... По-големи тъпотии не бях 4увал за толко благороден 4овек! Армен няма за какво да го затворят.


31 Юли 2011 23:29 | Полицай
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е откъде изкарахте мом4ето престъпник? Той е свободен, вие как сте, добре ли спите?!


28 Август 2011 00:13 | giorgi
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Така е хора свикваите да слушате тапи коментари от зависници. Които го познава знае че не е такав..... подалжаваите със празните ви исказвания... Армен еее невинеен
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар