Постоянен арест за убийството на 29-годишен Кюстендилец

02 юни 2023 00:17   2 коментара   5576 прочита


Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Р. П. / на 55 години, неосъждан /, привлечен от Окръжна прокуратура като обвиняем за убийство - престъпление по чл. 115 от НК, за това, че на 30.05.2023 г. умишлено е умъртвил Н. С. на 29 години. При това работно обвинение, законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 10 - 20 години се посочва в искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение от Окръжна прокуратура.

Защитата поиска назначаването на съдебно- психиатрична експертиза, от която да стане ясно дали обвиняемия има годност да участва в процеса. Съдът намери това искане за неоснователно, заради липсата на данни за психично заболяване.

Съдът счете, че на този ранен етап от разследването са събрани доказателства и може да бъде направено обосновано предположение, че привлеченият като обвиняем Р. П. е съпричастен към  престъплението, за което е обвинен. То е тежко умишлено престъпление по смисъла на НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ не по- малко от 10 години. Окръжен съд намира, че е налице е реална опасност да извърши престъпление,  като този извод се обосновава въпреки чистото му съдебно минало от тежестта на престъплението.

Реална опасност от укриване не се обосновава по делото. Има адрес, на който е открит и задържан. По доводите на защитата за психиатрично заболяване на обвиняемия, на база материалите по делото и поведението му в съдебна зала, съдът не съзира данни за такова, по тези съображения намери за неоснователно искането на защитата за вземане на мярка за неотклонение „Домашен арест“. Към момента няма данни за лечение на психично заболяване, се казва още в мотивите на съдия Йоланда Цекова.

Определението, с което по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София в 3- дневен срок, считано от днес.


Още за: арест   мъж   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
02 Юни 2023 11:30 | pop4eto
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Верни ли тоя варадинов дека беше шеф у кюстендил у яхиново е идел да се прави на маж на добревио с кокаините и са му натепали един шамар и паднал у басейно добре че чалев го е дигнал чел е да се удави едвам са го събрали


02 Юни 2023 22:24 | ами чакърян
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Верно е апа тоя неговио приятел с голата глава Савов дека се прави на бияя оди разправя че че бие песници на дилърите се моли като курва на казармите на станевците оти го беха шамарили и накрайо го търкаляха по галевото върло и иде като курвичка да ги съди у съдо
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар