Полицията в Сандански предупреждава за куриозна автосделка

17 януари 2012 00:16   5 коментара   31402 прочита

Кандидат-купувач на автомобил натрупа 1500 лв. от актове на името на собственика, който го дал да го покара, докато узаконят сделката

Безпрецедентен случай на престъпно поведение от страна на купувач на автомобил разкри полицията в Сандански завчера. Схемата, която разиграл Огнян Ангелов от санданското село Илинденци, е следната: Дал нищожна сума като капаро на собственика на колата Стоян Великов от благоевградското село Бело поле за около месец, в който колата не била още прехвърлена, но я управлявал Ангелов. Той успял да натрупа дълг от полицейски актове точно толкова, колкото е нейната стойност.

Сделката между Ангелов и Великов за запазена “Лада” била уговорена за 2000 лева. Дни след първия разговор купувачът Ангелов дошъл в с. Бело поле, дал 250 лева капаро и взел автомобила с уговорката, че ще плати остатъка до месец, и собственикът доверчиво отстъпил возилото си. Преди няколко дни купувачът Ангелов обявил, че колата е открадната. Започналото полицейско разследване разкрило, че Ангелов сам е предприел тази крачка, а собственикът на ладата не знае нищо за кражбата.

Справка установила, че за месеца, през който карал непрехвърлената кола, той натрупал от около 1500 лева от неплатени полицейски актове за превишена скорост, неправилно изпреварване, липса на гражданска отговорност. След като ченгетата повикали собственика на автомобила Стоян великов и му съобщили колко пари дължи, той едва не получил инфаркт. Прибрал колата си от двора на полицията и сега по съдебен ред трябва да накара нелоялния купувач О. Ангелов да си плати дълга, почти равен на стойността на ладата.

В случая отговорността е на собственика на автомобила Ст. Великов. От полицията предупредиха при подобни сделки да не се бави прехвърлянето, тъй като е възможно с автомобила да бъдат извършвани дори и тежки криминални престъпления.


Още за: О. Ангелов   сделка   автомобил   Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
17 Януари 2012 08:22 | ,!?
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Предполагам че така нареченият купувач е гюптин, а пишман продавача е голям будала!


17 Януари 2012 13:37 | 111
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

АКТОВЕТЕ НЕ СЕ ЛИ ПИШАТ НА ВОДАЧА НА АВТОМОБИЛА? ИЛИ СЕ ПИШАТ НА СОБСТВЕНИКА, ТРЯБВА ПО СЪДЕБЕН РЕД ДА СЕ ОСЪДЯТ ПОЛИЦАИТЕ КОИТО СА ГИ ПИСАЛИ, А НЕ ЧОВЕКА ДА ДОКАЗВА.


17 Януари 2012 15:06 | 1213
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

пишат се на водача, ама това са санданските ченгета и не могат да се сетят


17 Януари 2012 21:48 | Кристал
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ех, Саше! Електронните фишове се пишат на собственика на автомобила.


17 Януари 2012 23:41 | подгорец
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Абе кристал- как така на собственика бе? Нали този който шофира в момента е отговорен за нарушението? Тези полицаи които са писали актовете да заминават в Пазарджик -в люпилнята - за да научат закона! Ако не те да платят всички актове??? Ако се пишат на собственика т. н. електронни фишове, то става лошо, ама не ми се вярва да е така!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар