Подробности от съдебна зала: Република Сейшели затруднява процес, не изпълнява съдебна поръчка за разпит на свидетели по делото Братя Галеви

02 декември 2019 15:19   4 коментара   56686 прочита


Кюстендилският съд постави краен срок.

Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова,който днес гледа делото за конфискуване на имущество придобито по престъпен начин от дупнишките братя Галеви , прие допълнителното заключение към Счетоводно - икономическата  експертиза по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество.

По молба на ищцовата комисия, съдът  постави допълнителна задача на трите вещи лица изготвили експертизата. За целта, съдът издаде на вещите лица съдебно удостоверение, с което да получат достъп до банкови сметки на двама от ответниците по делото.

Съдът даде възможност на защитник на ответник по делото, в едноседмичен срок, да постави допълнителни въпроси към вещите лица, относно поставената им задача. 

Предвид обстоятелството, че съдебна поръчка, относно разпит на двама свидетели, не е изпълнена от компетентния орган на Република Сейшели, съдът определи краен срок за изпълнението й, като счете, че събирането на тези доказателства представлява особена трудност.

Съдът насрочи следващото заседание по делото за 21.02.2020 г., за когато трябва да е готово и заключението на вещите лица, по поставената им допълнителна задача към Счетоводно – икономическата експертиза.

Припомняме ,че искът по делото е за 4 250 189 лева,касае се за недвижидими имоти,автомобили и дялове от фирми ,собственост на Христов и Галев . Комисията поиска конфискуването на имуществото придобито по престъпен или незаконен начин .

Г. Георгиев


Още от: Крими

Принтирай статия
4 коментара
02 Декември 2019 15:26 | ало георгиев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова прие допълнителното заключение към Счетоводно - икономическата експертиза по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество. По молба на ищцовата комисия, съдът постави допълнителна задача на трите вещи лица изготвили експертизата. За целта, съдът издаде на вещите лица съдебно удостоверение, с което да получат достъп до банкови сметки на двама от ответниците по делото.
Съдът даде възможност на защитник на ответник по делото, в едноседмичен срок, да постави допълнителни въпроси към вещите лица, относно поставената им задача.

Предвид обстоятелството, че съдебна поръчка, относно разпит на двама свидетели, не е изпълнена от компетентния орган на Република Сейшели, съдът определи краен срок за изпълнението й, като счете, че събирането


03 Декември 2019 02:26 | MARUSHKASop
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ну вот какого фига мне выпал ноутбук, когда я хотел айфон!
https://bestlucky. net


03 Декември 2019 13:16 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ТАЗИ ПСЕВДО СЪДИИКА ТАТЯНА-ДА ДАДЕ КРАЕН СРОК И ДА ОСЪДИ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ГЕРБ С ЦЯЛАТА СГАН ОТ ЧЛЕНОВЕ ЧЛЕНКИ И СИМПАТИЗАНТИ ПО ПРИНУДА, НАЧЕЛО С ОРГАНИЗАТОРА БОЙКО БОРИСОВ С ПРЯКОР ТИКВАТА, ДА ВЪРНАТ ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИАРДИ ЕВРО И МИЛИАРДИ ЛЕВА ОТ НАС ЖИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ, ОТ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ОТ НАШИТЕ ДЕЦА. СЪЩАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ДА БЪДЕ ОСЪДЕНА ДА ВЪРНЕ ОГРАБЕНОТО БЪДЕЩЕ НА НАС И ДЕЦАТА НИ,! ДА ВЪРНЕ ЖИВОТА НИ ОТНЕТ ПО НАЙ БЕЗМИСЛОСТЕН НАЧИН! ТОГАВА ДА СЕ СЕТИ ЗА ТАКИВА УЖ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО ГАЛЕВИ. ИСКАМ ДА И КАЖА НА ТАЗИ СЪДИИКА ТАТЯНА, ЧЕ КАТО БЯХА БРАТЯ ГАЛЕВИ СЪВЕТНИЦИ НА КМЕТА ЯНЕВ, ВГР. ДУПНИЦА БЯХА НАПРАВЕНИ БЕЗБРОЙ КАЧЕСТВЕНИ ОБЕКТИ КОИ ПО ЕВРО-ПРОГАМИ КОИ ПА ОБЩИНСКИ И ГРАДА НИ ОТ ЗАПАДНАЛО МЯСТО СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИН ПРИЯТЕН ЗА ЖИВЕЕНЕ СПОРТУВАНЕ И ОТДИХ ГРАД. ЗА 60 Г НИТО ЕДИН КМЕТ НА ГРА ДУПНИЦА НЕ Е НАПРАВИЛ ТОЛКОВА КОЛКОТО ТЕ ВСИЧКИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО. САМО КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ. НЕ ОПРАВДАВАМ ГАЛЕВИ АКО СА ПРАВИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА МЕН ТОВА НЕ МИ


03 Декември 2019 13:21 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Е ИЗВЕСТНО ЗНАМ, ЧЕ ПОМАГАХА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ПОМАГАХА И НА ДЕЦА ЗА СПЕШНИ ОПЕРАЦИИ В ЧУЖБИНА КАТО ГИ СПОНСОРИРАХА, ПОМАГАХА НА ВСИЧКИ С КАКВОТО МОЖЕХА. А СЕГА КАТО ГИ НЯМА САМО ГОСПОД ЧАКАМЕ ДА НИ ПОМАГА. ОСТАВЕТЕ БРАТЯТА ДА СЕ ВЪРНАТ ПРИ НАС И ДА НИ ПОМАГАТ, ЧЕ ОРГАНИЗИРАТ. НАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ГЕРБ, ОБЕДИНЕНИ ИДИОТИ СЕДЕСАРИ И РАЗНИ ИЗМИСЛЕНЯЦИ ЩЕ НИ ДОУБИЯТ ОКОНЧАТЕЛНО БАВНО И МЪЧИТЕЛНО.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар