Пернишкият съд реши! Затвор за дрогирани и пияни шофьори!

19 февруари 2019 11:33   1 коментар   4109 прочита


Районна прокуратура – Перник е сключила споразумения с водачи на МПС, обвинени за извършени от тях престъпления по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс – шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Подсъдимият И.А. се е признал за виновен за това, че на 01.07.2018 г., в гр. Перник, управлявал лек автомобил след употреба на амфетамин и канабис, установено по надлежния ред. За извършеното от него престъпление му е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири месеца при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от дванадесет месеца.

За шофиране в нетрезво състояние на другия подсъдим – Д.Е., е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на триста лева. На 30.10.2018 г. мъжът управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 2,49 промила. Престъпното деяние било извършено от него, след като една седмица преди това спрямо него е влязла в сила присъда за същото престъпление.

Ст. Караджова

1 коментар
19 Февруари 2019 22:54 | Пена
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Служител в МЗ в Благиевград, дрогиран, без няказание, не било се отразило НА ЗДРАВЕТО МУ, реши БРС.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар