Пастирът на фондация "Дивата флора и фауна" К. Митев остава зад решетките за големия пожар в Пирин

30 август 2017 18:25   1 коментар   7707 прочита


Изведнъж реши, че е невинен! Отметна са, но не може да заличи събраните доказателства и свидетелски показания ....

Подпалвачът на големия пожар в Кресна, 30 – годишният Костадин Митев от Брежани остава в ареста ,това реши днес състав на районен съд Благоевград,където се гледа мярката за неотклонение "задържане под стража" Обвиняемият влезе в съдебната зала, придружаван от адвоката си. В началото заяви ,че се страхува от последствията, а после започна да твърди ,че е невинен.

Прокурор Анита Димова поиска от съда най – тежката мярка за неотклонение „задържане под стажа”, за това че на 24. 08. 017 година около 12 часа в землището на село Мечегул, обвиняемият е запалил огромен пожар по непредпазливост, с неизгасен фас, а загубите от него възлизат на3 мил. И 300 хил.лева.

Тя се обоснова с това, че до момента има няколко разпитани свидетеля и улики, които сочат, че той е виновникът. Той е млад, мобилен, неженен и има реална опасност да се укрие. Освен това известно време е криел, че той е авторът на престъплението.
За тъкъв вид престъпление, а именно палеж по непредпазливост, законът предвижда максимална присъда от 5 години затвор.

Адвокатът на Митев, Драгиевва, заяви, че Митев не е давал самопризнания, за това няма как да крие престъпление, което отрича да е извършил. Въпреки, че до момента са разпитани трима свидетели и има събрани доказателства, нищо от това не доказва, че той е виновникът за пожара.
Той живее на семейни начела с жена и майка си и работи на трудов договор като пастир за фондация „Дивата флора и фауна”.

Пред съдия Кристина Панкова той се защити с думите: „Невнен съм, пуснете ме”.
След кратка почивка на съдебният състав, съдия Панкова, остави Митев зад решетките. Полицията разполага с неопровержими доказателства ,че именно Митев е подпалвачът на пожара,освен това има и свидетели ,сочи полицейското разследане по случая.

Вени Иванова


Още за: Пастир   Кресна   пожар   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
30 Август 2017 22:51 | ......и си призна ,нали?
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

.....няма такъв цирк! НА ТАКЪВ НАРОД-такива
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар