Отнеха имущество за 535 хил. лв. от гоцеделчевеца Б. Мавродиев, обвинен в лихварство и черно тото

05 септември 2019 19:38   3 коментара   33439 прочита


Окръжният съд в Благоевград отне имущество за близо 535 хил. лв. от обвинен в лихварство и черно тото. Борислав Мавродиев от Гоце Делчев и бившата му съпруга загубиха делото, което КПКОНПИ заведе в съда в Благоевград.

Комисията за незаконно придобито имущество е установила, че доходите на Мавродиев и жена му от 2004 до 2014 г. са придобити пряко или косвено от престъпна дейност, защото не са установени законни източници. Извършените разходи надвишават получените приходи с 508 421 лв.

Съдът постанови решение, с което да се отнеме в полза на държавата на имущество на стойност 534 589 лв, предаде "24 часа". Това са дялове от фирми, в които двамата са участвали, поземлен имот, върнати заеми, продадени 9 автомобила, погасителни вноски по кредити.

В хода на делото за отнемане на имуществото няколко роднини са декларирали, че са дали заеми на Мавродиев, но съдът отказа да ги приеме като източник на средства, защото нямало доказателства те пък откъде са придобити.

Тъстът на обвинения в лихварство и черно тото пък е сред големите бизнесмени в Гоцеделчевско, който има фирма за добив и обработка на мрамор, както и голям туристически комплекс. Той също е декларирал, че е помагал на семейството на дъщеря си, но документи за това нямало.

Съдия Катя Бельова е категорична, че искането за конфискуване на имуществото трябва да се уважи. Решението не е окончателно и може да се обжалва.

Мавродиев бе арестуван през април 2010 г. на летището в София, на връщане от Италия. Освен него при спецакцията бяха задържани още няколко души от Гоце Делчев, обвинени в черно тото. Срещу някои от тях делата приключиха с условни присъди. Делото срещу Мавродиев за лихварство още не е приключило.


Още от: Крими

Принтирай статия
3 коментара
06 Септември 2019 10:04 | veronika
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ние се разведохме отдавна, щото го хванах на калъп с Катина.


06 Септември 2019 11:11 | Г
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ами прокуратурата да де самосезира и да погне помагачите, как са намерили пари да му дават? Ясно е че става въпрос за пране на пари. В Гоцето няма наплив на туристи.


08 Септември 2019 08:03 | Kymcho Vulcho
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Na men na chobanin mi mqza.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар