Откраднаха 2-месечно теле от обора на известния закупчик К. Мингов-бай Динка

01 февруари 2010 00:18   6 коментара   21935 прочита
Бай Костадин Мингов се ядосва за откраднатото хубаво теле
Бай Костадин Мингов се ядосва за откраднатото хубаво теле


Бай Костадин Мингов се ядосва за откраднатото хубаво теле

Стопанинът: Властта е слаба, за такива трябва бесилка...

Откраднаха двумесечно теле от обора на 80-годишния Костадин Мингов-бай Динка в петричкото село Капатово. Кражбите в селото станаха много, ще искам разрешение от шефа на петричката полиция Митко Митев местните ловци да имат право нощно време с оръжие да охраняват селото от набезите на крадците, каза вчера кметът Огнян Куков.

Костадин Мингов е бивш закупчик на плодове и зеленчуци на гара Марикостиново. Оттогава в околията го познават като бай Динка. Оборът му е залепен до двуетажната му къща, в която живее с 53-годишния си син Иван. Гледат 6 крави и прасета, предават млякото на фирмите, животните са препитанието на двамата.

Яд ме е, беше около 60-70-килограмово, вървеше добре, ако бях решил да го продавам, щях да му взема 200-250 лева, преглъщаше вчера яда си бай Динка. Към 8 часа вечерта в петък му дадох да биза от кравата, издоих я, вързах телето за яслата, вързах вратата на обора и се прибрах. Не съм заключил, станах в събота сутринта - телето го няма. Казах на сина, той отиде при кмета Куков и се обадиха в полицията. Полицаите дойдоха да огледат, викат ни: Слагайте ключ. Казах им: Досега на вратите ключ не сме слагали, но вече ще заключваме.

Свои хора са го откраднали, които знаят къде са кравите. Крадат, защото властта е слаба. Не може така, за такива трябва бесилка, ядосваше се бай Динка.

През декември неизвестни откраднаха 120 литра домашна ракия от мазето на Георги Кючуков от Капатово. Наскоро откраднаха 80 метра оградна мрежа от 120-декаровото младо лозе на Димитър Ненов, явно става дума за група, която действа нагло по селото, каза кметът Куков.


Още за: кражба   теле   К. Мингов   Още от: Крими

Принтирай статия
6 коментара
01 Февруари 2010 12:08 | Васил Шумаров
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И в Полицията има телета, много по-добре охранени от твоето, бай Динка, ама няма кой да ги открадне и да ги избиза едно убаво!


01 Февруари 2010 14:57 | Кирил
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Бай Динка аз вярвам че полицията ще си свърши работата не се ядосвай.


01 Февруари 2010 17:35 | хахото
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Когато открият ракията на бай Георги тогава ще открият и телето на бай Динка.
Битият си е бит,е..ния е..н!Това е положението в тъпата ни държава.


01 Февруари 2010 19:36 | Влади
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

За какъв коментар става дума?? ... Та това е ежедневие в България, на което никой не обръща внимание, дори и полицията.


02 Февруари 2010 04:26 | Петрич
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Бай Динка ,телето ти се намира в хладилника на някой от полицаите.


02 Февруари 2010 14:12 | Микрево
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

То се е видяло че на днешно време е подобре да нямаш та да не те крадат.Дошло е време сами да се оправяме със крадците трябва да си основем сдружение всички потърпевши и не потърпевши вкупом като обесим някой от кръдците ще разбарът че сме живи и можем и сами
да даваме присъди има за рязане крака ръце и така нататък.Бай Динка *** майката на всички и живей живота си БОГ да е стеб.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар