Отхвърлено гадже заля лицето на “любимата” със сода каустик, порази зрението на приятелката й

26 ноември 2009 00:20   32 коментара   82212 прочита
Хр. K
Хр. K


Хр. K

Лицето на пострадалата абсолвентка по право Христина К. от Гоце Делчев краси билбордовете на ЮЗУ “Неофит Рилски”, транспортираха я по спешност в специализираната клиника “Царица Йоанна” в София

Рано призори вчера писъци на две студентки пронизаха утрото в центъра на Благоевград, абсолвентката по право Христина К. от Гоце Делчев и приятелката й Мария Коемджиева бяха залети със сода каустик пред входната врата на квартиратата им. Инцидентът станал на ул. “Николай Петрини” около 04,00 часа. Двете студентки се връщали от новооткритата дискотека “Джулиани” в хотел “Ален мак”.

Вчера следите от хвърлената опасна течност ясно се виждаха върху входната врата.

Рано сутринта тръгвах за работа и видях полицаи на улицата, от тях разбрах какво се е случило, не съм чул нищо през нощта, каза разстроеният хазяин, преподавателят в ЮЗУ по математика доц. Методи Аслански. Ето какво обясни той:

Веднага след първите часове в университета отидох в болницата на свиждане. От Мария разбрах, че са били нападнати от непознат мъж на връщане от дискотеката. Христина завърши семестриално с отличие тази година. Тя имаше приятел от Дупница, който й идваше на гости. Не го познавам от близо, тъй като не съм общувал с него. Доколкото разбрах, не се виждали вече, Христина била скъсала с него. Наскоро той влязъл в квартирата и взел студентската й книжка и други документи, за което бе информирана полицията. В квартирата Христина живее заедно със сестра си Милена и техните съгражданки Мария и Маргарита. От една година са при мен на квартира. Изключително скромни и възпитани момичета, по цял ден четат. Родителите им са скромни, обикновени хора.

Доколкото разбрах, бившият приятел снощи посочил момичетата на някакъв мъж в дискотеката, преди да си тръгнат. Пострадалите студентки веднага след като били залети потърсили медицинска помощ в благоевградската болница. По спешност е свикан екип от хирурзи и офталмолози. При лекарските прегледи е установено, че силно са поразени очите им.

Едната от пациентките е с тежко химическо изгаряне, засегнати са роговицата и конюнктивът, съществува реална опасност за зрението й, но е възстановимо със специализирано лечение, обясни вчера завеждащият д-р Л. Попов. Тя е изпратена в София.

Той поясни, че другата пациента е с леко изгаряне, което вече е овладяно и остава за лечение в благоевградската болница, до 2-3 дни зрението й ще бъде напълно стабилизирано.

Според лекарите целта на нападението е била по-тежко пострадалата, приятелката й е била полята случайно.

Ето какво разказа от болничното легло пострадалата М. Коемджиева:

Бяхме с компания на дискотека. Там забелязах мъжа, който преди това заплашваше съквартирантката ми, посочи ни на негов приятел. Пред входната врата на квартирата се обърнахме на повикване и в този момент усетих как ни залива течност. Инстинктивно вдигнах ръката да предпазя лицето си.

Според медиците двете момичета са залети със сода каустик, която е по-опасна и от киселина, тъй като поразява в дълбочина. Предстои уточняване точно каква течност е използвал нападателят.


Още за: Хр.   киселина   болница   Още от: Крими

Принтирай статия
32 коментара
26 Ноември 2009 06:54 | nortnem
Оценка:
-31
 (
67
 гласа)

не оправдавам терориста но понякога проститутките си го заслужават много са нагли и го правят демонстративно мисля че това нейно поведение е провокирало бифшото и гадже да вземе крайни мерки


26 Ноември 2009 07:39 | кинг
Оценка:
7
 (
37
 гласа)

а този преди мен е пьлен дебил. штеше ли да мислиш така ако това беше сестра ти/маика ти/тетето ти??????????????


26 Ноември 2009 07:58 | Beibi
Оценка:
7
 (
23
 гласа)

Това е съдизъм...заслужават да гният в затвора,без право на помилване.Не може в едно общество такива нечовешки постъпки!


26 Ноември 2009 08:10 | Катерина
Оценка:
10
 (
30
 гласа)

Това е първосигнална реакция на един слаб и отмъстителен човек. Ако си мъж, има много начини да спечелиш една жена. Добре е направило момичето, че е прекратило тази връзка. Дано, този изверг си получи заслуженото наказание. Пожелавам бързо възстановяване на двете момичета и занапред да бъдат по-внимателни с хората, които допускат до себе си.


26 Ноември 2009 08:39 | жалко..
Оценка:
1
 (
29
 гласа)

мнооого гаден и мръсен номер. Ей момичета ...мърдайте си и малкото мозък когато забивате гаджета .
Че такива Дупнишки и др. селяци , може да са атрактивни със селкското си "разкрепостено" поведение , но ей такива неща се случват накрая.
Щото гледам напоследък ...културните и възпитани момчета - нямат шанс , но като се стигне до тук ---връщане назад НЯМА , колкото и да съжаляваш !!!!!


26 Ноември 2009 08:47 | благовеста
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

тези тримата трябва на центъра в дупница да ги вържат и с бръснарско ножче да късат парче по парче от тях та да видят какво е ,,гадове мръсни.


26 Ноември 2009 09:00 | Венчо
Оценка:
7
 (
33
 гласа)

26 ноември 2009 @ 06:54 | nortnemОценка: -5 (5 гласа)

не оправдавам терориста но понякога проститутките си го заслужават много са нагли и го правят демонстративно мисля че това нейно поведение е провокирало бифшото и гадже да вземе крайни мерки


Абе,идиот недорасъл...Какви крайни мерки,бе?!Това ли е начина човек да отмъсти за каквото и да било...Мнооого "мъжка постъпка"...Този УРОД заслужава да го обесят на паметника на центъра и да виси там показно една седмица докато го изкълват гарваните.А ти дето го защитаваш и си на мнение, че което и да е живо същество заслужава участ като на тези момичета заслужаваш да те закачат там до него.Малиии,в какъв свят живеем...Пълно с изроди и техни съмишленици ...Бог да пази нас и децата ни и да помага на момичетата да се възстановят бързо и без усложнения и многог сили на близките им.


26 Ноември 2009 09:54 | areon
Оценка:
9
 (
31
 гласа)

Не се ли въведат строги закони/Крумови/, тези и други престъпления ще нарастват прогресивно.Даде се свобода на престъпниците,управляват ни държавата и ето резултатите.Мутрофолкциганска държава сме.Съжалявам,че останах тук и създадох семейство.Страхувам се за децата си в каква държава ще живеят.Интелигенцията е смазана,скрила се е или е избягала,Само просташтина,неграмотност и примитивност се ширят.
Живота на тези момичета е белязан за цял живот.Всеки допуска грешки в живота,но това ли е решението?!


26 Ноември 2009 10:19 | иваничка
Оценка:
9
 (
29
 гласа)

Всичко сега е в ръцете на полицаите.Да издирят твърди и неоспорими доказателства-телефонни разпечатки , кой с кого , за какво , да разнищят до най малката подробност всичко и да представят в съда факти, които утре един изпечен адвокат да не може да оспори.Иначе след месец , два , може да го извъртят така ,че уж момчето си е носело содата каустик на баба си да вари сапун и момичетата сами са се блъснали в него.И какво - след време , някой друг дришльо ще посегне по същия начин ! Божкее, пази децата ни! Дай сили на момичетата и на техните близки да се справят с този кошмар, който тепърва започва!


26 Ноември 2009 10:49 | TIKA
Оценка:
3
 (
25
 гласа)

Боже докъде се стига.Тези са с болни мозъци.Това е нечовешко.Нямам думи.В каква държава живееме.


26 Ноември 2009 11:28 | Боби
Оценка:
9
 (
27
 гласа)

Не мога да повярвам,че такива неща се случват в една европейска държава!Но това е показателно за интелигентността на нашия народ.Трябват закони, които да се спазват и прилагат за такива самозабравили се селски бабаити с болни мозъци , които се мислят за недосегаеми.Жалко за тези млади момичета,желая бързо въстановяване и кураж на техните близки!Бог да пази децата ни ,иначе няма на кого да разчитаме,когато са навън!


26 Ноември 2009 11:42 | lele
Оценка:
-9
 (
35
 гласа)

момичета


26 Ноември 2009 12:12 | Васил Шумаров
Оценка:
8
 (
38
 гласа)

Българският Наказателен кодекс е така безумно хлабав към престъплението "телесна повреда", че направо го поощрява:
Чл. 129. (1) Който причини другиму средна телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
(2) Телесната повреда е средна, ако е причинено: трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина.
До 5 години означава, че тези изроди могат да се отърват и с няколко месеца. След което да излязат поживо-поздраво на свобода и да се кефят на нещастието на жертвите си!


26 Ноември 2009 12:19 | Васил Шумаров
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Дори и при тежко осакатяване присъдата е милостива:
Чл. 128. (1) Който причини другиму тежка телесна повреда се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.
(2) Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на крило на белия дроб; загуба или осакатяване на крак или ръка; постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.
Според мен осакатяването и обезобразяването е по-тежко престъпление от убийството и ако е умишлено (и подготвяно) следва да се наказва с доживотен затвор. А използването на химикали да се третира като особена жестокост, което да удвоява присъдата.


26 Ноември 2009 13:46 | mehmed vakliov
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

такива комплексари заслужават да бъдат разтреляни....


26 Ноември 2009 14:19 | мразец
Оценка:
-4
 (
26
 гласа)

Колкото и да звучи жестоко, мисля че случилото се е закономерно и е своеобразен бумеранг върху тъпи селянки като тия двете. Такива като тях създават атмосфера,бит и лайф стайл, в който изроди като поръчителя стават герои на деня,по шоу програми,медии и т.н. И с ограничената си психика си защитават гордостта с... киселина. Всички селски проститутки, каквито в Блгрд има в изобилие, да се замислят върху случката и да си прават сметката занапред. Иначе ще ги заливат.


26 Ноември 2009 15:20 | към 14:19 К....мразец
Оценка:
0
 (
26
 гласа)

Приятелю, жалък си. Изглежда имаш оста странни сиксуални комплекси, съпроодени с полова немощ. Иначе няма обяснение. ДОРИ И ПРОСТИТУТКАТА НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ ЗАЛЯТА С КИСЕЛИНА. И освен това колко жени могат да бъдат наречени така? живея на тая земя повече от 50 години, проститутки съм виждал. Бъди човек, не се наслаждавай на чуждатна болка. . .Е, ако от това получаваш качествен оргазъм, може малко и да си го разрешиш, но насаме. . . Не във форума. Бъди здрав!


26 Ноември 2009 15:38 | ммммм
Оценка:
0
 (
28
 гласа)

Колкото и да звучи жестоко, мисля че случилото се е закономерно и е своеобразен бумеранг върху тъпи селянки като тия двете. Такива като тях създават атмосфера,бит и лайф стайл, в който изроди като поръчителя стават герои на деня,по шоу програми,медии и т.н. И с ограничената си психика си защитават гордостта с... киселина. Всички селски проститутки, каквито в Блгрд има в изобилие, да се замислят върху случката и да си прават сметката занапред. Иначе ще ги заливат.
Ей тъпанар. Това че тези момичета не са обърнали внимание на комплексираната ти сеска мутра не значи че са проститутки и тем подобни. Аз лично съм виждал момичето то е невероятно красиво и доста скромно.


26 Ноември 2009 19:11 | ku
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

ДА МУ СЕ ТОПНАТ ТОПКИТЕ И ОНАЗИ РАБОТА В КИСИЛИНА.


26 Ноември 2009 19:13 | lala
Оценка:
1
 (
25
 гласа)

според мен трябва да ги хварлят в басеин сас сода каустик та да видят дупнишките комплексирани типове е кво е,и пак ше им е малко.


26 Ноември 2009 19:35 | Гепи Тарикатски
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

ей... тая ориенталщина.... дано се оправят момичетата!!! А тея селяни... ги дайте на нерезите в затвора... да им спукат задниците! Дайте ги на близките на момичетата... нощо друго!!!


26 Ноември 2009 19:43 | Andon Bakalov
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Заливането с киселина е най-подлото и жестоко деяние според мен, равняващо се с убийство и трябва да се предвижда най-суровото наказание за това деяние. Такава участ заслужават само хората посегнали на друг човек по същия начин. Дано пострадалите да се възтановят по-бързо.


26 Ноември 2009 20:05 | ненормалници живеят в тази държава
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Имам чувството,че такива тъпанари живеят на всяка `улица.И винаги наричат с най гроэни думи една красива жена,която въобще не им обръща внимание.всичко се е пропило и озлобило и знаят само глупости да си измислят.Страшно много комплексари живеят навсякаде.мили хора бъдете по културни и образовани,ако искате да бъдете поздравявяни и уважавани от събеседника си.Повече четете,като мен и бъдете хорааааааа.


26 Ноември 2009 20:44 | е.и.с.
Оценка:
4
 (
20
 гласа)


Към K....мразец

Много болни мозъци в тази държава , със сигурност и ти имаш някакви комлекси.
,, Боже, колко мъка има по този свят, боже!''
,,Които не е съгрешил нека първи хвърли камък.''


27 Ноември 2009 14:44 | мразец
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

Първо не съм употребил думата "проститутки", ами съм написал "селски к****". Лицето ммммм е копирал целия мой текст, но е сменил само тази дума. Вижте оригиналния постинг. А след това се хваща точно за тази дума при репликата си. Това е толкова безумно глупаво, че не знам какво да кажа. Иначе аз също искам тия да влезат в затвора, а момичетата да се оправят. И като говоря за селски к****, имам предвид един конкретен тип момичета и всички мн. добре знаете за какво говоря. Тия 2те ми се струват от тоя модел. Ако греша да ме извиняват, ама едва ли греша. А що се отнася до моите комплекси, специално на тема жени нямам такива. Просто си изказвам мнението. А като мен мислят доста хора.


29 Ноември 2009 14:57 | чонко
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

Много жалко за момичетата, но не е трябвало да се сдружават с хора от тези среди. Ллюбовници- врагове, защитници-опортюнисти, протежират ги-тормозят ги. Тънка е границата като джиткаш, моме, с мъже от този тип! Има десестки други красавици в Блд (макар че аз отдавна живея в друг, много по-голям и изпълнен с жестокости ипредизвикателства град), които мислят кой ще включат в приятелското си обкръжение.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар