От съда! Вещи лица отложиха делото за имотите на дупнишките братя Галеви

20 май 2019 14:50   1 коментар   5908 прочита


Делото за конфискацията на имуществото на "братя Галеви" продължава на 30 септември. В съдебното заседание днес беше поискано да не се дава ход на делото заради неспазен срок от вещите лица при изготвянето на допълните задачи към счетоводно-икономическата експертиза по делото.

Изслушани обаче бяха възражения по една от страните в делото - Капка Гергинова, представител на фирма "Макса Лимитид", регистрирана на Британски вирджински острови, и ответник по делото. Според нея вещите лица не са изпълнили една от задачите, предаде БТА.

Съдебният процес е заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.


Още за: дело   лица   Братя Галеви   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
21 Май 2019 07:39 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ДА ВЗЕМАТ ИМОТИТЕ И ПАРИТЕ И АПАРТАМЕНТИТЕ В СОФИЯ НА МИНИСТРИТЕ ОТ ГЕРБ ПОДАЛИ ОСТАВКИ ЗА ТОВА СЪЩИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ И В ЗАТВОРА ЗА 20Г, А ИМУЩЕСТВОТО КОНФИСКУВАНО В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И ДАДЕНО ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПЛАТИ ЗА ДОКТОРИ ОБРАЗОВАНИЕ ПЕНСИИ. НА ГАЛЕВИ ЩЕ ВЗЕМАТ ГОЛИТЕ ИМ ....,ВСИЧКО Е ТЕНДЕНЦИОЗНО СЪЩО КАТО С ПРИСЪДАТА НА ИВАНЧЕВА-20Г. ШЕФА НА ТАЗИ КОМИСИЯ СЪЩО Е ЗАМЕСЕН И СЪЩО Е ЗА ЗАТВОРА-20Г. ГЕРБ-ЗНАЧИ КОРУПЦИЯ, КРАЖБИ, ФАЛШИВИ ОБВИНЕНИЯ-ПРИСЪДИ НА СЪДА, УБИИСТВА. ГЕРБ-ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА. ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ А ПАРОДИЯ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, НАДУПИЛИ СЕ НА ЕВРО-ГЕЙЦИ И АМЕРИКАНЦИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар