Осъдиха управител на дружество, представил неверни сведения при кандидатстване за получаване на евро пари

18 април 2022 13:28   5 коментара   6090 прочита


Окръжна прокуратура – Благоевград приключи делото срещу С.Р., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 248а, ал. 3, вр. ал. 2 от НК. В хода на проведеното разследване са събрани доказателства за това, че той представил неверни сведения с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз. На 14.06.2019 г. С.Р., в качеството на управляващ и представляващ търговско дружество „А.Б.Р.“ ЕООД, посетил Общинска служба „Земеделие“ в гр. Благоевград.

Предприемачът подал заявление за подпомагане за 2019 г., форма за юридически лица и таблици, като декларирал за 30 парцела, ползвани от фирмата му на правно основание. Сред посочените от него имоти били такива с различна площ в селата в общините Севлиево, Перник, Летница, Луковит и Радомир. В действителност обвиняемият нямал право да използва тези земи. Освен това управляваното от него дружество нито ги обработвало, нито ги поддържало в добро земеделско и екологично състояние, отговарящо на изискванията за подпомагане.

Средствата, за чието получаване С.Р. кандидатствал, са били предоставени на българската държава от фондовете на Европейския съюз по различни схеми и мерки. Обвиняемият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград, което съдът е одобрил. За извършеното от него престъпление му е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.


Още за: данни   пари   Благоевград   Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
18 Април 2022 15:17 | Въпрос
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Може ли аз да изтегля 30 хиляди срещу условна?


18 Април 2022 15:29 | Благоевград
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да се проверат и Кенеди, Мелниклийски и другите бизнесмени, които от много години орат и сеят нивите в Благоевградското поле без разрешение от собствениците.


18 Април 2022 19:22 | Панчо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Няма такъв смях.... в Румъния съда напълни затвори с министри, депутати, кметове и други на високи постове . Е и в Бл- д министър на правосъдието търка нара. Тук само условни присъди и споразумение или оправдание, като за Христо Бисеров, Местан, кметове, депутати. Силни сме на наркомани и дребни крадци..


18 Април 2022 20:45 | До Панчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дори един от прокурорите на Благоевград е в тази схема ама все тая. За едни балтия, за други ракия.


19 Април 2022 01:17 | Бай Ставри
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

От край време най голямото ОПГ в България и в Благоевград се явява между полиция, прокуратура, съд и адвокати. Дори с влизането ни в ЕС тази схема вместо да спре да се практикува част от нея се клонира към източването на пари по престъпна схема от евро програмите за развитието на селските региони в България. В една нормална държава от ЕС като Франция или Германия по мое лично мнение няма как прокурор като Анна Аврамова която е уличена в подобна схема да продължава да заема длъжността на прокурор и да продава дела за свой лични облаги и интереси.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар