Осъдиха банскалия след пиянска гавра с телефон 112

02 август 2020 10:42   1 коментар   6465 прочита


Банскалия бе осъден за гавра със единния европейски номер за спешни повиквания - 112.

Под влияние на алкохол, младият мъж позвънил 4 пъти на спешния телефон, като два от фалшивите сигнали били за горящя къща в курортния град. В третия сигнал, който подал след няколко минути, той съобщил за възрастен мъж, който имал температура и силно главоболие. Малко след това последвало и четвъртото обаждане от същият номер, в което подателят алармирал за млад мъж, който припаднал и се намирал в безсъзнание. Дежурния диспечър, приел повикванията, заподозрял, че те са фалшиви и сигнализирал органите на МВР.

След проведено разследване, било установено, че всички те са подадени от 21-годишен мъж от Банско. Изготвените съдебно-фоноскопна и техническа експертизи доказали, че обажданията са направени от СИМ карта с един и същ номер, а гласът, съобщаващ за инцидентите е на един и същ човек. К омплексната психиатрично-психологична експертиза пък установила, че към момента на извършване на деянието, обвиняемият е бил апсихотичен в състояние на просто алкохолно опиянение и е разбирал свойствата и значението на това, което върши.

Стореното се счита за престъпление със общественоопасен характер, за което извършителят би могълл да получи наказание до 2 години лишаване от свобода. Само чистото съдебно минало на почерпеният банскалия го отървало от затвора и той бил наказан с глоба в размер на 1000лв., както и още 1248лв. за съдебни разноски и експертизи.

Г. Георгиев


Още за: мъж   телефон   Банско   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
02 Август 2020 13:52 | Йован Сиктерс
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

ЗАТОВА РАЗЛОЖАНИ ОПРАВЯТ ЖЕНИТЕ НА БАНСКАЛИИ! ОТИ ВНОГО ПИЯТ! И ПОСЛЕ НЕ ПОМНЯТ НИЩО!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар