Оставиха гарда на Галеви В. Капланов-Каплата за постоянно в ареста

14 септември 2020 17:38   4 коментара   8386 прочита


Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на Васил Капланов-Каплата с определение на Районен съд – Дупница. Той е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.

Съдът счете, че към настоящия момент и на база събраните доказателства е налице достатъчна степен на вероятност, че обвиняемият Васил К. е извършил инкриминираното деяние.

Налице е и другата предпоставка за изпълняване на взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а именно- наличие на реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, имайки предвид тежестта на извършеното деяние, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години. От друга страна, по време на инкриминираното деяние обвиняемият Васил К. е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, се посочва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Според обвинението, на 31.08.2020 г., около 20, 10 ч. в гр. Дупница, при кореспонденция, гара на братя Галеви Васил К. се е заканил на Д. Н. с престъпление против неговата личност – с убийство / с думите - „Децата ти ще останат сираци“/ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.


Още за: Каплата   арест   Галеви   Още от: Крими

Принтирай статия
4 коментара
14 Септември 2020 19:00 | Радко петрунов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А марио ташков ташев кога?


14 Септември 2020 23:51 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е чакай къде бързаш, още тоя не е осъден ..


15 Септември 2020 12:35 | Вадун
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Още ли му правите евала на тоя селяк бе


30 Септември 2020 07:25 | Georgi
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Марио не си такъв човек, но знам, че няма да го оставиш... и така трябва. Отиди при този гад и направо в лицето му кажи да си знае ОКО ЗА ОКО!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар