ОС-Благоевград остави в ареста мъж, издирван от Италия за наркотрафик

18 май 2021 11:26   4 коментара   5397 прочита


Окръжен съд – Благоевград определи мярка за неотклонение “ Задържане под стража” по частно наказателно дело, образувано във връзка с Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от главната прокуратура ATOF в гр. Милано, Италия, по отношение на А. Г. И., /български гражданин/. Искането е подадено във връзка с издирването на лицето за трафик на наркотици през границите на Холандия, България и Италия.

След анализ на събраните доказателства, съдебният състав, председателстван от съдия Петър Пандев, намери, че исканото лице следва да бъде задържано под стража по реда на чл. 43, ал. 3 от ЗЕЕЗА до приключване на производството по предаването му на италианските власти.

Съдебният състав прецени, че процесната ЕЗА е валидна, а от обстоятелствата, посочени в самата заповед е видно, че е била издадена въз основа на влезли в сила съдебни решения и касаят изпълнение на наказания „лишаване от свобода“ с остатък 5 години, 5 месеца и 6 дни.

Деянието, описано в тази заповед, представлява престъпление и по българския НК. В мотивите към постановеното определение от съдия Пандев е записано още, че макар лицето да е с постоянен адрес в България, съществува реална опасност да се укрие, предвид самата тежест на наложеното му наказание „лишаване от свобода“.

Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд – София.


Още за: арест   мъж   дрога   Още от: Крими

Принтирай статия
4 коментара
18 Май 2021 14:03 | Дончева
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя боклук Тони Чикаго иэтрови децата


18 Май 2021 14:04 | Дончева
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя боклук Тони Чикаго иэтрови децата


18 Май 2021 14:05 | Леила
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да пусне тоя у эатвора


19 Май 2021 02:06 | 13
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Откъде е тоя?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар