ОП-Благоевград съобщи: Компютърен гений с измами придобил близо 2 млн.лв ,правил транзакции между Гърция, Нигерия ,Сейшели

29 октомври 2020 07:14   2 коментара   7102 прочита


 По споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград е наложено наказание на подсъдим за финансови операции със средства, придобити чрез компютърни измами 

 Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия В. В., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 253 от НК. 

 Подсъдимият е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че през месеците от октомври 2015 г. до февруари 2016 г. получил и държал парични средства, за които знаел, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление. Било му известно за компютърни измами, извършени в чужбина и не попадащи в юрисдикцията на България. 

Сумите, които получавал във валута в личната си банкова сметка, открита на физическо лице, му били превеждани от Гърция. Впоследствие В. В. извършвал финансови операции, като нареждал банкови преводи с получател в Нигерия. Освен това теглил суми в брой. Деянията били извършени от него в гр. Благоевград и столицата. 

По сходен начин и за същите цели подсъдимият използвал и банковите сметки на представляваните от него търговски дружества, регистрирани в Република Сейшели. 

Общият размер на паричните суми, придобити от компютърни измами, и с които подсъдимият В. извършил финансови операции, възлиза на 155 132, 22 лева, 664 437 евро и 196 960 долара САЩ. 

С определение на съда на В. В. е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 29 000 лева. 
 

 

2 коментара
29 Октомври 2020 11:11 | Чачи
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е много голямо наказание. Няма такъв смях. Циганите за 5 шишета ракия и 7 буркана от някое мазе и в затвора . Тоя гепил милиони и му дават 3 години условна присъда и 29000 лв . глоба . За кокошка няма прошка, за милиони няма закони! Айде на Терминал 2 и на кой къде му видят очите.


29 Октомври 2020 16:22 | Гъдьо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тоя е само за финансов министер. При тиквата!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар