Окръжен съд-Благоевград реши: Обвиненият в изнасилване Любчо от санданското село Ново Делчево остава в ареста, въпреки защитата на топ адвоката М. Марковски 

05 декември 2019 17:42   4 коментара   42235 прочита
Снимка: Struma.com
Снимка: Struma.com


Снимка: Struma.com
Известният адвокат Марин Марковски се появи днес в Окръжен съд Благоевград като защитник на задържания  по обвинение в изнасилване Любчо В. от санданското село Ново Делчево. Той поиска по-лека мярка за подзащитния си, който е задържан преди повече от два месеца. Мярката "задържане под стража" обаче бе потвърдена и на днешното заседание от тричленен съдийски състав, председателстван от съдия М. Коцева. 
 
Обвиняемият пристигна окован в белезници, придружен от адвокатите и родителите си.
Припомняме, че младият мъж е в ареста от 21 септември, като първоначално бе задържан от полицията за 24 часа по обвинение в изнасилване. По-късно с прокурорско нареждане престоят му зад решетките бе удължен, а след това му бе определена и мярката за неотклонение "задържане под стража". Тя бе потвърдена и от благоевградския окръжен съд в началото на октомври.

 

20-годишният Любчо бе задържан след като негова бивша съученичка се оплака в полицията, че е изнасилена. Пред униформените тя разказала, че той я поканил на купон в апартамент в Сандански, а по-късно, по нейни думи, завлякъл в мазето и изнасилил. Дали това наистина се е случило или всичко е постановка, ще стане ясно на по-късен етап. 

Любчо е студент в Пловдив в университета по хранителни технологии, семейството му се занимава с отглеждане на животни, а той помага в работата.
 
Не е осъждан, но е добре познат на полицията и има множество криминални регистрации от разнообразно естество. 
Ключов свидетел е по делото за опит за убийство на Димитър Саботанов - Саботана, по което обвиняем е Веселин Бориков, известен като Малкия Фараон, с когото тдавна са в меко казано обтегнати отношения, които ще се развалят още повече, тъй като срещу Фараона има входирана жалба и предстои да бъде повдигнато обвинение за отправени заплахи за живота и здравето на Любчо.
 
Вероятно двамата вече са се срещнали в ареста, след като при вчерашната акция на жандармерията в Сандански, бяха задържани братята Борикови. Не е изключено нежеланата среща между тях да е провокирала адвокат Марковски да опита да издействат освобождаването на клиента си.
 
Г. Георгиев

Още от: Крими

Принтирай статия
4 коментара
07 Декември 2019 09:38 | До кога
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И тоя ако го пуснат няма такава държава.


07 Декември 2019 12:09 | Novodelchevoselqci
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И тоя и татко му в една килия.


07 Декември 2019 18:12 | Коста
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Свиньо са ревеш и трасиш големите уши иначе на ербап го раздаваше


10 Декември 2019 11:39 | Балък
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Иначе веднага съдят хората за цигарки. Аз предлагам на съдийте да им дават условни заплати
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар