Нощен обиск на РЗБОП и полиция в дом на иманяр от гоцеделчевското село Мосомище

18 май 2013 10:18   5 коментара   26912 прочита


Незаконно оръжие, старинни монети и антични предмети иззеха полицаи и служители на регионалното звено за борба с организираната престъпност от дома на Кирил П. в  гоцеделчевското село Мосомище.

Обискът е станал късно снощи, изненадващо за собственика. Това е началото на акция срещу иманярите в района на Гоце Делчев. Собственикът на дома е заведен в полицията, разследва се група иманяри действаща от години в района.


Ива Попова


Още за: иманяр   акция   Мосомище   Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
18 Май 2013 11:42 | Истината
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

В белите страни всичко е регламентирано! Метало-търсачите са си законни, хората които ровят по ливадите не ги гонят като зайци, намереното даже се предава доброволно, защото 25% от стойността отива директно и без мрънкане в този, който го е намерил. В България така се регламентират нещата, че печелившия не е държавата, а някой който е свързан именно с мафията. Разни директори на музеи, професори-археолози и самозванци свързани с археологията изобщо не са света вода-ненапита, за каквито се изкарват! Закона за историческите ценности трябва да се преразгледа и в арестите да не се набутват хора, които са тръгнали да ровят заради това, че са гладни, а да се даде някакъв стимул намереното наистина да се предава доброволно срещу подобаващо възнаграждение. В момента, за няколко "константинки" може да те набутат на топло, а това никак не се връзва с нормалното разбиране за иманярство!


18 Май 2013 13:12 | любопитен
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

абе що нищо не пише за незаконните лифтове на Юлен?!?
тех нема ли да ги разбиват?


18 Май 2013 20:40 | смока
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

и белята от кресна изкопува монети покровителсван полицията вав кресна


18 Май 2013 23:33 | Ку Рока
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Къв е тоя Беля бе, кво ни занимавате само с него.... и само едно и съшо>>беля та беля. И само едно и също повтаряте... дайте нещо по разнообразно.


19 Май 2013 09:42 | Истината
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ганци е шматка, ама е готин! :)))))
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар