Нарушители рецидивисти нападнаха и гониха с моторен трион горски служители край Разлог

25 юни 2020 14:11   3 коментара   8498 прочита


Пореден случай на дръзко посегателство срещу служители на „ДГС Разлог”, които хванаха системни нарушители да секат незаконно, е извършено на 23 юни. По време на редовен обход на охранителен участък „Мразеница” горските стражари Христо Колчев и Георги Терзиев попадат на джип с отворена задна врата на багажника, натоварен до половина с дървесина. Зад джипа с регистрационен номер Е4647КМ се оказват две лица, едното от които е с маска и разкроявало поваленото дърво. Другият нарушител, разпознат като Александър Найденов, товарел нарязаните дървета.

При приближаването на горските стражари Найденов затваря задната врата на багажника и си поставя на главата маска тип „качулка“, докато през това време маскираният му събрат продължава да реже дървото.
    След като приближават на около 4-5 метра, единият от бракониерите вдига работещия моторен трион и замахвайки с него, се насочва към стражарите. Поради страх за живота и здравето си горските служители побягват, а нарушителят, който се оказва висок, едър и широк в раменете мъж ги гони около 50 метра с включен моторен трион. Поглеждайки назад, един от горските вижда застрашително движещата се верига на резачката на 30-40 сантиметра от главата си. 
    Според информацията се счита, че нападателят е системният нарушител Борис Иванов с прякор „Бобата” с 21 акта за незаконни дейности от 2014 г. досега. Основание за това твърдение е и фактът, че засеченият джип се управлява от него и домува на адреса, на който живее. За наглото нападение е сигнализирано РУ на МВР– гр. Разлог. По случая е образувано досъдебно производство. 
    Преди повече от седмица - на 16 юни, директорът на „ДГС Разлог” инж. Иван Гърков с писмо уведомява полицейското управление в Разлог за друг подобен инцидент в същия охранителен участък „Мразеница” със същото моторно превозно средство, в което по всяка вероятност са пътували същите маскирани лица. И тогава джипът и лицата са забелязани от същите горски стражари. В конкретния ден маскираните са препречили пътя на служебния автомобил, като умишлено са повалили дърво пред него.
    И двамата бракониери – „Бобата” и Александър Найденов, са стари познайници на органите на реда в Разлог. Към тях могат да се прибавят и още 23 системни нарушители с десетки актове за незаконни дейности в горите, които въпреки непрекъснатите проверки на горските служители остават ненаказани и продължават да бракониерстват. 

В. Иванова

3 коментара
25 Юни 2020 15:07 | USA
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тук ако се стигне до такава ситуация, то после идва кола на моргата да прибере нарушителите.


25 Юни 2020 16:01 | Блг
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Що ги бавите тия бабугери


25 Юни 2020 19:47 | Айваз
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

при нас в Сатовча горския сега е в ареста, извадил пистолета и ела виж . В БГ трябва да си крадец иначе все потърпевшият е прав.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар