Наркодилърът Д. Зашев - Заека пред ОС - Благоевград: "Защо веднъж не хванаха друг на такава сделка, моля ви дайте ми лека мярка, трябва да се грижа за детето си"

18 февруари 2020 09:24   6 коментара   16212 прочита


Криминалнопроявеният благоевградчанин Димитър Зашев известен още като Заека, остава в ареста, това реши Окръжен съд - Благоевград, председателстван от съдия Петър Пандев на разглеждането на искането за промяна на мярката му за неотконение. След проверка на органите на реда миналия четвъртък, 47- годишният Зашев бил хванат да продава кокаин на негов клиент - 41- годишният благоевградчанин Ил. Митов.

Пред съда Зашев твърдеше, че кокаинът, намерен у Митов, не бил продаден от него, той просто го потърсил заради, за да му върне пари ,взети назаем. Прокуратурата поиска от съда мярка за неотклонение "Задържане под стража", предвид факта, че Заека е известен в областния град и срещу него има няколко дела за разпространение на кокаин. "Намирам за недостоверна версията на Зашев, че срещата е била, за да се върнат пари. Неговите показания не съвпадат с тези на свидетелите.

Полицейски служители, наблюдавали срещата твърдят, че Зашев се е оглеждал и е действал припряно. Извършено е престъпление в условията на опасен рецидив и той трябва да бъде задържан под стража", каза още прокурорът по делото. Защитата се обоснова с това, че никъде не е посочено със сигурност, че има продавани наркотици. След претърсване на колата и жилището на обвиняемия не е намерено нищо.

Адвокатът на Зашев каза още:" Не може да се разчита на показания, които има вероятност да бъдат недостоверни. Самият полицейски служител наблюдавал срещата не може да потвърди, че това, което е било разменено между двамата е било наркотично вещество. Нямало е разпознаване на задържания, сигурно, защото това разпознаване е нямало да обслужи нуждите на органите на реда". Защитата намекна още, за полицейско насилие към свидетелите като заяви: "Митов и приятелката му Светлана са били задържани, а това е форма на принуда да се дадат определени показания". Зашев взе думата в съда, като се защити със следните думи: "Поддържам думите на адвоката си, защото не съм продавал наркотици.

Началникът Петър Василев, който е свидетел по делото ми, дори не присъстваше тогава. Защо веднъж не хванаха някой друг на такава сделка? Всички ме знаят и това им е удобно. Полицаите непрекъснато искат да втълпят на обществото опасност от мен. Моля да ми дадете лека мярка, трябва да работя, да се грижа за детето си, което е в Англия, знаете ли колко е трудно? " След пауза от един час, съдия Пандев даде най- тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража", като взе предвид предишните присъди на обвиняемия, свързани отново с разпространението на кокаин.

Вени Иванова


Още за: Благоевград   Заека   съд   Още от: Крими

Принтирай статия
6 коментара
18 Февруари 2020 10:35 | Нареди другарче
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Държавата се продава на парче, а МВР и Съд покриват измамниците във властта, докато ни хвърлят прах в очите с някакакви дето едвам свързват двата края и продават дрога за да отгледат децата си. В тази педерастка държава-кенеф деца не се правят и Зашев сега ще го научи по трудния начин!


18 Февруари 2020 11:47 | Гошо Оригинал
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Добре де.... само Помияри в този град бе- Друса им се иначе Та чак им се реве... ама като ги хванат и... на секундата предават Дилъра си... жалки страхливи мъжлета.. които се изживяват като Гангстери иначе


18 Февруари 2020 13:56 | Чипонката
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Така имсе пада тровят хората и Ромео от Сандански продава стар хитрец дрога надушва от километър


18 Февруари 2020 14:21 | Васко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ромео е най силния играч на наркопазара


18 Февруари 2020 16:32 | 1
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Добре, че на Мите Заеко брат му му гледа детето и му плаща таксите за училището в Англия. А заеко си е цял живот крадец на дрехи по магазините и наркодилър. Не го жалете толкова, мястото му е в затвора!


19 Февруари 2020 12:02 | Круме Карамано
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мето Боса и тои продава ловите го и го пускате кога ште доиде и неговия ред господа полицаи
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар