Направиха на решето с “Калашников” лихваря В. Донев-Доневио и гарда му Б. Робов

04 юли 2012 00:20   74 коментара   66927 прочита
Васил Донев
Васил Донев


Васил Донев

Един от най-мощните лихвари в Пиринско, популярният 42-годишен банскалия Васил Донев-Доневио, и гардът му Бинко Робов бяха убити с автомат “Калашников” на място в джип “Мицубиши Паджеро” малко преди 8 часа вчера. Ранени са и пътуващото в джипа семейство работници на Донев - Емине и Мирослав Кьосеви.

Стрелецът, който причакал жертвите на черен път близо до овчарниците на Донев до моста на пътя село Баня-Банско, е изпразнил цял пълнител на автомата в джипа и направил пътниците в него на решето. Повече от 10 са куршумите, попаднали в тялото на Доневио, толкова са и в гарда му Робов. 8 куршума са попаднали в тялото на 45-годишната Емине Кьосова, която вчера бе в тежко състояние в разложката болница и до следобед лекарите се бореха за живота й. По-леко се е отървал съпругът й Мирослав, куршум е засегнал ръката му. Масовият разстрел станал на метри от сградите, в които Васил Донев отглежда крави и овце. Семейство Кьосеви били негови работници.

Около 8.20 часа случаен минувач съобщил в полицията, че на черен път има джип с пострадали хора. Информаторът предположил, че става въпрос за пътно-транспортно произшествие. Незабавно на мястото пристигнали оперативни групи от Разлог и Банско и станало ясно, че се касае за поръчково убииство. На място пристигна час след инцидента и директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Георги Костов. Мястото на разстрела почерня от ченгета, които започнаха оглед. До обяд бяха намерени около 40 гилзи от изстреляните куршуми. Предполага се, че стрелецът е изчакал жертвите си в автомобил край пътя. Има следи от гуми на кола на отиване и връщане до мястото на убийството. На връщане следите са през тревни площи. Пътищата, които водят към Банско и Разлог, бяха блокирани, ченгета проверяваха всеки автомобил, който излиза и влиза в Разлог.

След изстрелите гардът на Доневио, който карал колата, кривнал и джипът излязъл извън пътя. Ченгетата съзряха риск колата да не се запали и на място бе повикан екип на противопожарната служба в Разлог.

Новината за убийството на Доневио мълниеносно обиколи село Баня, където той живее със съпругата си Ива и двете си малки деца. Къщата му е с високи дувари и охранителни камери. Достъпът до нея не бе възможен, тъй като ченгета бяха блокирали подстъпите и допускаха само роднини на семейството, а те заприиждаха на талази. Пристигаха и млади мъже, които са работили за него. Писъци огласиха къщата, когато ченгетата съобщиха на семейството за трагедията.

В близост до дома на Доневио съседите, потресени, седяха на пейка. Съседка разказа:

Рано сутринта, около 07.30 часа, Васко Доневио пи кафе, изглеждаше спокоен. Тръгна към овчарниците, всяка сутрин го прави, кара и работници. Добро момче и услужлив съсед. Първо той ходи, после Ива готви на хората в краварниците, грижат се за тях, заключи съседката.

Голяма част от комшиите обаче се изпокриха, страхувайки се да говорят. За убийството в първите два часа знаеха само най-близките съседи, но около 10.30 ч. в село Баня вече всички знаеха. Възрастна жена, близка на семейството, бе шокирана от новината за разстрела. Селото бе замлъкнало от черната вест. Писъците от къщата на Доневио се засилваха винаги когато там пристигаше нов роднина.

В Банско около обяд новината за поръчковото убийство бе в устата на всички. Убитият гард Робов се сочеше за дясна ръка на Доневио. Двамата били неразделни напоследък. Според близки на Доневио той знаел, че е “поръчан”, и затова ходел с охрана. Вчера сутринта обаче бил непредпазлив.

Васил Донев-Доневио започна кариерата си на лихвар и стана от важните хора на ъндърграунда в региона, след като години наред бе най-приближеният на братята Иван и Йордан Еринини-Джипсовете. Някои смятат, че и до момента те са заедно. Говори се обаче и друго - че Еринини и Доневио са влезли в конфликт. Споменава се инцидент отпреди 2 месеца, при който един от гардовете на Доневио налетял на Иван Еринин и с нож разпрал ръката му. Битката се ожесточила напоследък в спор за сфери на влияние в курортния град Банско, особено след ареста с наркотици на хърватската граница на единия от братята Джипсове - Иван. Има оперативна информация в Регионалното звено за борба с организираната престъпност, че и Доневио бил в играта с преразпределението на наркопазарите. Дали това е така, ченгетата проверяваха от месеци. Факт е, че Доневио бързо забогатя и стана обект на разследване от Регионалното звено БОП, които провервяха доходите му със съмнение за пране на пари.

По време на разследването бе изяснено, че Доневио инвестира в луксозни имоти. Споменава се, че е купил имоти за над 200 000 евро.

Убитият гард Динко освен че шофирал автомобила му, бил дясна ръка и във всякакви битовизми, като почти живеел в дома на Доневио.

Няколко са работните версии на ченгетата. Първата и основната е именно битката за преразпределение на наркопазарите и лихварския бизнес в региона. Както “Струма” писа, мощта на братята Еринини-Джипсовете стана явна, след като всички емблематични фигури на ъндърграунда в региона бяха или застреляни, или арестувани. В последните две години Джипсовете са последните “мохикани” на подземния свят от началото на демокрацията. Какви са отношенията на братята с убития Доневио полицията изяснява. Именно Йордан Еринин бе и сред първите разпитани по случая.

Ченгетата обаче твърдят, че разстрелът не е поръчков. Доказателството е, че стрелецът бил озверял, стрелял със злоба и не мислил за другите в колата, което не е присъщо за наемен убиец. Това отваря и втората версия - дали Доневио не е жертва на изнудван от него кредитополучател.

Ченгетата изграждаха още работни версии вчера почти през целия ден. Лаконичен в коментарите по случая бе директорът Костов, който каза три часа след инцидента:

Засега е рано да се говори за версии, за заподозрени лица, имаме двойно убииство, уточняваме детайлите, огледът ще продължи цял ден.

В Банско градски легенди за случилото се разказваха във всяко кафене вчера. Някои твърдяха, че външни сили - софиянци, разчистват терена в Банско, след ареста на Иван Еринин и убийството на Доневио единствен фактор в кримисредите остава само Джипса Йордан. До момента нито Доневио, нито Джипсовете допускаха чужди мутри от ъндърграунда, и най-вече в апетитния Разложко-Бански регион.

Васил Донев преди около година е станал баща на второ момиченце от съпругата си Ива. Сестра му Ася Рупчина е директор на банков клон и съветник в местния парламент в Банско.

Доневио и Еринините са хората, които определяха не само движението на паричните и наркопотоци в региона, но и бяха ангажирани със силните на деня политически сили.

Ранената Емине Кьосева бе една от основните свидетелки по делото срещу директорката на Разплащателната агенция на фонд “Земеделие” Найла Салих за злоупотреби с власт.

До късния следобед вчера нямаше все още заподозрени лица за разстрела. Разпитани бяха над 30 приятели и роднини на Доневио, за да се доберат ченгетата до информация дали Васил Донев е бил заплашван и какви и с кого е имал парични отношения. Случаят е докладван на Окръжна прокуратура и министър Цветан Цветанов, който отблизо следи разследването на тежкото престъпление.

Вчера следобед в разложката болница приключи операцията на Емине Кьосева. От коремната област куршумите са извадени, куршумът около сънната артерия е влязъл и излязъл, в тялото й е останало оловото по краката и около сърцето. Част от червата на жената са зашити, съобщиха лекари от болницата. Друг куршум е минал близо до сънната артерия, но не я засегнал. Раздробил е долната челюст на ранената жена и е излязъл навън. Без клинично значение е куршумът, който е засегнал външната обвивка на сърцето. От тялото на Емине не са извадени куршумите от предмишниците на ръцете и от краката, защото са били много раздробени. Емине е в съзнание, състоянието й е стабилизирано, предстои да бъде транспортирана в столична болница, казаха лекари вчера.

Застреляният край Разлог Васил Донев от две години извършва фермерска дейност, заяви кметът на село Баня Николай Драговчев. За другия застрелян - Бинко Робев, кметът каза, че е българомохамеданин. До кмета никога не е достигала информация, че името на застреляния Донев се свързва с наркотици, и нито един човек от селото никога не се е оплаквал от тях.

Много неща се говорят за всеки, заяви кметът на община Банско Георги Икономов по повод стрелбата край Разлог. Икономов заяви, че не би искал да коментира слуховете, носещи се сред обществеността на Банско. Той не се е познавал много добре с Донев, нито е бил много близък с него. Икономов обясни, че за бизнеса на Донев знае единствено, че в последно време е бил локализиран в разложкото село Баня.

Оръжието на убийството край Разлог по първоначални данни е автомат "Калашников", каза пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му по всяка вероятност убийците са знаели за маршрута на колата. Четиримата са отишли първо до една ферма, след това са тръгнали обратно и на неоживен път срещу тях е било стреляно, уточни министърът.

Връщам ви във времето, когато беше убит Юри Галев, защото в общи линии е идентичен подходът по начина, по който е извършено убийството - в подобна местност. Имаше определени действия и групата по убийството беше задържана, надявам се, че и по това убийство край Разлог хората ще бъдат задържани, каза Цветанов.

Агенции вчера разпространиха, че застреляният лихвар Васил Донев, познат още като Доневио, бил изключително жесток към длъжниците си. При последното му задържане през месец април т.г. стана ясно, че той е изкопал гроб за мъж, който му дължал пари, и направил опит да го зарови.

Въпреки десетките жалби, подадени от длъжници, няма повдигнати обвинения срещу него. С измама и рекет Донев се сдобил с апартаменти в Банско и Симитли. Говори се, че при него е заложен дори частен параклис. Запознати с делата му разкриват как веднъж той е поискал 100 000 лева от свой длъжник, който е взел за кратко 20 000 лева.

На пресконференция директорът на ОД на МВР - Благоевград комисар Георги Костов съобщи, че по следите на местопрестъплението става ясно, че мицубишито, в което са пътували четиримата, е било пресрещнато от друг автомобил. Стрелците, които са били минимум трима, най-вероятно четирима, са слезли от колата и са открили огън, уточни комисар Костов.

Най-леко пострадалият Мирослав Кьосев се е спасил от куршумите, като е залегнал вътре в колата и се е скрил между седалките. Той се е появил едва когато служителите на реда са дошли на мястото на произшествието. Предполага се, че самият Мирослав е подал сигнал за инцидента, тъй като джипът е на около 100 м от главния път между Разлог и Баня, на отбивката за краварника на Донев. Комисар Костов уточни, че местопроизшествието не се вижда добре от главния път, затова се предполага, че Мирослав Кьосев е подал сигнала.

Вчера Мирослав бе в полицейското управление в Разлог за разпити, назначена му е и лична охрана.

Около къщата на убития Васил Донев в Разлог също има много полицаи, но комисар Костов остави без коментар дали ще охраняват близките на разстреляния лихвар.

7 човека бяха задържани късно снощи за проверка за съпричастност. Сред тях е и Йордан Еринин.


Още за: В. Донев   убийство   автомат   Още от: Крими

Принтирай статия
74 коментара
04 Юли 2012 00:27 | тодор
Оценка:
50
 (
62
 гласа)

Естествения подбор си казва думата Фадшивите ченгета го коткаха но всевишния си знае работата Колко народ разплака и тоя


04 Юли 2012 00:39 | пешо
Оценка:
48
 (
52
 гласа)

Хм копал гроб и заравял човек Прав е тодор живота е скачен съд


04 Юли 2012 00:49 | анина
Оценка:
32
 (
36
 гласа)

Как така с АК47, сигурно си имат протекциите от високо, пазара е жаден за пари, а не всеки може да е "търговец".
Не тъжа за тия двамата, а за семейството - в грешния момент са били.


04 Юли 2012 02:26 | блг
Оценка:
40
 (
60
 гласа)

Очакваше се! Джипсо не е некой балък до остави да го бият бившите му чираци. Работих при тех и знам какво става. Айде сега да видим къде се е скрил Благо Тодев и сино му. Нали наръгаха Джипсо с нож в ръката. Нали са мъже, нали го псуват наред из Банско. Сигурно са се скрили из овците им в овчарниците. Знаеше се даже много се забави. Васко Донев го натопи за коката, сега си получава рестото. Кофти работа, ама да се мисли преди това


04 Юли 2012 06:26 | MBP
Оценка:
15
 (
29
 гласа)

евала Струма веднага сте откраднали снимката на тоя кретен от Daric News


04 Юли 2012 06:43 | Ку
Оценка:
35
 (
39
 гласа)

Утре да четем за други застреляни цървули!!!!


04 Юли 2012 07:48 | mario
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

отдавна си бещш


отдавна си беше тоя боклук за растрел физиономията му е гадна и отвратителна на тая помия
ш


04 Юли 2012 07:51 | коки
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

истината е една джипсовете го платиха на васко, иван еринин го платил да го убиат иначе требваше да прават ресто около 500 000 лв на васил за садружието в фирмите ....


04 Юли 2012 08:03 | миро
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

жъчките са се насрали са си викат дали нема и нас така де не полазат на расадника или на бодрос ццццц лошо а ама нема начин братлета ваш ред е неостанаха други в региона, много прередихте..... 05049


04 Юли 2012 08:16 | роко
Оценка:
28
 (
34
 гласа)

защо смениха шефа на РДВР Банско - не се вписа в бандидска схема на Джипсовете (хора на власта Цв. Цв) и Физкултурника го махна за да текат пак кинти към Централата (Тиквоча) - избори идат треа да се плаща !!


04 Юли 2012 09:58 | Егаси ексик беее
Оценка:
-5
 (
21
 гласа)

роко написа:защо смениха шефа на РДВР Банско - не се вписа в бандидска схема на Джипсовете (хора на власта Цв. Цв) и Физкултурника го махна за да текат пак кинти към Централата (Тиквоча) - избори идат треа да се плаща !!

Разбирам колко си афектиран от властта, но не разбирам самочувствието с което пишеш в буквален и преносен смисъл. РДВР- та отдавна няма. Има ОДП-та, а в Банско освен РУП няма как да има РДВР / ОДП, повярвай ми. И да, не забравяй че съществуват точки, запетайки, интервали. Това важи за много от тук присъстващите във форума, които пишат умни неща, но тежестта им някак си бяга с неграмотния почерк.


04 Юли 2012 10:00 | pepino
Оценка:
31
 (
37
 гласа)

Кметът на Банско е близък с Джипсовето, а Доневия с Цане Краваров, та за тва не го познава! Иначе, ако не беха джипсовете, чеше Гошо да е кмет на Банско, ама не тоя мандат!


04 Юли 2012 10:07 | пфу
Оценка:
7
 (
31
 гласа)

От злоба и простотия народа по Банско не може да спи! Взимаш ли пари трябва ида ги връщаш!


04 Юли 2012 10:10 | ПЕТРИЧ
Оценка:
20
 (
28
 гласа)

Защо никоя служба не подгони зъболекаря-лихвар от Петрич, работещ в подгорско село- Диньо Даскалов. Този всеки ден пие и кара джипа си, обикаря пациентите си по селата и им ходи неканен на гости. Хората почнаха да се крият от него и хората които влачи със себе си. Освен това е толкова брутален-обижда всеки и всичко като пийне, всеки ден е това, поне от 1 година. Хората с които общува говорят легенди, за дадени от него големи суми, за лихви- доста пари на различни хора. Бил се заглеждал и закачал момичета-деца, като пийне .....и т. н. Ще чакате да убие невинен по пътищата ли, или да посегне на дете.


04 Юли 2012 10:29 | мистър БЕБО
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

.....следващияяяят !!! .....


04 Юли 2012 10:32 | таип реджеп
Оценка:
27
 (
27
 гласа)

там в банско не смениха ли скоро шефа на полицията.
значи нещата се пренареждат от отгоре и този разстрел в стил чикаго 30-те години с 40 куршума по колата е само един страничен ефект.


04 Юли 2012 11:17 | Съжаляващ
Оценка:
34
 (
36
 гласа)

Жалко за работниците ! Дано да оздравеят и да си намерят по-читави работодатели !


04 Юли 2012 11:41 | ???????
Оценка:
33
 (
39
 гласа)

Бог да ги прости. Никоя майка не заслужава да и върнат детето нарешето. Никое дете не си избира родителите, а сираците са от вчера с 6 повече. Прости им господи греховете/колкото и много даса те/


04 Юли 2012 12:23 | ели
Оценка:
-3
 (
45
 гласа)

почивай в мир васко !ти беше добър приятел !мойте саболезнования към семейство доневи!


04 Юли 2012 12:58 | Voodoo GERB`s people
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

цецо ще ги хване на извършителите


04 Юли 2012 13:10 | нашия
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Доневийо беше голем постоянно го показваше, но и конкуренцията се засили след тази криза всеки се е насочил към район с утвърдени доходи и иска тази позиция трудно е толкова години да се задържиш не е като да гледаш крави и овце


04 Юли 2012 13:11 | xxl
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

наред всички трябва. браво; за там са си боклуците.


04 Юли 2012 13:29 | иванов
Оценка:
19
 (
25
 гласа)

Сега наред е Жъчка боклуко селски айде на слука


04 Юли 2012 13:32 | До Пламен
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

Кажи пък ти какъв си бе плах долен гнусен.. много ли му се възхищаваше на васил та се опитваш да му създадеш прилично име.. всички знаем какъв бобклук беше!


04 Юли 2012 13:54 | дд
Оценка:
18
 (
26
 гласа)

Дааа, кмета не е близък с Доневио, тои е по-близко до Джипсовето. Те са му спонсори на изборите и съветници.


04 Юли 2012 14:36 | Кольо Кафало
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Отговор до : Ченге, Психо, Гастро
Знайш шо ке ти кажам яз на тебе---Тука е Пиринска Македония!
Как си сакаме така си пишеме, ако не ти уйдисва джом от тука!
БЯл, ХлЯб, Прьесно МлЯко и твърдо ньЕ -тука не виреят!
Ако не си доволен от езика, правоговора, синтаксиса и общия ритъм--ке те посаветвам да идиш у в. Култура--они там като пръцкат излизат теменужки и излизат непобликуваните романи на Яна Язова в мека корица!
П. С--А що се касае до убийството---още ки има!


04 Юли 2012 14:50 | Лале
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Дап се избият всичките боклуци.. Никой не е по голям от хляба и от народа си.. Да се готвят Еринини.. Може да им изкопаете вече гроба.. И не се страхувайте от разни помияри и боклуци.. Всеки може да си набави оръжие и да стреля наред. но както виждате го правят най големите глупаци и помияри..


04 Юли 2012 15:24 | До лале
Оценка:
-10
 (
24
 гласа)

Лале пожелавам ти да умреш от наи-мъчителната смърт !!! боклук с боклуците !!


04 Юли 2012 15:34 | Нарешето
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Има и в Петричко няколко боклука и селски ербапа, които го раздават лихвари, ходят насам натам и тормозят хората. Няма ли художника от Баня да се разходи и при нас и да ги нарисува?


04 Юли 2012 16:39 | 2
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

Хора, не пожелавайте лошо на ближния си, защото то се връща! Никой не е виновен за възпитанието, което давате на децата си, та да прибягват до наркотици и други криминални деяния. Ако няма търсене, няма да има и предлагане. Много хубаво не е на хубаво! Днес е този, утре може да бъде вашето дете или внук.


04 Юли 2012 16:44 | пожелател
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

росене селска пръчко ти си наред -жъчката ли си кой си .е сега да те видим грозен дебел .ама да те хванат и за други неща та преди да те гръмнат да ти вземат всичко което имаш, за да видят тези след теб : какво им е оставил КАТО НАСЛЕДСТВО селяка и селяка дето е на балкана и само топи ловджиите. и тъпи писания кой съм не ми прави селски знам ти колко струваш


04 Юли 2012 17:13 | opa
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Hora samo da znaete koi kakvo gotvi na drug tova mu se vrshta.....


04 Юли 2012 17:31 | АПТ
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Отлично! Прекрасно!


04 Юли 2012 18:29 | ДО РЕДАКЦИЯТА
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ЗАЩО НЕ НИ ИНФОРМИРАТЕ ЗА УЧАСТИЕТО НА ГОРНОДЖУМАЙСКАТА ДРУЖИНКА В ГЕЙПАРАДА. НЕ БОЙТЕ СЕ . СИГУРНО СТЕ БИЛИ В ПО ЗАДНИТЕ РЕДИЦИ ы ТА НА СНИМКИТЕ НЕ СЕ ЯВЯВАТ МГОГО ЯСНИ. ЛИЧИ БЕГЛО КАК СЕ ОБЛИЗВАТ КОТАРАЦИТЕ ЗА ПО ДЕБЕЛ СУЖУК


04 Юли 2012 19:00 | 4вора
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

жъчките са сега на ред..... о4акваите продьлжение


04 Юли 2012 20:21 | ванче тери
Оценка:
-1
 (
27
 гласа)

мир на праха му


04 Юли 2012 20:28 | болка
Оценка:
-5
 (
33
 гласа)

Почивай в мир, Васко. Ще ми липсваш.


04 Юли 2012 21:08 | иванов
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

До тая Кольо Кефало
Слушай бе не замърсявай пространството писна ми да ти чета шедьоврите Оди си паси козите и не се мешай у мажките работи Вие боклуци селски като пишете на некой ваш си език мислите че сте оригинални Ванче Михайлов е итребало още да ви мачка да ви е изпратил всички у Дупница ако не друго поне да ви направим хора както сме направили много от вас


04 Юли 2012 21:52 | Кольо Кафало
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Нимой чети бе Тъпунгер, как си сакам така си пишам


04 Юли 2012 21:58 | Кольо Кафало
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Бе ти шо си мислиш че не мога по IP-то да те намера?
Жъчката за рака бацуване ке те напрае.
Имаше един отворко ---шо плача и се кълна че нема повече....
Ти си толкова лесен за изчисляване че Жъчката като локумче ке те апне.
Разбра ли мърльо?


04 Юли 2012 22:23 | !!!!!
Оценка:
16
 (
36
 гласа)

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В БАНСКО Е ДОКАЗАН ЛИХВАР - КАЗВА СЕ ВЛАДО КОЛЧАГОВ. ПРЕСТАНЕТЕ ДА СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ БЕ ХОРА, ПРЕСТАНЕТЕ ДА МЕРИТЕ С ДВОЕН АРШИН - ЗАЩО ЗА ЕДИНИЯ СЕ СМЯТА ЗА НОРМАЛНО ДА Е ЛИХВАР, А ДРУГИЯТ Е ПРЕСТЪПНИК... СЪБУДЕТЕ СЕ ...


04 Юли 2012 22:25 | Пешо Цъйката
Оценка:
10
 (
24
 гласа)

Доброто винаги побеждава!!!
Парите, колкото и да са много, вече не ти трябват. Сега идва СЪДЪТ на Всевишния, там не можеш да се откупиш с пачките.
Безкрайните ти мъки сега започнаха!
Приятно прекарване на вечността в АДА!
Ако успееш бързо да се ориентираш в обстановката на оня свят, вземи си прибери Жълтеникавия и Овчарчето.


04 Юли 2012 22:32 | 1212
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

ДРАГИ ПЕШО, АКО ГИПСОВЕТЕ СА ДОБРОТО, ТО ВЕЧЕ НЕМОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ КАКВО Е ЗЛОТО.


04 Юли 2012 22:44 | 1616
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Ама те Гипсовете ли са победили???? Не ми се вярва. Победител в затвора до не се знае кога, май няма голяма разлика с победения! :)


04 Юли 2012 22:45 | ЖАЛКО
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Беше време, когато Банско беше град с висок морал и възрожденски традиции, а сега там се надпреварват да унищожават всичко ценно различни нискоразрядни псевдополитици с криминално минало, дедесари, нискообразовани колхозници, високопоставени лихвари, безпринципни общински лидери на опозиционни партии и разни други пришълци. Не позоволявайте горди банскалии да ви делят на групата на гипсовете - докосната от свещената целувка на Цв. Цв. и всички останали, които не заслужавате внимание, защото просто сте обикновени граждани.


04 Юли 2012 22:48 | ?????
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

А в затвора ли е?... Не съм сигурен - не бъдете наивни, не се хващайте на чингиджийски номера.


04 Юли 2012 22:54 | 1111
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Поздрави на Митко Грозданов, дано да ти върви бизнеса и след като си дигнеш гащите.


04 Юли 2012 23:02 | внимание
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

каква е лихвата на Лазар Калистрин интересувам се, искам да си купа техника??? за печелене на общински поръчки


04 Юли 2012 23:05 | Буцата
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Еи една добра новина за последните години


04 Юли 2012 23:11 | ДЯВОЛА
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

ДО ВСИЧКИ, КОИТО ЗЛОРАДСТВАТ - ЗАСРАМЕТЕ СЕ И АКО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ПОМОГНЕТЕ ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ ДА СПРЕ ДО ТУК. ИНАЧЕ ИМА РЕАЛНА ОПАСНОСТ ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН - МЕЧТАТА НА ВЛАСТТА. ХАХАХАХАХ


04 Юли 2012 23:12 | Дедо Ване
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Тава си е едно нештастие и тава е. оти се мачите па да изкарате бойко и кмето виновни за таа работа незнам. да не е да сте простинали нешчу.


04 Юли 2012 23:24 | ПОП ЩЕРЮ
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

до вчера имаше двама лихвари в наше Банско сега остана само един айде действайте и да се приключва таман сте почнали


04 Юли 2012 23:38 | Цане Дагарадин
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

До март месец имаше две снаи у краварове, се остана само една, айде нека некой да грабне и боскарушата и да останаа саде сарошето.


04 Юли 2012 23:45 | приятел
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

Почивай в мир Васко, ти беше добър приятел.


05 Юли 2012 07:00 | 1
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

До иванов: Братя Галеви добре ве управия в Дупница! Гледайте си у вашата чиния. То в Дупница они толкова правилен български приказват ... и такъв интелект, че думи нема. Присмела се кука, на криво дърво! Добре, че е Кюстендил да ве управлява, иначе хептем за нищо немаше да ставате.


05 Юли 2012 10:24 | ръката
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Спокойно! И Джьипсовето са поръчани. Дане по-бърже, пъ Ване ага го пуснаа.
Манечкия Пири и Сашо-Баката са лесни. Тия бърже чье и свитнаа.


05 Юли 2012 11:35 | ОНЯ
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

ЕДНО ТЪПО И НАГЛО ГУВРЕ ПО МАЛКО. ОНЯ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА. ТОЙ ЗАБАВЯ НО НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯ. ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА ТЪПИ ТАКА НАРЕЧЕНИ МУТРИ. И КОЙТО КОПАЕ ГРОБ САМ В НЕГО ЛЯГА. ТОВА СЕ И СЛУЧИ. КОЛКО ЛИ МНОГО ХОРА СЕГА ПРАЗНУВАТ. И С ПРАВО


05 Юли 2012 13:50 | Бави но не забравя
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Не злорадатвайте простаци за починал се говори или нищо или хубаво, но има една поговорка убии простака с мълчание по кротко карайте оня горе си нема работа


05 Юли 2012 15:15 | некой
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Васко беше добър човек въпреки всичко. Той на никой не е опрял ножа във гърлото та да взимаш пари от него нали така? Всеки иска да взима, но трябва и да връща, иначе НЕ СТАВА !
ПОЧИВАЙ В МИР ВАСКО, БЕШЕ ДОБЪР ПРИЯТЕЛ!!!


05 Юли 2012 17:30 | към Буцата
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Убаво ти беше като те остави да си крадеш наволя! Окраде бая хилядарки! Добре, че беше той та да има кво да ядеш! Право е че господ забавя, но не забравя!


05 Юли 2012 18:00 | Калашников АК-47
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Време е за Гипсовете и останалата криминална измет на Банско.


05 Юли 2012 18:13 | към Буцата
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

виж интригант не те знам кой си нито от каде си, но като не искаш да те знаят не използвай моето име, измисли си друго и не пиши повече от мое име глупости


05 Юли 2012 20:26 | череп
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА, СЛАВА НА БОГА ВЕЧЕ ИМА НАДЕЖДА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ГЕРБЕРСКАТА НЕГРАМОТНА АРОГАНТНОСТ И БЕЗУМНА АЛЧНОСТ И ОТ РАЗНИ СДРУЖЕНИЯ СЪС СЛУГИНСКИ ЗАДНИЦИ.


05 Юли 2012 21:47 | Рижия
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Почиваи в МИР Васко! Много ще ми липсваш !
Беше истински приятел!


05 Юли 2012 22:30 | нена
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Почивай в мир!!!!!


05 Юли 2012 22:54 | Дане Джипсо
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

към Калашников АК-47:

Знаем че не са поръчали ама нема да и биде. Знаеме ка да се справиме с Тракторо.


05 Юли 2012 22:58 | касабов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ванчо Тери е следващия, лично Б. Б. е наточил шмайзера за него.


05 Юли 2012 23:01 | към касабов
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Тарикат, недей ми ползва името, от Струма ке те гепат по айпито и после жална ти майка.


05 Юли 2012 23:27 | 1213
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Сигурно ще има и следващи, но никоя майка не заслужава това страдание.
Мечтая за времето, когато в България ще може да се живее спокойно, но това може да стане само тогава, когато я управляват хора с чисто минало.


05 Юли 2012 23:39 | ники
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Васко не го беше страх от никой, най-малко от Гипсовете, те за това го поръчаха-така действат само страхливците, мъжете се срещат очи в очи. Но Гипсовете нито имат очи, нито са мъже. Не можаха да преглътнат това че Васко е щастлив и постигна всичко сам. Гипсове колкото и да ви остава никога няма да сте като ВАСКО


06 Юли 2012 00:51 | Художника
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Гипсовете ги пишете мъртъвци.


06 Юли 2012 03:27 | 1
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

До външен наблюдател: Хубаво ти го казаха вече: Тук е Пиринска Македония и си пишем на наш диалект. Това само подсказва, че сме многоезични- можем, ако искаме да пишем на български, ако искаме на диалект. Като си толкова знаещ, защо дори не се замисли за това? Защото явно дотолкова ти достигат умствените възможности. Намери си други форуми, където можеш да блеснеш с простотията си.


06 Юли 2012 07:39 | Пабло
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Твърденията, че Донев е обикновен животновъд се оказаха страшно изкривени. Цялото съзнание на него и обкръжаващите го е напълно размътено. За всички ни беше ясно как ще завърши житейският си път, само той и групата му живееха в постоянна абстиненция и мания за величие. Жалко сега за дечицата му.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар