На прицел: Прокуратура и полиция погнаха двама крупни "перачи" на пари в Петрич

02 декември 2014 13:22   5 коментара   17941 прочита


След оперативна разработка открито, че по сметките на трайно безработен мъж са постъпвали от 3 до 8 000 лева месечно, двамата притежават 4 Тир-а за стотици хиляди левове без да извършват търговска дейност

Двама петрички роми са на прицел на прокуратурата и икономическа полиция. 34 годишните Димитър К. и Румен П. са заловени от полицията след прилагане на специални разузнавателни средства и оценка на имуществото им, заявиха от Районна прокуратура за Struma.com. Оказало се, че ромите, които са трайно безработни от години, притежават 4-тира за стотици хиляди левове. Ромите са засечени след оперативна разработка, продължила няколко месеца.

Спец полицаите засекли разговори по телефона, както и банкови преводи. В продължение само на един месец на едно от лицата са превеждани от 3 до 8 000 лева. "Перачите" са привлечени като обвиняеми чл. 253 от НК Материалите са отделени и са изпратени в Окръжна прокуратура..

”Става дума за пране на пари. Затова е повдигнато е обвинение по този състав.”, каза още прокурорът от РП. По случая активно се работи и в сектор Икономическа полиция –Петрич. Към този момент е установено, че на двамата роми се води имущество, несъответстващо на материалното им положение. Установено е, че през целия си съзнателен живот, те не са се занимавали с нищо. Това е безспорно доказано в досъдебно производство. Те не извършват и търговска дейност, поясни още прокурорът.. Това е дало основание за повдигане на обвинение по смисъла на член 253 от Наказателния кодекс –пране на пари в особено големи размери.

От прокуратурата поясниха, че в такива случаи при стартирането на делото, което се очаква имуществото на двамата роми, придобито чрез пране на пари, ще се отнеме в полза на държавата

Венци Методиев  


Още за: разработка   разговори   лица   Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
02 Декември 2014 13:48 | срс
Оценка:
24
 (
26
 гласа)

Браво, браво, браво !!!
Е това е вече европейска прокуратура и икономическа полиция.
Само че, да попитам щом става въпрос за пране на пари, и са засечени разговори, на кой перат пари тези цигани . Защо не се заковат покровителите им, или те са политици, които пък са уредили кой прокурор, кой съдия, кой икономически полицай и т. Н и т. н.
Циганите ще го отнесът, ще имаме разкрито престъпление, ще имаме и присъда, БРАВО. А че, съветниците и кметовете са омазани до шията в лайна, там всичко е законно. БРАВО.


02 Декември 2014 20:51 | 77777
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

И циганите няма да го отнесат. Ще се потули всичко както винаги-всяко чудо за 3 дни. Да погнат кмета, заместник кмета и тем подобни да видим техните пари от къде са и дали са декларирали за тях, платили ли са данъци за тях или не. Господин Христо Георгиев-Гюпката от къде има такива крупни суми за да строй този палат на Булото. Пък дали и улицата му трябва да е павирана??? Айде сега да се замислим


02 Декември 2014 22:15 | Мунчо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Гепите и Стоян маймуно тоя крупен тъпоумен бизнесмен и той е в джаза


03 Декември 2014 00:19 | Българина
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Браво на МВР и Прокуратурата в Петрич. Дано това е първата стъпка към многото такива разследвания, особено на забогатели, но не допринасяли цял живот ли десетки години за Община и Държава с нищо.


07 Декември 2014 14:18 | кефал
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ПАЛМИТЕ НА ГЮПКАТА В ДВОРА СА ПО 10 БОНА ЕДНАТА !!!ТОЍ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ АЗИС КМЕТА
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар