Мъж се опита да преведе нелегални мигранти през ГКПП Кулата и загази жестоко

13 ноември 2019 16:02   2 коментара   28840 прочита


Районна прокуратура – Петрич е предала на съд мъж по обвинение за извършени от него престъпление, а именно незаконно превеждане през границата на страната и подпомагане на мигранти. През 2018 г. четирима чужди граждани от Афганистан и Ирак пристигнали в Гърция, където били настанени в Център за бежанци.

Целта им била да заминат за Италия. Тъй като не притежавали редовен документ за задгранично пътуване и виза, избрали нелегалният начин за преминаване през територията на страната. Успели да осъществят контакт с неустановени лица от арабски произход, които срещу заплащане организирали превеждането им през границата. На 07.05.2019 г. мигрантите били закарани на паркинг в гр. Солун, където ги чакал товарен автомобил - влекач, марка „МАН“, собственост (към онзи момент) на обвиняемия и управляван от него.

Във въпросното МПС, зад кабината върху гумите, имало монтиран тайник, където били настанени двама от чужденците. Другите били скрити под леглото на водача в кабината. Около 22:15 ч. потеглили от гр. Солун към България. Автомобилът преминал безпрепятствено през ГКПП-Кулата и продължил в посока към гр. Благоевград.

Съгласно предварителна уговорка, чуждите граждани били превозени на около един километър след табелата на влизане в града, където встрани от пътя ги чакал лек автомобил „Ауди“. Там те били предадени на друго лице, но още докато пътували в района на гр. Благоевград били спрени за проверка от полицейски служители и задържани. За тази услуга - превеждането през границата на страната и превозването до гр. Благоевград на обвиняемия била обещана сумата от 2000 лева.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.

Г. Георгиев


Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
14 Ноември 2019 05:20 | ъйкб
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

пътуват за Италия, но в посока Благоевград ????


14 Ноември 2019 11:14 | Недоумяващ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Случка от 2018- публикува се 2019. А да не говорим за заглавието на статията. Като я чета и си мисля че това е вестник в някое училище. Да нямате недостик на журналисти в струмата и сте почнали от детската градина да събирате децата да ви пишат статиите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар