Магистратите в Благоевград решиха: Връщат Юлиян Мирчев- Фрико в затвора

24 ноември 2022 16:27   5 коментара   18988 прочита


По предложение на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът постанови изтърпяване на остатъка в размер на 2 години 10 месеца и 6 дни от определеното общо наказание „лишаване от свобода” за срок от 22 години и 4 четири месеца, наложено на осъдения Юлиан Мирчев - Фрико (на 54 години).

Това наказание при първоначален усилен строг режим на изтърпяване е наложено на Юлиан Мирчев от Апелативен съд – Пловдив и е най-тежкото от наказанията по други дела срещу него, в това число за убийство.

На основание разпоредбите на Наказателния кодекс те са били групирани. През 2019 г. с определение на Софийски градски съд осъденият е бил условно предсрочно освободен на основание чл. 70, ал. 1 от НК – дадени доказателства за поправяне и фактическо изтърпяване на част от наложеното наказание.

Около месец след влизане в сила на това съдебно определение Юлиан Мирчев отново е започнал за извършва престъпна дейност – участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел – извличане на противозаконни облаги от разпространението на високорискови наркотични вещества и тяхното държане с цел разпространение.

Виновността му е била доказана и последното дело срещу него е приключило с наложено ефективно наказание в размер на 2 години „лишаване от свобода“.

По това дело синовете му получиха условни присъди.

Умишленото престъпление, извършено от освободения предсрочно Юлиан Мирчев в изпитателния срок, е дало законно основание на Окръжна прокуратура – Благоевград да сезира съда да постанови изтърпяване на остатъка от наложеното му общо наказание.

Съдебният акт на Окръжен съд – Благоевград за изтърпяване на остатъка на определеното общо наказание от Фрико подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.


Още за: фрико   Благоевград   арест   Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
24 Ноември 2022 16:35 | Буркано
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Там ти е местото


24 Ноември 2022 17:25 | Бамбалеята
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Там да гниеш


24 Ноември 2022 20:44 | караваната на Кончето
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Айде па при неговия бизнес партньор Щайгата да движат у затворо нещата.


25 Ноември 2022 12:58 | $
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Няма ли кой да го заличи от земята тоя боклук гаден, заедно със синовете му наркомани. Такива хора не трябва да живеят при положение че е убил умишлено човек преди повече от 20 години с цел грабеж


26 Ноември 2022 00:43 | Радо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Целата семка да ги вкарат
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар