Крупна измама в Петричко! "Майор Николов" от Криминална полиция "лови" измамници с пълна чанта пари от 72-годишен

16 октомври 2019 08:56   5 коментара   19583 прочита


Акцията струва 20 000 лв. 11 000 долара, оставени до спирката в с. Марино Поле

20 000 лева и 11 000 долара, остави зад спирката в петричкото село Марино Поле 72-годишният Атанас Т., за да се включи в акция по залавяне на телефонни терористи, които тормозили селото с дни. Това съобщил завчера около 20 часа "майор Николов" от петричкото полицейско управление.

Майорът разказал на Атанас, че в момента се провежда операция за "лов" на телефонните измамници и той като съвестен гражданин трябва да се включи в нея. Така възрастният човек напълнил чантата с пари, които децата му спестявали от гурбет в чужбина, оставил ги на указаното от майора място и се прибрал в къщи, очаквайки майор Николов да му се обади, за да му ги върне.

След часове чакане, Атанас се озовал вчера в полицията и потърсил Николов, така станало ясно, че той е жертва на телефонен измамник. При тази вест човекът едва не припадал. Започнало е издирване на измамника.

За пореден път полицията предупреждава за повишено внимание, не реагирайте на подобни обаждания, полицията пари за акциите си не търси. Информирайте по-възрастните си роднини за сериозната опасност от контакт по телефона с непознати лица, които им търсят пари.

П. Костадинова


Още за: измама   мъж   село   Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
16 Октомври 2019 09:21 | Колето
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Оууу !!!! Бедни ми пенсионерo българин ! Получи ли вече социалните за дърва и ток


16 Октомври 2019 09:32 | от толкова години вече
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

едно и също, продължават пенсионерите да се лъжат, особено "бедните", които вместо да дадат спестяванията си на деца и внуци, ги дават на измамници, изобщо не ги съжалявам, който не си е взел поука, да си пати, това са еденици от пенсионерите, но са тотално кухи, щом се доверяват толкова лесно


16 Октомври 2019 09:38 | ПОПЕТО
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

ТАЗИ НОЩ ПЕТРИЧ ПАК БЕШЕ ОБГАЗЕН ОТ ЗАПАЛЕНИ ГУМИ
БЛАГОДАРИМ ТИ КМЕТЕ
ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБЕ


16 Октомври 2019 17:47 | Н.А.В.
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Защо никой не прави актове на шофьорите за това че остават колите да работят на място, а те през това време или си гледат в телефона или си пият кафето. Нима това не замърсява въздуха и при положение, че навън градусите гонеха 40. Къде са полицаите, дремя в колите и чатът в телефоните.


16 Октомври 2019 23:58 | А в Благоевград
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

обгазяването е ежедневие от фабрика РУБИН с горене на биомаса. Всяка сутрин като се погледне от новата магистрала се вижда огромна пушилка, която пълзи към града срещу течението на реката. Срамота е град без промишленост и децата ни да дишат най-мръсния въздух, предизвикващ редица заболявания на дихателните пътища. ПП ВЪЗРАЖДАНЕ е против печалба на едно лице за сметка на здравето на всички ни!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар