Криминална полиция претърси служба ЕСГРАОН - Дупница след сигнал

03 август 2011 00:14   1 коментар   20388 прочита

Сестра лиши брат затворник от наследствен имот

Криминална полиция претърси служба ЕСГРАОН в Дупница по сигнал за издаване на документи с невярно съдържание. Проверката стартира след жалба на Добринка Димова от Дупница срещу излежаващия присъда за кражба в Бобовдолския затвор Бойко Ситнилски и срещу длъжностни лица от служба ЕСГРАОН.

В жалбата си до прокуратурата Добринка Димова заявявя, че била шокирана и за малко не получила инфаркт, след като от дупнишкия съд получила призовка от името на затворника, който предявил претенции към купения от нея по съвсем добросъвестен начин през месец юни 2009 година огромен апартамент в жк “Химик” в Дупница. Тя го купила от Димитринка Георгиева, която представила официални документи, че е единствена наследничка на своите починали родители.

През септември 2010 година Д. Димова получила преписка от искова молба от Дупнишкия районен съд, заведена от Ситнилски, за подялба на апартамента, като затворникът представил пред съда две удостоверения за наследници на Лазар Монтин и Вергиния Монтина. За тези два документа, които затворникът представил, Димова твърди, че са с невярно съдържание, издадени от ЕСГРАОН в Дупница. Районният прокурор Димитър Начев, заместник-шеф на прокуратурата в Дупница, назначи извършването на проверка.

Полицаите установиха, че Бойко Ситнилски е син на Вергиния Монтина от първия брак, а продавачът на имота Димитрина Георгиева е нейна дъщеря от втория брак. Вторият съпруг на Монтина - Лазар, умира през 1998 година. През май 2009 година умира и Вергиния Монтина. Като наследници на имота по закон се явяват дъщерята, която е продала апартамента й, но така също и синът от първия й брак Бойко Ситнилски. Прокуратурата изяснява дали дъщерята Димитрина е въвела в заблуждение купувачката, или става въпрос за непознаване на закона.

Справедливо би било в този случай купувачката Димова да запази собствеността на апартамента си, а продавачът Димитрина Георгиева да плати на другия наследник - Ситнилски, полагащата му се част от наследството от общата им майка, коментираха магистрати. Ситнилски е осъден на 2 години лишаване от свобода за кражба на вещи за 861 лв., той има да излежава още 8 м. в затвора в Бобов дол.


Още за: Б. Ситнилски   жалба   проверка   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
03 Август 2011 22:20 | изпатил
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ееее пълно е с такива случаи, само ако се разровят малко повече... сестра лишава брата от наследство, ще си го носи в гроба (не говоря специално за този случай)...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар