Крадат ток и отглеждат марихуана в санданското село Любовище

04 август 2021 13:10   5 коментара   18260 прочита


За първото полугодие на 2021 г. екипите на отдела за борба с кражбите на ток на ЧЕЗ Разпределение са извършили близо 50 000 проверки както по сигнали, така и в зони с повишен разход на електроенергия.

Акции срещу незаконни присъединявания към електроразпределителната мрежа и манипулация на електромери вече се провеждат и във вечерните часове, и през почивните дни.

Сред последните по-мащабни престъпления е установената през юли дръзка кражба на ток в село Любовище, общ. Сандански. Незаконно присъединение към електроразпределителната мрежа е използвано за захранване на инсталация за отглеждане на марихуана.

Екип на ЧЕЗ Разпределение е установил интервенция върху балансовия електромер, чрез който се отчита консумацията на електроенергия на целия район. След като работата на средството за контрол е възстановена в обичайния си режим, са открити и сериозни загуби на електроенергия, проследени до посочения обект.

Нагла кражба на ток е установена през изминалата седмица и в казиното в Драгоман. Присъединяването му към трафопост, различен от трафопоста, към който е законно-присъединено, не остана скрито от екипа на ЧЕЗ.

Рекордьори в незаконната консумация на електроенергия са областите Монтана и Враца, като най-много кражби са установени в районите на Лом, Бяла Слатина и Козлодуй. При констатиране на нерегламентирано потребление дружеството има право да дотаксува електроенергия за три месеца назад, въпреки че често кражбите са продължавали по-дълго време. Така за първата половина на годината откраднатата и дотаксувана електроенергия възлиза на 13 635 MWh, приблизително равна на цялото потребление за месец юни на гр. Враца и околните села.

Все по-голямата изобретателност на нарушителите и техническите средства, които използват, не възпрепятстват установяването на манипулациите. Няма механизми за кражба на ток, които да не могат да бъдат разкрити чрез все по-бързо развиващите се технологии и оборудването, с които дружеството работи. Освен на частни обекти, ЧЕЗ Разпределение извършва регулярни проверки със специална апаратура на балансовите електромери, които служат за проследяване на консумацията на цели райони и откриване на загубите на електроенергия. Отделът за борба с кражбите на електроенергия продължава проверките за незаконна консумация на ток, включително вечерно време и през почивните дни.


Още за: ток   марихуана   село   Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
04 Август 2021 13:54 | Балтов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

До скоро си плащаха на паскалев


04 Август 2021 17:09 | Григор сек
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмета на мелник сашо има къща в любовище и гледа канабис от години


04 Август 2021 23:30 | RRR
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Във военния блок до общинската сграда в Сандански от години крадат ток и вода / „Увекс“, най- накрая ги проверете и санкционирайте, отдавна знаете за какво става въпрос/ и преработват и препродават авточасти и гуми втора употреба, като сетете се дали са им законни нещата и от къде ли ги вземат тези авточасти.


05 Август 2021 12:21 | Затварят
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И в затвора има. Какво става с тая. държава?


09 Август 2021 11:25 | ХХХХХХХХХХ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ТОК КРАДЪТ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ЧЕЗ..... ВЗЕМАТ СИ ТАКСИ ЗА ДА ПОМАГАН НА ГРАЖДАНИТЕ ДА КРАДЪТ..... ТАКА Е В ПЕТРИЧ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар