Контрабандни цигари продават край пътя Петрич-ГКПП - Златарево

05 февруари 2010 00:10   10 коментара   18743 прочита

125 кутии цигари без акцизен бандерол задържаха петрички полицаи и митничари в магазина на ЕТ “Параскева Якова” в село Струмешница. Магазинът се намира до шивашки цех край пътя Петрич-Златарево. Кутиите са иззети с протокол от митничарите.


Още за: цигари   контрабанда   магазин   Още от: Крими

Принтирай статия
10 коментара
05 Февруари 2010 09:21 | 007
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Ще продължават да се продават, защото в тази незаконна дейност са замесени и служители на гранична полиция и техните началници.Дори самите те извършват незаконната дейност, като прехвърлят цигари през границата, използвайки служебни автомобили по време на дежурствата си.Няма кой да ги спре, защото от това се правят големи пари!!!


05 Февруари 2010 09:49 | //?/
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

абре,оставете хората да изкарат 5лева.та после да отиде да купи нещо от магазина.магазинера да иде за стока от хлебаро и земеделецо.те да платат на работниците а те да си платат ток,вода,телефон и ако остане некоя пара за кръ4ма.кръ4маро да купи и т.н.
абре,това горното е работа на управата ама сега е криза ще каже дянков и бе.ка.пето е виновно


05 Февруари 2010 23:16 | 008
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Служители от гр.пункт-Златериво снабдяват петрички заведения с македонски цигари.Защо не проверяват както трябва,тези отличници от митниците,които Шушков остави.И бабите с чантите знаят какво става на Златарево вече.Но никой не смее да приказва.Тези които правиха големите далавери в Кулата и Златарево,сега са началници или в отдела за акцизен контрол.В Петрич всичко се знае.Оправия няма да има със същите митничари на тези две митници.А иначе всеки с малките заплати,прави каквото може да си плаща сметките....това е живота.


06 Февруари 2010 00:42 | ???
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

кога ще направите проверка насемейния магазин началничката си Точкова и нейните протежета ,колежката ви Зина оставете бедните хорица да искарат 5лв за да преживеят, не ви е срам или на тях сте ербапи


06 Февруари 2010 08:55 | 008
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Радо Костов е началник група за контрол в данъчното,клон -Петрич.Има кутия за сигнали във задният сл. вход на ГУМ,но работи избирателно.Да нека проверят магазина на Точкова....,която вместо уволнение,получи повишение,зради "добрата "си работа със Шушков и др.нач.митници Кулата.Първомайско-Коларовската митническа групировка,никой не пипа,дори и ген.Танов сега.Защо ли?


07 Февруари 2010 11:52 | Читател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дайте ги на Прокуратурата тези измамници,а и други като тях.Не се страхувайте.Има чл.209 от НК-ИЗМАМА,за което са длъжни да предприемат преследване.В тази Държава само по този член да работят органите,няма да им стигне един живот.Но е необходимо,защото измамници има всеки ден,навсякъде:от Парламента,министерства,кметства,комисии,фондации,ЧЕЗ,М-тел и др.,магазини,производители на храни и напитки- до последният бедняк.


07 Февруари 2010 15:00 | Митничаря
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Шушков остави за началник на митническо бюро Кулата-Василка Точкова,,която беше шев на ОБМИТЯВАНЕ там и правеше уговорките с фирмите които се пропускаха с намалени мита,с написани по-малко стоки,с други стоки и т.н.,от което са получавали хиляди лв от фирмите подкупи,за сметка на Републиканският бюджет.Физми и митн.агенции на Кулата си го приказват това в ежедневието.Защо службите позволяват това очебиещо грабителство на Държавата.Защо ген.Танов позволява това.И сега всички митничари от Петрич и Сандански пътуват със служебен микробус до ЮМ-Благоевград,за сметка на оръфаната Държава.На м-ца Златарево си продължават старите далавери,като минават нелегално стоки които може да си видят продавани спокойно на петричкият пазари цигари по магазини и ресторанти.Някои уволнени и съкратени от сатарите митничари работеха,но Шушков иска послушни далавераджии от неговата партия и негови фирми.Премиера да не се доверява,а нареди на службите да използват СРС-та и видят истината за тези митници.


07 Февруари 2010 20:28 | наблюдател
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Точкова е типичен пример на гражданин с огражденски манталитет-болна за власт,лицемерие и подлост.ПРЕДАТЕЛЯ и тебе ще те изиграе като любовника ти и тогава ще си седиш в първомайското магазинче и ще продаваш и сега го правиш но като идваме да те виждаме и да си мислим че са от там парите ти.На всички вас Танов трябва да ви пусне една проверка по ЗДФЛ и на семействата ви и тогава ще ви видим


09 Февруари 2010 20:38 | Копие
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

http://www.glasove.com/article-2763.php ......... Не е задължително един човек да работи само по една схема - в различните митници има различни схеми и съвпадат с интересите на хората, които ги управляват, т.е. хората с парите. Имам кредит на доверие от премиера, имам и и мотивация и се надявам, че сега ще получи за разбиване на всичко това, ако има провал, той ще е само мой, категоричен беше Ваньо Танов. Аз не съм човек авантюрист да започна да развалям една къщичка преди да съм изградил нова. В една област, включително и в митниците са малко знаещите и честните и трябва да се облегна на тях. Моят опит от работата с митниците показва, че много от корумпираните се стараят да компрометират свестните, каза ген. Танов в отговор на въпрос дали ще отстрани заместника си Красимир Николов, който също имал прякор. В момента има и проверка и след нея ще кажа дали Николов ще върви надолу или нагоре....


09 Февруари 2010 21:16 | Копие
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

http://www.obshtestvo.net/content/view/1528/13/
Автор : интервю на Бисер ТОДОРОВ
10 December 2009
(ИНТЕРВЮ С ПИСАТЕЛЯ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ)
.....Такава ли е ще бъде реформата на господин Дянков – замяна на старите грабители с доскорошните им заместници и съучастници? Трябва ли да си милионер, за да можеш да станеш митнически началник?
Не е задължително, но очевидно помага. Вижте, за обикновените честни хорица правенето на милиони е непосилно дело, докато за други е споделено удоволствие от живота и работата. Така например са правени милиони от внос на тютюн от Македония. Първо докарваш тютюна до Гюешево, а ако там се намери някой умник да го спре, намираш връзки в Агенция “Митници” и те разпореждат да се прати в митница Благоевград. Там няма страшно. Там са „наши хора”. По ръководството на тогавашният началник на Митница – Благоевград Николай Шушков, която сега кръстникът Симеон Дянков прекръсти на „Югозападна”....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар