Кметът на с. Самуилово съобщи за небивал бум на кражби

07 август 2010 00:22   17 коментара   25179 прочита
Кирил Стоянов
Кирил Стоянов


Кирил Стоянов

Задигат изсушен тютюн и люцерна, в Рупите прибират чушки и домати

Кражбите в село Самуилово, община Петрич, бележат бум, алармира вчера кметът Кирил Стоянов. Любопитното е, че потърпевшите не подават жалби в полицията, а се оплакват на селския управник, тъй като не искат да губят време и пари за разправии с правораздавателните и охранителни органи. Завчера от сеновала на Митко Гогов край Самуилово откраднали два тона суха люцерна. Преди две седмици крадци отмъкнали други два тона. Открадната е и люцерната на Янко Апостолов. Нивите с праскови на Павлина Христова и Стойна Сидерова са обрани до шушка. От скелето на Иван Терзиев са откраднати всички низи изсушен тютюн.

Кметът Кирил Стоянов коментира: Никога досега в Самуилово не са се случвали кражби на готова прибрана продукция. Залавянето на крадците е работа на полицията, но моето мнение е, че става дума за хора, които познават потърпевшите и знаят, че са беззащитни. Мисля така, защото крадците действат избирателно. Комшиите на потърпевшите са непокътнати, защото от тях се очаква отпор. Лошото е, че хората нямат възможност да застраховат продукцията си. Никой досега не се беше сещал да краде тютюн и по този начин да прави бърза печалба. Крадецът само трябва да надипли и предаде през есента тютюна, дори не му трябва договор с фирмите, които изкупуват. Затова мисля, че във всяко село е необходимо да има полски пъдари, заключи Стоянов.

В петричкото село Рупите хората също се оплакват от серийни кражби на земеделска продукция от оранжериите. Крадат се предимно домати и чушки в момента, когато цените им са високи.


Още за: К. Стоянов   кражби   Самуилово   Още от: Крими

Принтирай статия
17 коментара
07 Август 2010 09:20 | нема страшно !!!
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Бойко и Цецо ще "оправят" нещата :))))... сега борят организираната престъпност- не ги безпокойте... после , някога , по някое време ще дойде ред и на дезорганизираната престъпност !!!!


07 Август 2010 10:39 | боико борисов
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

какувто кмета такова и селото-разбоиници!!!


07 Август 2010 14:03 | ха-ха
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Не се косете , като се върне г-н Кочев от морето , ще се захване и с дребните нарушители , потрайте още малко .


07 Август 2010 14:05 | 1111
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Абе , вие от Самуилово не знаете ли , че шефа Кочев е от вашето село.Оплачете му се , какво чакате , той ще ви хване престъпниците.


07 Август 2010 19:01 | хаха
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

И това ако не са избирателите на В. Илиев от новата махала. А тези за сеното са голяма мафия ама бат1 Бойко ше го разбие този канал..


08 Август 2010 18:20 | васил н
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

поне има на кого да се оплачат самуиловци ами другите кво да праят


08 Август 2010 18:24 | о к
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

къде в петрич има полиция карам пиян всяка вечер


08 Август 2010 23:38 | 1111
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)


Абе , вие от Самуилово не знаете ли какъвто кмета такова и селото-разбоиници!!!


09 Август 2010 11:56 | азъ
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

киро радиото пак си прави "ПИАР" безплатен , ако ви крадат ви си знаете хората хващате ги и БОИ КЮТЕК БОИ КЮТЕК БОИ и се оправя ситуацията тоя лиглю "Радиото" нищо няма да направи колко и да му ревете :)


09 Август 2010 14:18 | Кличуро
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Арно е да дойде по селото и Данката Кочев - шефо на полицията да виде що става тука . Отиде по Благоевград и не забри . Нека юрне петричките полицайчета и да решат проблемо на хората , оти така не става , кой от къде му е кеф да си краде. Който иска да руча ,нека си бачка и бере от нивата , а не да краде от другите.А кой сбарат да му опнат кютеко и да не бара повече , иначе не става . Ни Радиото ки се опрае , требва си полицайте да млатат тия дека крадат .


10 Август 2010 09:09 | Самуилово
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

иииииии каква злоба значи.... Ми то на хора кой може да угоди ? Поне човека се интересува от това което,се случва в селото, помага както може. Ползват го за всичко линейкаджия , полицай, психотерапефт, семеенконсутант и този който ТРЯБВА да оправя всичко , било по силите му или не. Поне е представителен и има нещо в главата , аз лично смятам че това момче има много потенциял и може да стигне и по далеч защото освен че е интелигентен има и добро сърце.........


10 Август 2010 14:41 | Бобов дол към Самуилово
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

По тоя път къде беше тръгнал преди години действително можеше да стигне и до нашия град , но много ятаци имал и минал метър . Жив и здрав да е и да помага на хората . И сигурно е прав това което е казал пред вестника.


11 Август 2010 22:03 | балкан
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

о к написа:
къде в петрич има полиция карам пиян всяка вечер
е тва е работа, може да ги видиш на карналовската борса през деня как рекетират хората с бусове да им дават зеленчуци, плачат си за господарите.


12 Август 2010 10:04 | До...
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

До псевдо героите 1111 и боико борисов! Какви сте вие бе нещастници! Това хорската злоба е голямо нещо! Проблема си е изцяло Ваш другари! Дано никога да не Ви се случи да живеете в толкова задружна общност каквато е в Самуилово и да имате такъв кмет на който наистиина да му пука! Всички Вие злоби се пукнете от яд! Надявам се да са Ви приятни душевните терзания - защото може само да Ви гарантираме че Самуилово ще продължава да бележи само прогрес. А ти другарЮ консомол азъ или какъв си там ти си толкова смешен... Че даже немога да те коментирам ''"ПИАР" безплатен'' - ''Много си тъп Саше'' Нищо това е белег че наистина Самуилово е над околието в момента и пътят е правилен!


12 Август 2010 13:48 | Бобов дол към Самуилово
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Абе ти като не живееш в това село на разбоиници и глупаци как може да пишеш.
Абе , вие от Самуилово не знаете ли какъвто кмета такова и селото-разбоиници!!!
По пътя който е тръгнал действително можеше да стигне до Бобов дол .Това кметче е много подло и много топи малдежите от селото и после им казва,че ще им помогне.


12 Август 2010 22:06 | до Бобов дол
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ТИ ДА НЕ СИ ВЕЧЕ В ЗАТВОРА ИЛИ НА ТАМ СИ ТРЪГНАЛ, АКО НЕ СИ КВО ЧАКАШ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар