Кметът на община Гърмен А. Башев предаден на прокуратурата за ощетяване с 19 000 лв. на общинския бюджет и престъпления по служба

19 септември 2009 00:20   50 коментара   26975 прочита
А. Башев
А. Башев


А. Башев

Икономическа полиция - Благоевград приключи разследване срещу управник от Пиринско

Кметът на Гърмен Ахмед Башев бе предаден на прокуратурата за злоупотреба с общински средства в размер на 19 000 лева и сделки, с които е ощетил общинския бюджет. Продължилото няколко месеца разследване на Икономическа полиция е по нареждане на Главна прокуратура. Установено е, както писа “Струма”, че Башев е нарушавал многократно действащи нормативни уредби, без да се съобразява с мнението на Общински съвет, и процедури, свързани с еврофондове, както и Закона за обществени поръчки. Преписката срещу Башев е внесена в прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство за нарушения по служба.
Ахмед Башев години наред е най-одумваният кмет. Серия от жалби за неправомерни заменки, за незаконосъобразни сделки със земи бяха част от множеството жалби, постъпващи в полиция и прокуратура срещу кмета от всички страни, включително и от ДПС, с което влезе в конфликт на последните местни избори, но се сдобри преди парламентарния вот и бе издигнат за мажоритарен кандидат. Най-сериозно срещу него се опълчи депутатът от “Ред, законност и справедливост” Яне Янев.

50 коментара
19 Септември 2009 08:45 | манол
Оценка:
20
 (
56
 гласа)

За този нещастник трябва затвор, 19 000 лева са нищо, с тях не се строят хотели, къщи на него и дъщеря му, апартаменти по Гоце Делчев и Истанбул, офшорки в Кипър и мн. др. От ГЕРБ да побързат да променят законите, защото от такива управници като рибанеца Манол, държавата ни е в такова състояние.


19 Септември 2009 09:38 | до аs
Оценка:
1
 (
29
 гласа)

Личи си че си неграмотен, пиши на кирилица , ти си сигурно един от верните кучета на Башев, но като го опандизят ще ви видим тогава какво ще правите вие, които му се нагаждате така както той ви каже.


19 Септември 2009 09:52 | Блгоевградчанин
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

ЗАЩО ПИШЕТЕ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ РЕДАКЦИЯТА НА СТРУМА, А НЕ ПИШЕТЕ ЗА ЗАПОЧАЛОТО ДЕЛО ЗА НАД 2 МИЛИОНА ОТКРАДНАТИ ПАРИ ПО САПАРД?!?!?!?!?


19 Септември 2009 09:54 | spravedlivost
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

Предупреждение: Коментарите на латиница ще бъдат изтривани! Ако нямате кирилица кликнете тук, за да научите повече

tezi ot dps sabraxa darjavata,sega gerb da mu misli kak shte vastanovi kradenoto,trebva da se tarsi otgovornos na vsi4ki zloupotrebili s vlasta si zatova sme na tova deredje i ne mojem da se izpravim,triabva spravedlivost


19 Септември 2009 10:27 | Rosen Krumov
Оценка:
4
 (
24
 гласа)

Напълно подкрепям Манол. А този АС сигорно е някоя рязана карабина!
Лично съм сърбал попарата на този ПОМАК башев и ако се стигне до съд има доста християни от община Гърмен които има какво да разкажат в съда.Напр. кой разреши на
циганите да се самонастанят в имотите на хората от Заграде , Гърмен и Марчево.Кой им даде тухли да си направят къщи приличащи на тези в азиацката част на Турция и куп други простотии. И все пак да не забравя , че от Рибналии нагоре е БОГ а надолу са ХРИСТИЯНИТЕ.


19 Септември 2009 10:36 | nadin
Оценка:
-15
 (
45
 гласа)

Предупреждение: Коментарите на латиница ще бъдат изтривани! Ако нямате кирилица кликнете тук, за да научите повече

abe kakvo vi stava sds otkradnaha miliqrdi bsp miliqrdi.....a tuk govorim za nqkakvi si pile6tarski 19 hilqdi. pak dori i dae o6titil ob6tinata ne moje da se dokaje kade sa parite taka 4e.duhaite supata


19 Септември 2009 12:12 | истина
Оценка:
-10
 (
34
 гласа)

За всеки paзумен човек,нападките и просташкото изразяване на някои хора по интернет срещу г-н Башев- е болно.Той е за възхвала,за боготворене.Кадърен човек е.


19 Септември 2009 12:24 | възпитан
Оценка:
8
 (
28
 гласа)

Абе ВИЕ в ГЪРМЕН немате ли КИРИЛИЦА !


19 Септември 2009 12:48 | до истина
Оценка:
11
 (
39
 гласа)

Болни сте вие, които му се кланяте и го боготворите. Башев се огражда с изключително прости хора, от които нищо не става и затова го възхваляват.


19 Септември 2009 14:47 | кака
Оценка:
5
 (
27
 гласа)

до za!ами ти не можеш на български да пишеш,а си тръгнал/а да пишеш на латиница.Ех село,село,а що се отнася до Башев и други като него само затвор.


19 Септември 2009 15:08 | лелееее
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Този "za "... горкия, единствената му болка е че съседното село е по-добре "Окрасено"......


19 Септември 2009 15:18 | питане
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

По данни на разследващите, ексобщинският шеф Георги Арнаудов дължи значителна сума в полза на общинската хазна за наета от него оборотна каравана до супермаркет "Вихрен" в Сандански.
Георги Арнаудов е свекър на районния прокурор в курортния град Румяна Арнаудова. Общинският обект експлоатира неговият син Филип, съобщиха от кметската администрация в Сандански.


19 Септември 2009 20:55 | Катерина
Оценка:
11
 (
29
 гласа)

Привествам идеята на Новото правителство, за преверки във всички сфери на икономиката. И ако някой е крал, нека си получи заслуженото. Колкто до Башев във вестника пише, че е образувано досъдебно производство и докато не се произнесат компетентните органи, не би могло ншщо да се каже. Невинен, до доказване на противното. Времето ще покаже, дали е злоупотребил със служебното си положение, или не.


19 Септември 2009 21:12 | орфей
Оценка:
1
 (
31
 гласа)

по-горе г-н росен67 употребява думата "помак" за обида- надявам се не всички са на неговото фанатично елементарно ниво, защото сред нас- т.нар. помаци -има и по големи българи патриоти от хиляди българи -християни. Не сте прави ако смесвате понятията религия и националност или слагате хората под общ знаменател!!!!
колкото до башев- на този талибан не 20 а 200 хиляди са му малко глоба- на такива подлеци- когато и да им удариш шамар- все си закъснял.. заради такива като него страда имиджа на толкова много свестен народ в района!!!


19 Септември 2009 21:30 | мики
Оценка:
10
 (
24
 гласа)

този ZA да вземе да научи българския,че тогава да пише,все пак живеем в 21 век.Бива ли толкова неграмотност


20 Септември 2009 11:55 | комита
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Господа едно нещто трябва да разберете че докато съществува тази психовойна на религиозна основа нищо хубаво не ни чака като народ и като държава!!


20 Септември 2009 15:54 | абц
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

само затфор на Башеф


20 Септември 2009 17:29 | за ГДБОП
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Защо ГДБОП не провери дейността на главния архитект на Община Сандански и свързаните с нея фирми.Да се проверат какви проекти минават през общината ,кои фирми са ги изготвили - тези фирми какви данъци са платили . Да се включи в тая проверка и инж.Захари Донев - Председател на Камарата на ижинерите - проектанти в Пиринско.Прублична тайна , че на ІV етаж кипи трескава неправомерна проектанска дейност под ръководството на гл.архитект-тия хора просто не си гледат служебните задължения.От там идва и това кьораво подписване на явно завишени сметки.Янво тия хора се използват само за подписване и от там при евентуален пробив в системата за грабеж и разпределяне на откраднатото-тия хора да отидат пръво в следствието ,после в прокуратурата , а от там в съда и може и в затвора ,а кукловодите ще се отидат да си управляват заграбеното и да раздават акъли!!!! Вижте случаите с кмета на Симитли ,Велинград ,Велико Търново и т. н….


20 Септември 2009 21:32 | :)
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Ех,ама ви боли,че Башев е помак и е кадърен. Защо не разследвахте Костов,когато открадна милиони, ами на бате Бойко хотела в Пампорово, да не говорим за тези,които са на името на приятелката му. Гледам,че и рибанци са писали коментари! Яне Янев има три кучета в Рибнов,които си въртят задниците според изгодата,така че да не лаят много,защото никой не им е виновен ,че са некадърни.Това на Башев хотел ли е, има 6 стаи. Ох, пак започнаха кокошкарски истории, а милионите си текат на някъде.;)


20 Септември 2009 21:45 | до Манол
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Манолеее,Маноле! Гледам,че на всяка статия за Башев имош коментар! :) Май си му голям "фен". Ами вместо да гониш статиите за него,вземи малко поработи,че и ти да постигнеш нещо! ;)


21 Септември 2009 02:12 | Помак от ЧеЧ
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

Да се готвят за проверка всички помаци имащи фирми или издигнали се малко по високо в обществото.Нека не забравяме ,кой е сега на власт и какво търси.
Нека и на онеза помаци ,които застанаха на страната на мутррата разберат ,че сега е наш ред ,но и техния ще доиде.Нека не забравят всички думите на Хаджигаев -Помаците изкупиха целия Гоце Делчев и сега копуват Благоевград. Той за кои помаци говори ?
Целта е една - да няма богати помаци ,ако може да се върнат пак на трастиката - най добра това е целта на Граби Е..и Разрушавай Бягай.- ГЕРБ


21 Септември 2009 07:12 | IVO
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Крадците нямат вяра ни етност те са си крадци затова говорим за золумджии чиновници ! За да просперира държавата трябва всички да вървим напред - българи ,труци , цигани ,арменци предсавителите на всички етноси-тая корупция е на гръба на всички ,обръчите на Доган мачкат и ограбват и Вас и Нас всички!Някой хора се опитват да насаждат верска и етническа нетърпимост да предизвикат конфликти именно за това да скрият кражбите и отърват затвора които ги чака …..Затова българи ,турци , арменци , цигани не се подавайте на провокации.Тия дето крадоха ще се опитат да ни противопоставят един на друг …но това просто няма да мине …ако трябва заедно ще излезем по улиците …да видят тези крадци ,че не са всесилни !!а на Доган и Вие трябва да му потърсите смеметка ,че Ви капсолираха вотделни райони и Ви превърнаха в машини за гласуване! А Вие българомохамеданите/помаците/ сте част от българския етност с мохамеданско изповядване!


21 Септември 2009 08:44 | до :)
Оценка:
2
 (
28
 гласа)

Стига с тази кадърност на Башев, аман си казахме. Някои хора да свалят розовите очила какво толкова му е кадърно на този помиар не знам. Печелеше проекти ( разработени от служителите, не от него ) благодарение на ДПС, после се одупи на БСП сега ако не го вкарат в затвора ще се одупи и на ГЕРБ. На това аз не му викам кадърен , а помиар.


21 Септември 2009 09:30 | сулю
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

честит рамазан байрам на всички празнуваши


21 Септември 2009 11:00 | Крадците нямат вяра и етност ,те са си крадци разберете това !!
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

Крадците нямат вяра ни етност те са си крадци затова говорим за золумджии чиновници ! За да просперира държавата трябва всички да вървим напред - българи ,труци , цигани ,арменци предсавителите на всички етноси-тая корупция е на гръба на всички ,обръчите на Доган мачкат и ограбват и Вас и Нас всички!Някой хора се опитват да насаждат верска и етническа нетърпимост да предизвикат конфликти именно за това да скрият кражбите и отърват затвора които ги чака …..Затова българи ,турци , арменци , цигани не се подавайте на провокации.Тия дето крадоха ще се опитат да ни противопоставят един на друг …но това просто няма да мине …ако трябва заедно ще излезем по улиците …да видят тези крадци ,че не са всесилни !!а на Доган и Вие трябва да му потърсите смеметка ,че Ви капсолираха вотделни райони и Ви превърнаха в машини за гласуване! А Вие българомохамеданите/помаците/ сте част от българския етност с мохамеданско изповядване!


21 Септември 2009 11:36 | 40 дни
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

August 11, 2009
Проверявам корупционните сигнали за община Сандански
Получих много сигнали за корупция в община Сандански. Препратих ги към комисията за борба с корупцията към Народното събрание. Лично ще следя какво е развитието по въпроса.


21 Септември 2009 13:11 | поздрав
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

КЪМ "40 дни" :Браво , един полицай да се загрижи за сигналите , а може би политик? Кой си пък ти ,да се грижиш за нападките във форумите? Някой , който явно е забъркал доста каши и гледа сега да ги оправя...ДЕЛА ТРЯБВАТ , А НЕ ДУМИ...


21 Септември 2009 13:59 | тото
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

крайно време е и Башев да го разследват.С една кметска заплата не можеш и джип да караш,и къща да направиш и апартаменти и т.н.Сега ще му гледаме сеира.


21 Септември 2009 14:08 | IVO
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Честито Рамазан Байрам на всички ,които изповядват мюсулманска религия!!


21 Септември 2009 14:11 | vig
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

http://www.martindimitrov.com/?p=538


21 Септември 2009 20:10 | Патриот
Оценка:
7
 (
23
 гласа)

Да е честит празника Рамазан Байрям на всички мюсулмани !!! Маноле, много е лошо да се заиграва с националната карта ??? Ти сигурно си малък, но много хора от региона не могат да забравят 1972 година ??? Наистина има много Българомохамедани по патриоти от Българите Християни. Аз познавам такива от Гоцеделчевския регион. За Ахмед Башев сте прави, но месля че съдът е институцията която ще каже дали е крал или не, виновен ли е или не ? А 40 дни освен към Сандански, Симитли, Гърмен и др да вземе да погледне и към Община Сатовча !?! Да види как управляват и крадат Кмет и заместник кмет, съпругата на който е Районен прокурор на Гоце делчев ??? Същия ОКТОПОД


21 Септември 2009 20:53 | али
Оценка:
-7
 (
21
 гласа)

на башев могат да му направят една сфффирка тия който го хулят по форумите и нищо друго той щее кмет още мн мн мн мн време


21 Септември 2009 21:02 | тото
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

никога няма да си дам гласа за този п.......


22 Септември 2009 15:09 | МИМИ
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Лелеее само като му гледам мазната физиономия на този Башев ми идва да повърна, горките хорица в тази община как го търпят.


22 Септември 2009 16:01 | към мими
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

ти в коя община живееш !! как си търпиш вашия кмет


23 Септември 2009 00:31 | :)
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

МАЛКО ГРАМАТИКА написа:у
ок мерси


23 Септември 2009 06:41 | МАЛКО ГРАМАТИКА
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Политиката представлява в най-общ смисъл процесът, при който група хора взимат решения. Този процес може да се изразява в начина на получаване или поддържане на подкрепа за общи или обществени действия. Макар че обикновено терминът се прилага за правителствата, политиката се наблюдава при всички човешки групови взаимодействия, включително корпоративни, академични или религиозни.


24 Септември 2009 16:33 | към Мими
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Споко Мими! И той няма да те погледне! Виж Янето е по-мазен,може да ти излезе късмета! :)


24 Септември 2009 20:26 | киро
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Защо ГДБОП не провери дейността на главния архитект на Община Сандански и свързаните с нея фирми.Да се проверат какви проекти минават през общината ,кои фирми са ги изготвили - тези фирми какви данъци са платили . Да се включи в тая проверка и инж.Захари Донев - Председател на Камарата на ижинерите - проектанти в Пиринско.Прублична тайна , че на ІV етаж кипи трескава неправомерна проектанска дейност под ръководството на гл.архитект-тия хора просто не си гледат служебните задължения.От там идва и това кьораво подписване на явно завишени сметки.Янво тия хора се използват само за подписване и от там при евентуален пробив в системата за грабеж и разпределяне на откраднатото-тия хора да отидат пръво в следствието ,после в прокуратурата , а от там в съда и може и в затвора ,а кукловодите ще се отидат да си управляват заграбеното и да раздават акъли!!!! Вижте случаите с кмета на Симитли ,Велинград ,Велико Търново и т. н….


08 Февруари 2010 16:53 | КРАСТАВИЦА
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ЩЕ УМРЕ ОТ ЯТ ТАЗИ ЖАБА ГРОЗНА ИВСИЧКИ КРАСТАВИ ПОДОБНИ И ПАК АХМЕД ЩЕ БЪДЕ И ПАК НОЗЕТЕ МУ ЩЕ ЛИЖЕТЕ ИСКАТ ИЛИ НЕ ТОЙ ЩЕ Е.ИЗБРАН Е ОТ НАРОДА ЗА ВЕК И ВЕКОВА.


08 Февруари 2010 17:00 | ян бибиян
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

не ви ли е срам да клеветите тоз човек изядахте му г.................не ви ли стана ясно че той е пич и е за милион.тои е национален герой и такъв ще остане хората които го познават го обичат а тези който не го даго д.......обича всички независимо от етноса им и точно това ги дразни тези мухльовци.давай башев само така ще се пукнат и няма да успеят с тяхните лъжи да възстаржествуват.


08 Февруари 2010 17:03 | ок
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

точно така ян той ще е и ДАНС и манс всички видяха че е човек за милиони и кои ли още не само грозотилите не ама те нали нямат акъл бе как ще разберат оставете ги да лижат оня там и да си мислят че нещо правят.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар