Жестоко нападение на горски в Гоце Делчев! Заловиха и изправят на подсъдимата скамейка Карамфил Славчев

18 октомври 2019 13:42   4 коментара   22708 прочита


Районна прокуратура – Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Карамфил Славчев. за извършено от него престъпление – причиняване на средна телесна повреда на длъжностно лице.

Обвиняемият Славчев имал чести конфликти с Дафко Мърваков, който бил горски надзирател в ТП „Държавно горско стопанство – Гоце Делчев“. Поводът за това били системни нарушения от страна обвиняемия на Закона за горите, в частност незаконен извоз на дървесина. В периода от 2008г. до 2018г. в Районна прокуратура - Гоце Делчев срещу него са били образувани деветнадесет преписки и досъдебни производства, като девет от тях са били свързани с извършени нарушения на Закона за горите.

Около 20 ч. на 23.11.2018 г. Дафко Мърваков бил в близост до кметството в с. Баничан, като отишъл да вземе оставен за ремонт служебен моторен трион. На връщане, по пътя към дома си, зад него спрял лек автомобил. От него слязъл Карамфил, който с дървен кол в ръка се затичал към горския надзирател. Когато го наближил, замахнал, за да го удари в главата. Пострадалият успял да отбие удара с триона и побягнал. Обвиняемият го последвал, като го обиждал и заплашвал, че ще го „ликвидира“. Славков ударил Мърваков с дървото по гърба, в резултат на което мъжът паднал на земята. Нападателят му нанесъл удар в десния крак в областта на глезена, след което продължил да го бие.

Пострадалият се опитал да стане, но поради силна болка не успял. Помогнали му посетители от намиращо се наблизо заведение, които съобщили за инцидента на спешен телефон 112. На място пристигнали полицейски служители и линейка, която транспортирала Мърваков в болница в гр. Гоце Делчев.

Обвиняемият Карамфил Славков причинил на пострадалия контузия на главата и счупване на глезена, което е довело до трайно затруднение в движението на десния долен крайник за срок, по-голям от един месец. След нападението избяга и се укри, но по-късно бе заловен.

Предстои поредното за обвиняемия Карамфил наказателно производство да продължи в съда.

Г. Георгиев


Още за: нападение   съд   престъпление   Още от: Крими

Принтирай статия
4 коментара
18 Октомври 2019 14:25 | Горският си е
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

заслужил кютека. Като е горски има законно оръжие. Ако аз бях на негово място щях да стрелям на поражение като неизбежна самоотбрана, а не да бягам като пъзльо/


18 Октомври 2019 16:33 | ЕС
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ти знаеш ли Що е то неизбежна самоотбрана??? Или така си говориш само. Айде са тоя помак карамфилчо че олекне с 10 бона за горския и 6-8 месеца условна


18 Октомври 2019 17:18 | Адвокат
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

До ЕС. От такива заблудени овце сме на това дередже. Сигурно трябва да го чакам и той да извади пистолет, та тогава да стрелям. Много важно колко ще плати и колко ще лежи след като може и да те утрепа с тоя кол.


18 Октомври 2019 18:37 | Тошко
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Малеее... Ти знаеш ли от що прости и малоумни хора има в България, ако позволят самоотбрана както си я мислите ще се изтрепем за месец.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар