Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско... ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае «авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018
   –егистрац舫абравена парола

»звадиха бракониерски мрежи с риба и раци от €зовир У—туденаФ


9 април 2010 00:18   7315 прочита

ќколо 5,30 часа преди изгрев слънце вчера на пернишки€ €зовир "—тудена" са били засечени три бракониерски мрежи. Ќезаконните съоръжени€ са били хвърлени в района на село Ѕоснек и в т€х имало около 10 килограма каракуда, шаран и малко раци. “ъй като рибата н€мало как да се върне във водите, е била закарана в ƒома за стари хора в трънското село —лишовци. –аците са върнати отново в €зовира, съобщи ћихаил Ѕожилов, началник териториално звено на »зпълнителна агенци€ по рибарство и аквакултури.

язовирът е забранен за риболов от ноември миналата година с Ќаредба є37 като питеен водоизточник, който е единствен за ѕернишка община и освен областни€ град захранва още петнадесетина села. √лобата за бракониерство е 2000 лв. «аради високата глоба бракониерите б€гат или не признават на кого са мрежите, каза Ѕожилов. јко бъде заловен бракониер, то е предимно с въдица или в момент на товарене на улова.

ѕреди една седмица нерегламентиран риболов бе засечен и на €зовир "Ћобош" край село  овачевци. —амо преди два дни имаше акци€ и на €зовир "Ѕайкал" край едноименното село в –адомирско, съобщи Ѕожилов.

«а осует€ване на бракониерството вчера помогнал директорът на ƒЋ— “¬итошко-—тудена” ƒам€н ƒам€нов, който е бил на м€стото рано сутринта.

ќще за: бракониери  €зовир  риболов ќще от:  рими

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.