Изтърбушиха и ограбиха мотел “Рилци” на М. Калъмбов

27 юли 2011 00:20   22 коментара   80441 прочита
Методи Калъмбов
Методи Калъмбов


Методи Калъмбов

Щетите над 200 000 лв., в ареста кримибос от с. Българчево

Един от най-посещаваните в миналото комплекси край главен път Е-79 до Благоевград - мотел “Рилци”, бе вандалски изтърбушен и ограбен. Крадците измъкнали скъпи медни пана, изтръгнали душове на баните и металните тръби на инсталацията, свалили тежките медни полилеи и опустошили кухнята на ресторанта.

Няма стая, през която да не са минали крадците, взета е и скъпоструваща водна помпа, осигуряваща собственото водозахранване на мотела. Щетите, нанесени от крадците, надхвърлят 200 000 лева. Това е жесток удар върху собственика на мотела - бизнесмена Методи Калъмбов. Той притежава и хотелите “Ален мак” в Благоевград и “Рилец” близо до Рилския манастир. Че в затворения мотел “Рилци” вършеят крадци, Калъмбов забелязал преди седмица. Незабавно поставил скрити постове, като част от гардовете му спали три денонощия в мазето, за да ги заловят на местопрестъплението. В петък следобед около 15 часа скритите пазачи забелязват лек автомобил, който оглежда обекта.

Постоянният пазач бил махнат от местостоянката му и това успокоило съгледвачите. 20 минути по-късно се появил отново същият автомобил с трима човека в него. Единият останал в колата да пази, а другите двама, въоръжени с инструменти, влезли в мотела. Тогава гардовете на Калъмбов наскачали и ги задържали. Другите охранители отвън заловили този в колата. На място е извикана и полиция, и в момента тримата са в ареста. Оказало се, че начело и организатор на групата е известният в благоевградското с. Българчево Спас Костадинов Спасов. Другите двама също са с криминални прояви.

Мотел “Рилци” е сгушен сред дърветата на метри от главен път Е-79. Съвсем скоро собственикът му М. Калъмбов щял да стартира голям ремонт, за да го отвори. Той вече реновира ресторантите и бара на хотелски комплекс “Ален мак”, в момента е на финала и големият ремонт на комплекс “Рилец”. Калъмбов си е поставил срокове тази година да приключи с ремонтите и на трите си комплекса.

Надявам се полицията да си свърши работата и тримата крадци да си понесат заслуженото, наистина щетите са огромни, дотук сме изчислили загуби за 200 000 лева, но все още пълният списък с липсите не е при мен, каза вчера Методи Калъмбов.

От полицията са категорични, че тримата ще бъдат осъдени, тъй като са заловени на местопрестъплението. Проверява се къде са продавали металите.


Още за: М. Калъмбов   кражба   мотел   Още от: Крими

Принтирай статия
22 коментара
27 Юли 2011 05:03 | до перуката педро:))
Оценка:
13
 (
25
 гласа)

ми плати им ве идиот та те ти помагат нали искаш да започваш ремонт, и целата зграда неструва 200 000 лв


27 Юли 2011 08:25 | Ръгин
Оценка:
27
 (
37
 гласа)

Тоя на снимката съсипа перлите на туризма в Благоевград.


27 Юли 2011 09:32 | Камен
Оценка:
29
 (
35
 гласа)

Калъмбов няма нещо с което да си се захванал и да не си бастисал.
Златни комплекси съсипа. Мястото на теб отдавна е в затвора.
100% съм сигурен, че ти си пратил хората.
И сега дебнеш застрахователна измама.


27 Юли 2011 10:05 | 555
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Ха, ха, ха - Паката организатор. Та той е с психични проблеми. Къде е Владо - Змейо!


27 Юли 2011 10:35 | в човкатааа
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

супер новина суупппеееер така му се пада на тоя гаден човек ..... да крадеш от крадците е простен грях


27 Юли 2011 12:48 | колин фароул
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Ей "вестник СТРУМА" излагате се, защо сте го сложили този престъпник на първа страница? Не го ли знаете Калъмбов що за стока е? Хотелите които стопанисва, СТРОЕНИ ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА С ДЪРЖАВНИ ПАРИ, на ФК ПИРИН също. На работниците заплати не им дава в прословутият "рибен" ресторант. Цял Благоевград знае, че е мизерник Калъмбов, само ви не.


27 Юли 2011 13:31 | ТТ
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ В КОЛКО СБЪРКАНА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ?
ЕДИН ПЛЕШИВ НЕКАДЪРНИК ПОЛУЧИ КАТО ПОДАРЪК ОТ НАРОДА НАЙ-ХУБАВИТЕ ХОТЕЛИ И ЗАВЕДЕНИЯ В РАЙОНА И ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ ГИ ПРЕВЪРНА В СЪБОРЕТИНИ ЗА СКРАП.
ДАЛИ НЯКОЙ НЯКОГА ЩЕ МУ ПОТЪСИ СМЕТКА ЗА ТОВА?


27 Юли 2011 14:54 | КОМЕНДАНТА
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Тоя боклук трябва да седне на подсъдимата скамейка до колегите си.


27 Юли 2011 15:53 | браво
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

МОЖЕ ТОЗИ ЧОВЕК ДА Е ИЗМАМНИК И ВСЯКАКЪВ НО ЗА КРАДЦИТЕ КОИТО СА ЗАЛОВЕНИ ДА НЯМА ПРОШКА А ДИРЕКНО ОТ СЪДА В ЗАТВОРА ИНАЧЕ НЯМА УПРАВИЯ. ТАЗИ СГАН НЕ ЕСКА ДА УЧИ НЕ ЕИСКА ДА РАБОТИ А САМО С КРАЖБИ СЕ ЗАНИМАВА . НА СЪД А ОТ ТАМ В ДРЪНГОЛНИКА ДВАДЕСЕТАЧКА


27 Юли 2011 17:11 | 1234калъмбов
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

за кокошка няма прошка, за милиони няма зкони. това е истината за милото ни отечество.
да тези тримата трябва да си получат наказанието, но кога ще си получи наказанието и този на снимката, дето взе без пари най-хубавите и печеливши на времето обекта от балкан турист и ги направи на руини. кога ще даде дивиденти на хората които имат акции в тази фирма. кога ще изплати всички задължения към работниците си.. я подобре да ходи в пандиза заедно с тия тримата. зафутболния отбор да не говоря че ще му стане доста престоя в затвора.


27 Юли 2011 17:31 | Любовник !!!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Боклука има на мен да ми дава 15 000 от преди 10г и още не ми ги е върнал !!!


27 Юли 2011 17:57 | запознат
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Това са постановки, хотела е ограбен по рано. Всеки ден се взима по нещо. Какъв пазач? Питайте човека от кога не е получавал заплата. Рилец е същата съборетина. По лесно е да го построиш на ново. Без пари не става. Както се казва искат с трици маймуни да ловят.


27 Юли 2011 21:46 | гоцко първанов
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

тоя е откраднал постепенно ценните неща, след това писка че има кражба, плаща на поставени лица определена сума и ги залавя уж на местопрестъплението и чака парите от застраховката. не може да му се отрече че има нещо в главата тоя комунистически лакей.


27 Юли 2011 22:27 | Янко
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Калъмбов открадна парите за Пирин от трансфера на Бербатов в Тотнъм .Той плаче за затвор, крадец от класа.


27 Юли 2011 23:05 | измамен избирател
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

докато жена му смазва на тия дето плащат за музиката ще е е така
за съжаление пак нищо няма да му направят и за тая измама зощото дъщерята върви по утъпкания път на мама


28 Юли 2011 09:28 | 1
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

След Калъмбов, и потоп.


28 Юли 2011 09:41 | Васил Шумаров
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

"Единият останал в колата да пази, а другите двама, въоръжени с инструменти, влезли в мотела. Тогава гардовете на Калъмбов наскачали и ги задържали. Другите охранители отвън заловили този в колата. "
.
Значи гардовете на Калъмбов са устроили ЗАСАДА на крадците и са ги заловили ВЕДНАГА СЛЕД КАТО СА ВЛЕЗЛИ В МОТЕЛА. Е как тогава злополучните крадци са успели да изтърбушат и откраднат всичко?
.
Логичен извод: Това си е чиста проба инсценировка на кражба, навярно с цел да се измами застрахователната компания.


28 Юли 2011 11:51 | Ченгето
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Нищо не доказва, че заловените три лица, са извършители на мащабната кражба. Това, че някакъв автомобил обикалял около мотела нищо не означава и не е никакво доказателство.
Лицата може да са имали престъпни намерения, но това по никакъв начин не ги свързва с вече извършената кражба. Дори напротив, доста ги оневинява, защото ако те са извършили кражбата, защо ще се върнат отново да крадат, след като вече са опустошили мотела.
Най-вероятно кражбата, за която се говори е инсценировка на Калъмбов, особено, ако имотът е застрахован. Полицията трябва да работи най-вече по тази версия и този петрички селяк да си получи заслуженото.
Калъмбов, грозна селска мутро, защо мислиш, че си много умен и можеш да надхитриш всички останали?
Ами тия от застрахователната компания барабар с дрехите ще те изядат бе, боклук нещастен!


28 Юли 2011 11:56 | Братока
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Калъмба на много хора търпението им вече изтича.
Настъпил си яко мачката по опашката.


28 Юли 2011 15:58 | Пешо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Изтърбушиха и ограбиха мотел “Рилци” на М. Калъмбов?????
Не е на Калъмбов, та нали и той го открадна.


28 Юли 2011 16:42 | 1234калъмбов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

чета отново изказванията на читателите и се учудвам..... защо нито един не писа хубава дума за този на снимката ?навярно няма нищо хубаво което да се пише за семейство калъмбови. дано си платят версиите по рано и да остнат голи и боси цялата фамилия та да усетят ите нещо


30 Юли 2011 10:38 | интелегентния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Краино Време е да те Оберат Плазмодеи Гнусен, Както е Краинно Време Даржавата да се Вземе в раце и да види на колко Хора в Благоевград не си плащал заплати, на колко хора които не смеят да се оплачат защото го заплашваш. На хората които работеха за теб в Новогодишната нощ за теб Помисли си Добре и Няма да се Учудя ако Ален Мак Изгори В Скоро в Скоро Време.... Тук Тябва да помисли Икономическа Полиция ...Един Хотел Горя В Благоевград И целя Град знае защто Следващтият щте си ти... и дано да спиш и ти и цялото ти семеиство когато това се случи.... Сигурен сам Че Целият Град Щте се Радва....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар