Изгоряха 2 коли на ексшефа на ОД на МВР Благоевград Георги Костов

10 ноември 2019 10:39   10 коментара   23391 прочита


Две коли на шефа на митниците и бивш главен секретар на МВР Георги Костов изгоряха в нощта срещу събота. Те били паркирани пред вилата му в с. Опицвет, а според официалната версия самозапалване е по-вероятната причина. Костов и семейството му отишли на вилата си след края на работния ден в петък. Шефът на митниците бил със служебното си беемве 7-а серия. Двете му дъщери Радина и Лилия също били там. Паркирали автомобилите си пред бялата вила, точно преди края на асфалта по улицата. пише "24 часа"

Около 5, 35 часа семейството се събудило от силната светлина и мощен гърмеж. Оказало се, че две от колите горели, а силният шум бил от спуканата гума на автомобила на дъщерята на бившия главен секретар на МВР. Костов излязъл да види какво се случва. Сайтове написаха, че е видял подпалвачи и е стрелял по тях, но тази версия бе категорично отречена както от полицията, така и от близки до шефа на митниците. Веднага бил подаден сигнал, а пожарната пристигнала за по-малко от 10 минути. Полицията също дошла за минути. Криминалистите проверили записи от камери, които гледат към мястото на инцидента. На тях обаче не се виждат подпалвачи.

“Засега версиите клонят към 60 процента самозапалване и 40 на сто за подпалвачи”, казаха криминалисти. На мястото не са били открити следи от запалителни продукти, нито от разбит съд, в който течността да е пренесена. Малко вероятно било и някой да обърка автомобилите, тъй като са различни марки, а служебната кола на Костов може да бъде видяна всеки ден пред Агенция “Митници”.

Темата с пламналите автомобили в събота бе номер 1 в Опицвет. Хората коментираха, че Костов е добър и съвестен съсед. “Мислехме си, че може да е някой, когото е арестувал, но защо да го прави чак сега”, каза един от комшиите на шефа на митниците. “Съвсем обикновено момче е, всяка седмица идват. На високи постове е бил, но не се е замогнал, иначе нямаше да идва тук и да поддържа градина в двора”, обясни бай Ставри. Двете изгорели коли били изнесени с репатрак още сутринта.

Георги Костов е шеф на Агенция “Митници” от май 2017 г. 3 месеца по-рано бе уволнен като главен секретар на МВР от служебния вътрешен министър Пламен Узунов. Веднага след това Костов заведе дело и каза, че е бил натискан от Узунов да си подаде оставката. Самият бивш министър пък беше шеф на полицията в Пловдив и напусна, докато Костов бе главен секретар на МВР. Затова се завъртяха и слухове, че Узунов разчиства стари сметки. Това обаче нито веднъж не бе казано от Костов, който беше уволнен, докато течеше операцията по залавянето на Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина.

Преди да стане главен секретар през март 2015 г., Костов бе за кратко и зам. главен секретар на МВР. На поста дойде от Бургас, където бе директор на полицията. Преди това бе на същата позиция, но в Благоевград. Костов е и единственият главен секретар на МВР, който е бил награждаван като полицай на годината. Това става през 2004 г. заради разкриването на убийствата на полицай и криминално проявен мъж в “Княжево”.


Още за: Г. Костов   коли   палеж   Още от: Крими

Принтирай статия
10 коментара
10 Ноември 2019 11:07 | tapanar4o
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

Нали не се разрешава да се ползва служебна кола за лични нужди? Сега каква глоба ще отнесе тоя тарикат?


10 Ноември 2019 12:02 | Смях
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Горкия е свикнал да наглася случаите, но сега като вече не е в системата на МВР, няма и кой да му покрива лъжите...


11 Ноември 2019 01:57 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

МОШЕНИК,


11 Ноември 2019 12:37 | Кресна
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Куртишев му пишеше доноси срещу колеги беше пудела на шефа


11 Ноември 2019 12:59 | Бриндо
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Я ти се разкрий кой си, че топиш така колегите си. Или да те търсят по Ай Пи то ти. Златния е идеал за морал


11 Ноември 2019 14:15 | Бнт
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

На Г Куртишев учител и духовен баща по компромати и донуси му е корумпето мичев но чудя се как среща и гледа в очите колегите си


11 Ноември 2019 14:54 | Бриндо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Последно, Курти на кой е ученик и уше. В тая полиция само топачи интриганти. Къде са истинските полицаи. Мъжкари. Само думбали чакащи да отвори стола


11 Ноември 2019 16:26 | Бони и клайд
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

От години системата мвр е изградена стратегия смазване на съвестните полицай и пълната им изолация Да си добре сега там трябва да притежаваш качества на подмазвач и доносник каквито имат повечето сега визирам по горе опоменатия служител


11 Ноември 2019 22:12 | Бриндо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Направете класация на доносниците и некадърниците.


12 Ноември 2019 08:29 | До бриндо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Най много има в санданското а и обичат от скъпото ма да ги черпят
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар