Инцидент №1 от веригата престъпления в мегапроцеса срещу бандата на ексбаретите-консултанти

28 октомври 2009 00:16   30 коментара   45070 прочита
Полицаят Крум Иванов /вляво/ бе разпознат от свидетел като присъстващ на мелето в комплекс “Браво”, колегата му Славчо Мутафчиев обяви: Изнудване и рекет в Дупница няма
Полицаят Крум Иванов /вляво/ бе разпознат от свидетел като присъстващ на мелето в комплекс “Браво”, колегата му Славчо Мутафчиев обяви: Изнудване и рекет в Дупница няма


Полицаят Крум Иванов /вляво/ бе разпознат от свидетел като присъстващ на мелето в комплекс “Браво”, колегата му Славчо Мутафчиев обяви: Изнудване и рекет в Дупница няма

Свидетели: 8 полицаи гледаха как гардовете на братя Галеви пребиват управителя на дискотека “Браво” Стоян Терзийски и чупят челюстта му, но обърнаха гръб...

При очна ставка в кюстендилския съд приятелката на пребития управител на ресторантски комплекс “Браво” в Дупница Стоян Терзийски - Виолина Цветанова, разпозна директно един от осемте полицаи, присъствали на масовия бой в дискотеката, при който управителят заедно с част от персонала е пребит от братя Галеви.
Ето това е един от тях - посочи действащия полицай в РПУ - Дупница Крум Иванов Виолина Цветанова. Тъй като често е идвал при нас, съм го запомнила по физиономия. Той лично заедно с останалите полицаи премина покрай Стоян, агонизиращ и безпомощен. Аз видях, че полицаи се приближават до Стоян, и се надявах, че ще прекратят боя, но това не стана, каза момичето пред съда в присъствието на всички полицаи, заподозрени в съучастие с обвинените за ръководене на организирана престъпна група братя Галеви.
Част от 19-те свидетели заявиха категорично, че на грозния инцидент са присъствали полицаи, които гледали как гардът на Пламен Галев Георги Блатски чупи челюстта с жестоки пестници на движещия се с патерици поради счупен крак управител на заведението. Свидетелите потвърдиха, че част от потърпевшите са били бити и от още няколко гардове на Галев, между които известният с прякора Отверката.
Жертвата Стоян Терзийски в продължение на 40 минути разказа как се е развила страшната буря над комплекса: Инцидентът стана поради факта, че дъщерята на Пламен Галев - Светла, седна на масата на приятелката му Юлияна. Аз, за да предотвратя скандал, веднага се обадих на Оков, за да му кажа за случилото се, тъй като се уплаших от последствия и исках да ги предотвратя. Оков ми каза: “Обади се на Тоци” - Апостол Чакалов. Телефонирах му и на минутката той дойде. За същото време пристигна и Георги Блатски. И докато обяснявах за какво става въпрос, Блатски започна да ме удря жестоко. Тези две маси винаги през целия сезон стоят празни, защото цяла Дупница знае кой седи на тях. Те са с табелки. На едната пише името Светла, а на другата - Кремен, който идва с приятелката на Галев - Юлияна. Свлякох се обезобразен пред бара. Полицаите - виждах 4-5 край мен - нищо не предприеха. Двете момчета на входа - Иван и Станислав, тръгнаха към мен, за да ми помогнат, но отнесоха шамари от Отверката. “Никой няма да си ходи”, креснаха гардовете, защото бяха решили да изясняват кой е сменил бележките на масите. Видях едно джудже в Дупница, Марта е името й, че я пребиват жестоко, биеха я в склада, искаха да признае, че тя е сменила табелките. Тя отричаше. Но понеже я смазаха в страшен бой, чух я да стене: “Аз, аз”. Тя е от кръга на техните приятели, но те я биха пред очите ми.
В дупнишката болница отказаха да ме прегледат. Там бях посрещнат от Красимир Оков и Отверката. Предупредиха ме да не вадя медицинско. Тръгнах към София, бях приет на лечение във Военномедицинска академия, две седмици съм лежал там. Прибрах се вкъщи и една седмица бях на легло. Спомням си, че на седмия ден, като станах, припаднах и една седмица лежах в дупнишката болница.
Полицаите бяха край мен, беше ги страх като че ли. В същото време удариха с проверка заведението ми. Нямаше клиенти, а получили сигнал за неиздаден документ. Сред тях беше и шефът на местната комисия за защита на потребителите Катя Попова.
Стоян Терзийски разказа и че е плащал такса охрана на Апостол Чакалов 1500 лева на месец за дискотека “Енигма” и 2000 лева за дискотека “Браво”.
Тоци определяше таксата, не знам на какъв принцип. Между нас няма документи, разплащателни. Плащах за охрана, но изглежда съм платил, за да ме бият. Сигурно нещо не съм разбрал, каза Стоян Терзийски. И добави:
Тоци, в деня, в който се изправих на крака, минути преди да припадна и да бъда настанен в болницата, е съобщил на брат ми, че имам една глоба, която трябва да се плати, в размер на 3500 лева, за разменените табелки на масите с имената на приятелката на Галев и на дъщеря му. Брат ми лично му занесе парите.
На въпрос на защитата на Стоян Терзийски - адвокат Сираков - плащал ли е абонамент за запазените две маси Пламен Галев, клиентът му отговори, че това никога не е ставало, въпреки че е връщал клиенти и е регистрирал загуби.
Приятелката му Виолина Цветанова пък разказа пред съдебния състав как се опитвала напразно да даде помощ на Стоян, като му подаде двете патерици, но е била пресрещната от охраната и грубо от ръцете й патериците са били изтръгнати. Удряха го жестоко, целият беше с кръв.
Последваха разпити на свидетели, които потвърдиха всичко случило се и факта, че са видели полицаите как минават покрай смазания от бой управител, като си затваряли очите или се обръщали с гръб, докато Терзийски лежал окървавен и безпомощен.


Още за: Галеви   дело   полицай   Още от: Крими

Принтирай статия
30 коментара
28 Октомври 2009 02:08 | stoqn tashev
Оценка:
13
 (
37
 гласа)

ЗАТВОР ЗА ГАЛЕВИ !


28 Октомври 2009 02:28 | георги
Оценка:
42
 (
54
 гласа)

Сега е момента,не се страхувайте.Вси4ки пострадали жертви кои по малко ,кои пове4е да свидетелстват.Абе хора та вие сте по зле отколкото е било и под турско робство.Как толкова тормозен системно народ е мъл4ал.Говорете пред съда,колкото и да е корумпиран и той,няма да може да си затвори о4ите.Необходимо е.....за Вашите деца.


28 Октомври 2009 02:59 | георги
Оценка:
7
 (
39
 гласа)

А тия двамата на снимката псевдо полицаи не трябва и един ден да останат в МВР.Нямало изнудване и рекет в Дупница.Дори и Европа нау4и за феодална Дупница.Другият пък,пребиват 4овека пред него ,,псевдо полицая",а той гледа настрани.Дори да не е на работа,трябва да спре бия4ите.Дали ще му бъде потърсена отговорност,или и на4алниците му са като него.С такива полицаи и на4алници полицейския респект е нулев и обратно ГАЛЕВИТЕ БИЯ4И СА 100% господари на Дупница щом и полицията е с тях.Ужас,нямало рекет и изнудване.А това какво е.Запазени,но неплатени маси и да те пребият в собственото ти заведение пред о4ите на куп полицаи.Явно 4е полицаите заедно с техните на4алници са обвързани по някакъв на4ин с тия престъпници......


28 Октомври 2009 03:09 | дупничанин
Оценка:
88
 (
100
 гласа)

Ако и този път съда си затвори очите - за всички е ясно, че са купени от Галеви и компания! Народе, въставай, защото децата ни ще са РОБИ в 21 век и с членство в ЕС!!! КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА ДА ЗАЩИТИ ПОДАНИЦИТЕ СИ!
СРАМ И ПОЗОР! ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ - ФЕОДАЛНО ВЛАДЕНИЕ НА 2-МА МАФИОТИ!!!


28 Октомври 2009 06:29 | шерлок
Оценка:
-43
 (
63
 гласа)

от всичко прочетено разбрах че някакъв е ударил друг по ченето и му го е счупи вероятно го е ударил един пъты защото едва ли на патерици би се задържал за втори удар
разбрах че момичето е познавало полицаяы но е чакало година и половина за да може да го покаже пред камерите
и тоя номер с масите не ми стана ясены какво е щяло да стане ако просто помолят дъщерята да се преместиы а другата госпожа като дойде да седне на другата маса


28 Октомври 2009 07:07 | ДО шерлок Холмс
Оценка:
42
 (
54
 гласа)

Абе Холмс,що не си раз4овъркаш мозъка,бият в собственото му заведение управителя,за неплатени запазени маси в присъствието на 8 представители на реда (полицаи), които нищо не виждат нередно ,а ти успя да се усъмниш как бития се е задържал с патерици за втори удар и защо моми4ето 4ак след година и половина разпознава един от полицаите.Обезверено моми4ето е било преди моми4ето,не е посмяло защото зад Галевите са били и полицаите,та даже и Мая Манолова,а за номера с масите питай самите глезли(дъщеря и любовница).Лошо Шерлок(може и Каишков),не виждаш бездействието на полицаите а питаш що го държат краката и не пада бития.Хей драги,май мислиш като посредствен Дупнишки полицай,явно си такъв,не виждаш гредата а виждаш треските.....


28 Октомври 2009 07:31 | до до холмс
Оценка:
-10
 (
26
 гласа)

минавал съм само покрай складовете на великия Ти град
за страничните читатели написаното звучи като идиотско съчинение на тертокласник това имах предвид
зададох си и други въпроси защо не си е извадил медицинското от болницата където е лежал защо не е подал жалба а като не е подал жалба как стана така че се оказа в центъра на процеса
колкото до полицаите имат си началници има си военен съдте да си вземат отношение да проверятр но на мен не ми се вярва


28 Октомври 2009 08:55 | ХОРАААААААААААА
Оценка:
28
 (
42
 гласа)

ПОЛИЦАЙТЕ И ГАЛЕВИ В ЗАТНОРА ДА СИ ПРАВЯТ КОМПОНИЯ!


28 Октомври 2009 14:51 | не сьм от ДУПНИЦА
Оценка:
53
 (
65
 гласа)

НО ,не бих издаржала да живеея в този турски град.ЗАЩО не ги ,,УБИЯТ,,тезиГАЛЕВИ ,като ярета .Докога да тьрпим такива ,като тези,,изруди,,.КАДЕ спи бате БОЙКО.


28 Октомври 2009 16:41 | stoqn tashev
Оценка:
2
 (
32
 гласа)

Преди няколко години батко ти Бойко си пеише кафето със Галеви така че не го намесвай няма да помогне


28 Октомври 2009 18:12 | toto
Оценка:
14
 (
32
 гласа)

Полицаите трябва да бъдат уволнени незабавно.Има толко много свестни мом4ета без работа които да работят на техните места


28 Октомври 2009 18:33 | usa
Оценка:
21
 (
31
 гласа)

Вси4ки Галеви да изгният в затвора до живот.


28 Октомври 2009 20:15 | е.р
Оценка:
17
 (
31
 гласа)

ДАНО НАЙ-ПОСЛЕ СЕ СЛУЧИ ЧУДО И ТЕЗИ ИЗРОДИ ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА---АКО ЛИ НЕ ГОСПОД ДА ГИ НАКАЖЕ И ДА СТРАДАТ КАКТО СА СТРАДАЛИ ТЕХНИТЕ ЖЕРТВИ!!!!!!!!!


28 Октомври 2009 20:54 | Лос Анжелис
Оценка:
28
 (
40
 гласа)

А защо като знаят, че Галевите командват всичко в Дупница, не изтеглят делото в София. Там номерата няма да им минат толкова лесно.


28 Октомври 2009 21:37 | САЩ
Оценка:
37
 (
49
 гласа)

Ако държавата не се погрижи по-скоро за тази ЗГАН-Галеви,то ние дето сме зад граница ще съберем по 1$ ,за да ги о4истат от живота.Та даже ще останат пари и за сметката на кмета.


29 Октомври 2009 06:03 | Иван
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Показанията на вси4ки полицаи са супер.Много то4но показват при кого си доработват допълнително пари.Но това не може да не става със знанието на техните на4алници.Вси4ки са за уволнение.Нямало рекет,нямало изнудване,нямало наркотици,нямало пребити,нямало жалби(ти луд ли си бе жалба пускаш,знаеш ли 4е ве4е сиумрял).Така посрещат гражданите в РПУ Дупница.Прав е адвоката,ДА ЗАКРИЯТ ПОЛИЦИЯТА,НЕ Е НЕОБХОДИМА,тъй като престъпността е нулева.Докато работят такива шмекери,нищо добро не ни 4ака.Ако е някой циганин душата ще му извадят а на Галевите бандюги свирки правят.За такива хора,УВОЛНЕНИЕ.Същото важи и за тяхните на4алници,демотивирали нали4ният състав и вероятно назна4ени с одобрението и помощта на Галевите.За молби,жалби и оплаквания от днес ще работи РПУ Самоков.Но да отидете там задължително минавате през РЕСИЛОВО.Не се смейте това жалката истина,в Дупница ПОЛИЦИЯ НЯМА....


29 Октомври 2009 22:02 | Запознат
Оценка:
-1
 (
27
 гласа)

Така се радвам на тъпите Дупнишки 4енгета,4е се сетих за оня виц,дето от цялото стадо с овце и агнета,полицая хванал ку4ето след разрешението на ов4аря.Както бъркат ку4ето за агне,така за тях Галевите са едва ли не ,,народни закрилници",а жалващите се са едва ли не побъркани,които не знаят какво искат.Леле мале, знаеш ли,срещу кого пускаш жалба,ти си мъртъв.На тая ли полиция да раз4иташ.Но лошото е 4е не само плашат гражданите,а съм дълбоко убеден 4е те даже пове4е от тях се страховат.....


29 Октомври 2009 22:06 | Мишо каза
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

на полицаите,МИШОЦИ СЪС ЗАКЪРНЕЛИ МОЗЪЦИ...ХА


30 Октомври 2009 04:23 | ne jineq v dupnica
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Хора това цареше още от 1990 да си плащаш рекет(аз ли4но съм им носул парите в пицарията на пазара).На какво прили4а това за една маса ще се изтрепят,а и тази пикла още не си дигнала гащите и тя за маса прави проблем.Дано има възмездие и те да се вла4ат както техните жертви са се вла4ели.А на вас госпожице за това 4е се осмелих те да разкажете вси4ко това и да ги накиснете тези полицай4ета с големите усти, едно голямо ЕВАЛА.


30 Октомври 2009 05:32 | Пламен
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Десислава Маврова нищо не знае за такса ,,охрана" .Това е съпругата на убития бандюга Пламен Мавров( гипса).По4ти вси4ко събрано с рекет,изнудване от него беше приватизирано по същия на4ин от Галевите.Но са и оставили,,Браво" .Именно по тази при4ина,Тя никога няма да свидетелства срещу Галевите,за да запази това което е останало, ина4е става лошо......


30 Октомври 2009 15:50 | juju
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

не мисля че трябва всички да се нахварляме на полицаите.може да помислим че наистина могат да казват истината.и че това е поредната клевета шсеки който ги познава не би си помислил това.не бива така


30 Октомври 2009 21:07 | haha
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

последния коментар ме уби . писан е от малоумен и то маи дупнишки полицаи . В тая дупница на полицаите и другите мутри пожелавам колкото са прави толкова да са здрав. По тоя принцип трябваше нито една мутра и нито един полицаи да е останал в дупница амин даи боже. Бъди по благосклонен кам простодушните овце дупничани оттърви ги от злото затрии ресилово , РПУто , Мая Манолова , и Румен Педков .


31 Октомври 2009 12:02 | Махнах се от Дупница отдавна
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Хорааа... не се заблуждаевайте ... и ние гражданите на тоя град сме точно толкова виновни колкото и ония престъпници ...
никога няма да забравя как в центъра на града бяха опънали масите и събираха подписи за Галевци, за да влязат в парламента .... и знаете ли какво ставаше.. именно ние... гражданите се подписвахме..ама не само нас ами и роднини до девето коляно,които въобще не присъстваха..нищо чудно и аз да фигурирам ... не ми се говори въобще за тоя корумпиран град.. никога няма да се върна там... А г-жа Маврова да не бяга като ущипана госпожица , ами да си каже каква е истинАТА... всички, които сме живяли или имаме пряко наблюдение над случващото се от години знаем как стоят нещата и с Тоци, и с Отверката, и с малката госпожичка Светла ..


31 Октомври 2009 19:50 | juju
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Ами не не сам малумНА просто всички сте се настроили против полицаите,тъй като и вие един ден може да стигнете до тях и да имате нужда от тях.Не сам нити полицай просто обикновен човек,който не гледа задалжително от лошата страна на нештата.Оставете Полицаите да си варшат работата ,вапреки всичко те заслужашат малко подкрепа


03 Ноември 2009 12:44 | Stuttgart
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

На тези братя Галеви им е времето някои да ги сложи ж ред,или по добре някои да се погрижи да ги изтрие от лицето на земята.На такива даже и смьртта им е малко.
Жал ми е за България ,за тази незаинтересованост от страна на управниците ни,които
докато бъдат избрани от народа ,са много сладкодумни,а после не се интересуват от собственият си народ ,които им е дал право на власт,и бездействат докато такива изроди
като тези двамата Галеви,тероризират,и малтретират цял един град.
Ако това бъде тук, във Германия,вярваите ми ,тия двамата да са на топло от преди 10 години.
Мен ако питате: Доживотен и край


03 Ноември 2009 13:56 | ivan manolov
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

TИЯ СА УТРЕПВАНЕ


03 Ноември 2009 21:26 | ужас
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Тая Деса не е наред.Те и съсипаха живота ,а тя ще ги защитава в съда.Е,Господ ще я накаже.Има възмездие,ще и направат някой номер на синето и после ще я видим.


03 Декември 2009 01:14 | ужас
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

3ате3и и3мамници а3 сьм една посрадала от тях напусна града 3а6ото трабва6е да 3аплаам
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар