Имунитет спаси от обвинение за купуване на гласове Льонката

11 октомври 2011 00:11   5 коментара   10413 прочита

Случаят с Леонид Стоянов-Льонката от петричкото село Първомай, в дома на когото полицаи откриха 107 000 лева и списъци с ЕГН-та на хора, остава висящ до приключването на местните избори, тъй като той е кандидат за кмет на селото от Земеделски народен съюз и съгласно Изборния кодекс се ползва с имунитет, поради което засега обвинение не може да му бъде повдигнато.

Разследването обаче тече, прокурори и полицаи продължават работа. Веднага след приключването на изборите ще му бъдат повдигнати едно или няколко обвинения според събраните доказателства. Очаква се Леонид Стоянов да бъде обвинен в престъпление, свързано с изборите - купуването на гласове.

Прокурори и полицаи, както съобщи в. “Струма”, атакуваха едноетажната къща на Льонката на 20 септември, при което бяха открити парите и списъците. Към тази дата Льонката беше вече регистриран като кандидат за селски управник. Обяснението, което той дал за 107-те хиляди лева, е, че ги събира за строеж на къща. Над 20 души от съседните на Първомай села Долна Рибница и Беласица, чиито имена фигурират в списъците, открити в дома на Стоянов, бяха разпитани в полицията и пред съдия.


Още за: Л. Стоянов   избори   имунитет   Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
11 Октомври 2011 09:36 | Тежкарчето
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Аве подготвил се е човека, ще плаща, а ние ще продаваме.
Така са ни научили. Веднъж на 4години се случва все пак.


11 Октомври 2011 10:12 | танев лъжеца
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

нали е купува гласове за герб затова се ползва с имунитет митко танев и той в целия град яко плаща събира личните карти на хората снима ги и си прави архив сега гейрб имат пари ама нямат хора призовавам хората да взимат пари от гербоджийте и да гласуват по съвест да отрежем главата на танев мафиота


11 Октомври 2011 11:32 | Ваня
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Познавам човек който купува гласове за Вельо (за кмет) и Ицо Георгиев (за съветници).


11 Октомври 2011 17:22 | .
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

До Ваня ти да не си тази дето със сестрати бяхте в списъка на Льони. Кажи кои са тези които купуват гласове за Вельо?


11 Октомври 2011 18:40 | няма как
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЗАЩО МУ Е НА ВЕЛЬО ДА КУПУВА ГЛАСОВЕ ЛО ДОБРЕ ДА КУПЯТ ТАНКОВОТО ПОДЕЛЕНИЕ С НИКМАР И ИЦО ГЯЛКАТА И СЛЕД ТОВА ДА ГО ПРОДАДАТ НА ОБЩИНАТА ТАНЕВ КЬДЕ ДРЕМЕШ А НЕ ОБЯСНИШ НА ХОРАТА КАКВО СА ЗАМИСБЯБИ ТЕЗИ МЕРЗАВЦИ ПЕТЛИ4 ИМА ПАРК А ТЕ СА ИЗКАРАЛИ МАПКО ПАРИ АКО НЕ ГО ОБЯВИШ ТИ СИ С ТЯХ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар