И Окръжният съд в Кюстендил отказа да пусне от ареста Васил Михайлов

29 ноември 2023 19:48   3 коментара   5670 прочита


 

И Окръжният съд в Кюстендил отказа да пусне от ареста Васил Михайлов, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция. Кюстендилски окръжен съд е потвърдил определението на Районен съд – Дупница, с което е оставена без уважение молбата на адвокат Таков, защитник на обвиняемия Васил Михайлов за изменение на взетата по отношение на 20- годишен мъж от град Перник мярка за неотклонение "Задържане под стража“.  

Младият мъж е привлечени от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление - закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка, предаде Дарик.

В мотивите си Окръжен съд посочва: съдът не намери основания да отмени протоколното определение на РС – Дупница, приемайки че са налице всички законови предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Налице е обосновано подозрение за авторство на  инкриминираното деяние, за което е бил привлечен, както и наличие на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Във връзка с изтъкнатите от защитата нови обстоятелства, нито продължителността на срока на задържане под стража, който е по- малък от 2 месеца, нито здравословното състояние на обвиняемия, са от естеството да обусловят промяна на мярката за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.


Още за: син   Перник   прокурор   Още от: Крими

Принтирай статия
3 коментара
29 Ноември 2023 22:28 | Fedko
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ebangeles na Tova kopelence


01 Декември 2023 03:07 | Вуйчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тук си е добре.


01 Декември 2023 09:14 | Дебелака
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Голям цирк с този Младеж.
Оставете човека на мира голям престъпник го изкарахте.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар