Хванаха румънски шофьор на ГКПП-Кулата с хиляди евро скрити в тайник

24 януари 2020 10:55   1 коментар   9153 прочита


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха при проверка в района на ГКПП Кулата недекларирани 23 000 евро в тайник на влизащ в страната лек автомобил с румънска регистрация. Автомобилът, управляван от румънски гражданин, е пристигнал на ГКПП Кулата на 18.01.2020 г., около 14,00 часа, на входящо трасе от Гърция и шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране.

Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, след като митническите служители установяват при първоначалния оглед подозрителни индикации за манипулация по автомобила. При извършената щателна проверка, митническите служители откриват недекларирани 23 000 евро в различни купюри, укрити в специално изработен тайник под автомобила. В последващите си обяснения, шофьорът на колата твърдял, че е получил парите от свой приятел в град Солун, който му върнал заем, но е укрил валутата, понеже знаел, че сумата подлежи на деклариране.

Контрабандната валута с левова равностойност 44 984 лева е задържана. Срещу шофьора на автомобила - румънски гражданин с инициали C. Т., са съставени два акта - за установеното нарушение на Валутния закон за валутата и по Закона за митниците - за тайника. За обезпечаване на бъдещи глоби по акта, от него е иззета и сума в размер на 1035 евро.

С. Стоянов


Още за: Кулата   митница   заловен   евро   шофьор   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
24 Януари 2020 20:29 | �������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

САМО ДА НЕ ГИ ДОКАРАТ В МИТНИЦАТА ЗАЩОТО ТАМ ДЕБНАТ КРАДЦИ ОТ ВИСОКА КЛАСА И ПОЗНАВАЩИ ВСЯКО КЪДЧЕ ВЪТРЕ. И СЛЕД ТОВА ДЕЛБАТА СТАВА КОЛЕГИАЛНО. И ТОЧНО.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар