Г. Тегаргов - Тегарето е задържан под стража за побоя над дупнишки бизнесмен! Съседка споделя: "Те водят "война" от години"

18 февруари 2020 11:59   2 коментара   5320 прочита


РС – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Георги Тегарков неосъждан, на 64 години , който е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, за причиняване на средна телесна повреда, за което се предвижда лишаване от свобода до 6 години.

Георги Тегарков известен още в Дупница като Тегарето, привлечен като обвиняем за това, че на 13.02.2020 г. в гр. Дупница, умишлено е склонил неустановени на този етап две лица да причинят средна телесна повреда на Христо Карабельов - негов съсед, изразяваща се във фрактура на черепа, като неустановените извършители са нанесли на пострадалия удар в областта на главата с метален предмет точно пред дома му.

Тегарков в известен бизнесмен в града, собственик на превозническа фирма "Тегарето ЕТ". Той и Карабельов, който е собственик на цех за асансьори намиращ се в началото на с. Яхиново, живеят един до друг в блок в "Горна Махала", Дупница. Семейството на пострадалия и това на обвиняемия са в изключително влошени междусъседски отношения. Фамилиите на дупнишките бизнесмени водят дела помежду си от години насам.

Съседка на двамата, която се съгласи да говори само пред struma.com споделя: "Те водят "война" от години, съдят се, няколко дела имат един срещу друг. Не знаем какво делят, но са в постоянен конфликт. Когато Разбрахме, че Христо е пребит веднага се усъмнихте, че Тегарето може да има нещо общо със случилото се. Не знаем какво се е случило този път, чуват се само различни теории. Ако Георги е виновен, той сигурно е накарал някой от махалата да го пребие.

Тук е известно, че даваш малко пари и всеки може да ти свърши черната работа. "Съдът обяви в мотивите си, че от събраните по досъдебното производство доказателства, може да се направи извод, че към настоящия момент е налице висока степен на вероятност обвиняемият да е извършител на деянията, за които е обвинен, както и, че има опасност да извърши друго престъпление, като въздейства да не могат да бъдат намерени извършителите на престъплението. Определението се изпълнява незабавно, като същото подлежи на частна жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

В. Иванова


Още за: Тегарето   задържане   стража   побой   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
18 Февруари 2020 12:18 | Мърдок
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И сега що че го правиме Тегарето???


18 Февруари 2020 17:19 | �������������-����������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ТЕГАРЕТО, ЧЕ ГО НАТЕГАРАТ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар