Европейска заповед! Съдът в Кюстендил задържа затворник от Бобовдол, обявен за международно издирване за убийство, изнасилване и зверски побой във Франция

09 юли 2020 16:04   2 коментара   6083 прочита


Олег Ч. излежава 9- годишна присъда зад решетките у нас, дали ще бъде предаден на французите ще решат магистратите

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка „Задържане под стража“ на издирван с Европейска заповед за арест от Франция, осъден на доживотен затвор за убийство и изнасилване 

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова взе мярка за неотклонение,, Задържане под стража”, по отношение на 32- годишния Олег Ч., за които има издадена Европейска заповед за арест от съдът в гр. Chalon sur Saone, Франция. Искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение бе внесено от прокурора от Окръжна прокуратура Владимир Мицов.  

Европейската заповед за арест е издадена във връзка с проведено против него наказателно производство за извършени убийство, опит за убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, изнасилване и незаконно проникване в частен имот, за което е осъден на доживотен затвор. Това наказание не е окончателно и не е влязло в сила, защото подлежи на обжалване. 

Към момента, обявеният за международно издирване български гражданин се намира в затвора в Бобов дол, където изтърпява наказание лишаване от свобода за срок от 9 години. 
Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Олег Ч. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след издадена Европейска заповед за арест от Франция, подлежи на обжалване пред САС, в 3- дневен срок. 
Предстои образуването на дело, с което съдът да прецени дали да допусне изпълнение на Европейската заповед за арест. 

2 коментара
10 Юли 2020 22:44 | Иcе
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Запад кока те с протекция ли са бе куки


10 Юли 2020 22:46 | Маркис
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ивчата кога
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар